שתף קטע נבחר

הכי ישראלית - עוגת גבינה אפויה עם פירות טריים

בשנים האחרונות הפכה עוגת הגבינה האפויה למלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות בישראל. רון (שפאץ) כהן יצא לראות איך מכינים עוגת גבינה אפויה מושלמת בעזרת טריק שכולל, תאמינו או לא, עיתונים רטובים

 

 

אין בית קפה שלא מגיש אותה, אין ספר אפייה שלא מקדיש לה עמוד שלם ולפעמים גם תמונה. זו היא עוגת הגבינה האפויה. כור ההיתוך הישראלי נותן את אותותיו ברשימת חומרי הגלם. עם פרורי עוגיות, גבינה 9%, שמנת חמוצה וגבינת שמנת עשירה.

 

כמה שהיא מפורסמת כך ישנם עשרות מתכונים, מיתוסים וסודות שמלווים את הכנתה. ב"נונה" מיהוד מכינים עוגת גבינה מופתית עם סוד קטן שמתבסס על עיתונים רטובים, אתם שומעים נכון, עיתונים שעוטפים את תבנית העוגה בזמן האפייה ועוזרים לשמור עליה צחורה, נימוחה ומפתה.

  

עוגת גבינה אפויה

אם לא רוצים לאפות את בסיסי הפירורים, ניתן להשתמש בפירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים טחונים גס בתוספת חמאה מומסת שתאחד אותם.

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): 

לבסיס הפרורים:

200 גרם חמאה

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

100 גרם סוכר חום

1 ביצה

למלית:

300 גרם גבינת שמנת

300 גרם גבינה 9% (אם יש הרבה מים בגבינה מומלץ לסנן)

2 גביעים שמנת חמוצה

150 גרם סוכר

1/2 כפית תמצית וניל טהורה עם גרגירים

4 ביצים מספר 2 עם חלמון צהוב ולא כתום

להגשה:

גביע שמנת חמוצה

4 כפות אבקת סוכר

פירות העונה

 

ציוד מיוחד:

עיתונים מושרים במים

חוט שפגט

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו הגיטרה עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בנייליון נצמד ומניחים בפריזר להתקשות כחצי שעה. מוציאים מהמפריזר, מרדדים ואופים 10 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות עד הזהבה. מצננים ומפוררים.
  2. מסדרים את הפירורים בתחתית התבנית באחידות אך ללא דחיסה או לחיצה.
  3. המלית: טורפים את כל חומרי המילוי מלבד הביצים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
  4. יוצקים את המלית על הפירורים מגובה נמוך ומעל לכף הגשה גדולה כדי שבעת המזיגה לא יווצר חור בבסיס.
  5. קושרים בעזרת חוט שפגט את נייר העיתון מסביב לתבנית – שימו לב לסרטון.
  6. אופים בתנור שחומם ל-150 מעלות 45-50 דקות. העוגה תהיה מעט נוזלית כשנוציא אותה, בזמן המנוחה היא תתקשה ותסיים את האפייה
  7. הציפוי: מערבבים יחד את השמנת ואבקת הסוכר. אחרי שהעוגה מתקררת מצפים אותה עם המשחה שהתקבלה ומסדרים את הפירות על הציפוי לפני ששולחים את העוגה לקירור אחרון.

 

"נונה", העצמאות 26, יהוד. טל': 03-5365777

  

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים