מאז 1970: רבע מבעלי החיים נעלמו מהעולם
הניצול המואץ של משאבי כדור הארץ על ידי האדם הביא להיעלמות של יותר מרבע מבעלי-החיים בעולם ב-35 השנים האחרונות, כך עולה מדו"ח שפורסם על ידי קרן הטבע העולמית. "להיעלמותם יש השפעה ישירה על החיים של כולנו", אומרים החוקרים
במהלך השנתיים האחרונות עמלו מומחי וחוקרי הארגונים במטרה ליצור את "אינדקס עולם החי" שמטרתו לתת תמונת מצב עדכנית על השינויים באוכלוסיות של בעלי חיים. האינדקס כולל אוכלוסיות של 4,000 סוגי בעלי חיים יבשתיים וימיים, ביניהם 1,477 מיני בעלי חיים: 241 מיני דגים, 83 מיני דו-חיים, 40 מיני זוחלים, 811 מיני ציפורים ו-302 מיני יונקים.
עוד בנושא:
- זיהום האוויר שלנו יכחיד את הקואלות
- במחיר הקרן: כך כמעט נעלמו הקרנפים מהעולם
- הפליטים הרעבים באפריקה אוכלים את חיות הבר
- דיג מתועש של טונה גורם לאסון אקולוגי
לטענת החוקרים, במהלך 35 השנים האחרונות, ישנה ירידה של 27 אחוז במספר מיני בעלי החיים היבשתיים, אך מי שספג את הפגיעה הקשה ביותר הם בעלי החיים הימיים שירדו בכ-28 אחוז ומיני בעלי חיים במים מתוקים שרשמו ירידה של 29 אחוז.
דיג מתועש, ציד בלתי חוקי בשילוב של זיהום אוויר, התרחבות שטחי החקלאות על חשבון שטחי המחייה של בעלי החיים וגידול עצום במספר האוכלוסייה האנושית,
מהווים לטענת מחברי הדו"ח את הגורמים העיקריים להכחדת המינים בעולם.
"המגוון הביולוגי הוא אינדיקציה לבריאות כדור הארץ ובעל השפעה ישירה על החיים של כולנו, אך למרות זאת והמודעות ההולכת וגוברת לנושאים סביבתיים, אנו עדים לכך שהמגמה השלילית תימשך", אומר קולין באטפילד, משלוחת קרן הטבע העולמית באנגליה.
להערכת החוקרים, לשינויי האקלים תהיה השפעה ואיום משמעותי ב-30 השנים הבאות על הישרדותם של מיני בעלי חיים ודורשים מממשלות רבות בעולם לנקוט בפעולות דחופות על מנת לצמצם את שיעורי ההכחדה של בעלי חיים וצמחים עד לשנת 2010. בשבוע הבא יתקיים כנס עולמי בבון, גרמניה, במטרה לבחון את הכלים להתמודדות עם הפגיעה הקשה במגוון הביולוגי העולמי.