שתף קטע נבחר

מועצת העיתונות: חוק סינון אתרים פוגע בחופש הביטוי

חוק סינון אתרים, המחייב ספקיות אינטרנט לספק תוכנות סינון לגולשים נגד אתרים פוגעניים, פוגע בחופש הביטוי, כך על פי קביעה של מועצת העיתונות שקיימה דיון בנושא

נשיאות מועצת העיתונות, בראשות השופטת בדימוס דליה דורנר, החליטה אתמול (ג') להתנגד לחוק סינון אתרים (892) של אמנון כהן (ש"ס) ומשרד התקשורת, בנוסחו הקיים, בדיון שקיימה המועצה לפני כשבועיים. על פי החלטת המועצה החוק "אינו מידתי ופוגע בחופש הביטוי, הזכות לפרטיות ובאוטונומיה של האדם".

 

עוד על חוק סינון אתרים

 

איגוד האינטרנט התנגד

הצעת החוק מבקשת לתקן את חוק התקשורת (בזק ושידורים), ולחייב את ספקית אינטרנט להציע למנויים אפשרות לקבל תוכנת סינון, ללא תשלום נוסף. למנויים יתאפשר לבחור לא להתקין את תוכנת הסינון. מנוי חדש שלא יודיע אם הוא מעוניין בתוכנת הסינון לא יוכל להמשיך לגלוש.

 

נוסף על כך, במידה שהטכנולוגיה תאפשר דבר כזה, יפעילו הספקיות שירות סינון מקוון בצד שלהן לכלל המנויים, למעט מנויים שהזדהו כבגירים מול הספקית וביקשו מפורשות שלא לקבל סינון. עוד נקבע בהצעת החוק כי שר התקשורת יהיה רשאי לקבוע תקנות לביצוע החוק - לרבות תכונות ומאפניינים על אמצעי הסינון, אמצעי העברת ההודעות למנויים, וכן אמצעי הזיהוי כבגיר.

 

בחודש שעבר, עברה הצעת החוק בקריאה ראשונה בכנסת, ובעקבות כך פנה רימון לוי נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, המתנגד לחוק, למועצת העיתונות וביקש לקיים דיון בנושא, ולגבש עמדה רשמית. בדיון השתתף גדי שמשון, יועץ אינטרנט ופרשן, שהביא בפני המועצה חוות דעת על החוק.

 

מתן מידע ללקוחות

"מועצת העיתונות סבורה שניתן להשיג את מטרות החוק על-ידי מתן אפשרות למתחברים לאינטרנט לקבל אמצעים לסינון אתרים, אם ירצו בך, והעברת המידע על קיומם של אמצעים אלה לכל המשתמשים באינטרנט".

 

כיום חייבות ספקיות האינטרנט לספק מידע ללקוחות על פי תקנה שהתקבלה על ידי אהוד אולמרט, כשהיה שר התקשורת. במקביל לדיון בכנסת בהצעת חוק סינון אתרים, נפלה הצעת חוק של חבר הכנסת אלכס מילר, שביקש לחדד את ההנחיות לספקיות האינטרנט לתת את המידע ללקוחות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת בדימוס דורנר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים