שתף קטע נבחר

רוסיה תומכת בסין: לטפל במפרי החוק בטיבט

בהודעה שפרסם משרד החוץ במוסקבה הדגישה רוסיה שטיבט היא חלק בלתי נפרד מסין, הבהירה שהניסיון להפוך האולימפיאדה לפוליטית אינו מקובל עליה והביעה תקווה שסין "תנקוט צעדים לצמצום הפרות החוק". ארה"ב קראה לדיאלוג סיני עם הדלאי למה, ומזכ"ל האו"ם קרא לשמור על איפוק. מחאת הטיבטים נמשכת

רוסיה הביעה היום (ב') תקווה שסין תנקוט בצעדים הדרושים למיגור "הפעולות הלא חוקיות" בחבל טיבט. מנגד קראה מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, לסין לנהל משא ומתן עם המנהיג הרוחני הגולה של העם הטיבטי, הדלאי למה, כדי להביא לפתרון המשבר - ואילו מזכ"ל האו"ם באן קי-מון קרא לצדדים לשמור על איפוק.

 

המהומות בטיבט:

 

משרד החוץ הרוסי פרסם הודעה בנוגע למהומות בטיבט, נטולת כל ביקורת כלפי המשטר

 הסיני. "אנו מקווים שהרשויות הסיניות ינקטו בכל הצעדים הדרושים לצמצום הפעולות הלא חוקיות ולהבטיח נורמליזציה מהירה של המצב באזור האוטונומי", נאמר בהודעה הרוסית. היחסים בין בייג'ינג ומוסקבה הדוקים מאוד ובין שתי המדינות מתקיים מסחר בהיקף גדול.

 

לעומת ההודעה הרוסית, פרסם היום מזכ"ל האו"ם הודעה שבה הבהחר כי הוא "יותר ויותר מודאג" מהדיווחים על מעשי אלימות ואבדן חיי אדם בחבל טיבט. "בשעה הזאת אני קורא לשלטונות הסיניים לפעול באיפוק, וכן קורא לכל הנוגעים בדבר לנסות ולהימנע מאלימות ועימות", אמר באן לעיתונאים במטה האו"ם בניו יורק.

 

גולים טיבטים טוענים כי במהומות הדמים שפרצו בסוף השבוע בטיבט נהרגו מאות בני אדם, אך לא נקבו במספר מדויק. אתמול טענו כי נספרו לפחות 80 גופות בבירה להסה. עמדתה הרשמית של סין היא כי מספרם של ההרוגים הוא 16 בלבד. מושל טיבט, צ'מפה פונסטוק, אמר הלילה כי "התמודדנו עם האירועים כפי שהחוק מחייב. סין היא מדינת חוק וסדר. אף מדינה לא היתה מאפשרת לאלימות כזו להשתולל בתחומה".


מסביב לעולם מחו למען טיבט. בתמונה: מחאה בנפאל (צילום: AP)

 

רוסיה הדגישה את עמדתה לפיה טיבט היא חלק "בלתי נפרד" מסין. "אנו מבקשים להדגיש שהניסיונות להפוך את המשחקים האולימפיים בקיץ לפוליטיים אינם מקובלים", הודיע משרד החוץ במוסקבה. "רוסיה משוכנעת שהצד הסיני יבטיח רמת ארגון גבוהה ביותר של המשחקים ובכלל זה פתרון לסוגיית אבטחת הספורטאים והמבקרים באולימפיאדה".

 

גם היום התנגשו מפגינים טיבטים עם הרשויות במחוזות שונים בסין. בעוד שבבירה להסה נוכחות כוחות הביטחון תוגברה כבר בסוף שבוע, כוחות נוספים הוזרמו היום אל הקהילות הטיבטיות במחוזות גנסו, סיצ'ואן וצ'ינגאי. בגנסו, הגובל בסיצ'ואן, התעמתו אלפי נזירים וטיבטים עם שוטרים היום במספר מוקדים. ארגון למען טיבט בלונדון מסר כי בעיר לאנזו', כ-500 סטודנטים טיבטים התכנסו בלילה במגרש נטוש וניסו לצעוד אל העיר, אך כוחות ביטחון מנעו זאת מהם.

 

לא רק בסין ובטיבט מחו הטיבטים. גם שוטרים בנפאל, הודו וגרמניה נאלצו להתעמת עם מפגינים שקראו לשחרר את טיבט. המשטרה בנפאל ירתה גז מדמיע כדי לפזר כמאתיים גולים טיבטים, בהם נזירים ונזירות שהפגינו מול משרדי האו"ם בקטמנדו. שבעה טיבעים וחמישה שוטרים נפצעו. במינכן עצרה המשטרה 25 מפגינים טיבעים שניסו להיכנס אל הקונסוליה הסינית.


פורסם לראשונה 17/03/2008 14:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בצל המשבר. רייס למען דיאלוג
צילום: AP
מפגינה טיבטית בהודו, היום
צילום: AFP
מומלצים