שתף קטע נבחר

ועדת החקירה בתיק רמון: 8 שרים מתנדנדים

הממשלה תצביע על הצעתו של שר המשפטים להקים ועדת חקירה שתבדוק את כשלי המשטרה והפרקליטות ב"תיק רמון", שהסתיים בהרשעה במעשה מגונה. ראש הממשלה אולמרט והמשנה לו, רמון - לא ישתתפו בהצבעה. כך גם השרה הנחקרת, אברהם-בלילא. שמונה הודיעו כי יתנגדו להצעה, חמישה יתמכו. הסוגייה תוכרע בהצבעת 8 שרים שטרם החליטו

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא יצביע ולא ידבר בדיון שייערך היום (א') על הצעת שר המשפטים להקים ועדת חקירה ממשלתית בפרשת חקירתו של קודמו בתפקיד, השר חיים רמון. אולמרט החליט כך כדי למנוע לזות שפתיים, בשל חקירותיו השונות. "שלא יטענו שהוא מתנכל לפרקליטות ולמשטרה, או לחילופין - מחניף להן", אמרו ל-ynet בסביבתו.

 

 

עוד נודע כי המשנה לאולמרט, חיים רמון, העומד במרכז הפרשה - מתכוון גם הוא שלא להצביע בסוגייה. גם השרה רוחמה אברהם בלילא לא תשתתף בהצבעה, שכן היא נחקרה במסגרת פרשת אגרקסקו וממתינה להכרעת הפרקליטות בנושא. "החלטתי שלא אשתתף, מכיוון שכך נכון לעשות במצב בו הפרקליטות טרם הכריעה בתיק הנסחב כבר חמש שנים", אמרה ל-ynet.

 

כזכור, בסופו של תהליך הורשע רמון בביצוע מעשה מגונה בקצינה ששירתה במשרד ראש הממשלה, ערב מלחמת לבנון השנייה, אך הרשעתו לא נשאה עימה קלון.

 

מי בעד ומי נגד? 

מבדיקת ynet עולה כי שמונה שרים לפחות מתנגדים להקמת הוועדה, שאמורה לחקור את הטענות

לכשלים בעבודת הפרקליטות והמשטרה בפרשה. השרים שיתנגדו הם שישה משרי העבודה - אהוד ברק, שלום שמחון, יצחק הרצוג, יולי תמיר, בנימין בן אליעזר ועמי איילון - ושלושה משרי קדימה - אבי דיכטר, מאיר שטרית ויעקב אדרי, שיצביע נגד או יימנע.

 

לעומתם, חמישה שרים תומכים בהצעה להקמת הוועדה. אלו הם פרידמן עצמו, זאב בוים, שרי הגמלאים, רפי איתן ויעקב בן-יזרי וראלב מג'אדלה, שיצביע בניגוד לדעת חבריו מהעבודה.

 

השר מג'אדלה אמר: "ראוי שהתנהלותה של הפרקליטות תעמוד למבחן, גם על רקע התנהגותה בחקירות מותם של אזרחים ערבים מירי כוחות הביטחון בעבר, שם לא עמד איש לדין".

 

ארבעה שרים מקדימה - ציפי לבני, שאול מופז, רוני בר-און וגדעון עזרא - וארבעת שרי ש"ס, לא החליטו, או לא היו מוכנים לגלות את דעתם בנושא.

 

מצב הדברים כעת מציב שוב את ש"ס כבעלת השפעה גדולה בנושא. בכיר בש"ס אמר שתרחיש אפשרי בהחלט הוא שארבעת השרים יצביעו על פי נטיית ליבם הטבעית, כנגד הפרקליטות ולמען הצעת דניאל פרידמן. במקרה זה ימנו תשעה שרים בעד ותשעה נגד הקמת ועדת החקירה, ואז תיוותר ההכרעה בידי שרי קדימה המתנדנדים

  

בהקשר לעמדתו של אהוד ברק, אמרו מקורבי שר המשפטים כי "לא יעלה על הדעת שברק יצביע בשאלה". לדבריהם, בימים אלה צריכה להתקבל הכרעה בפרקליטות האם לפתוח מחדש את החקירה בפרשת העמותות, בעקבות התלונה שהגיש פעיל השטח, שמוליק לוי.

  

מצחצחים חרבות לקראת הכרעה

שאלת הקמת הוועדה גרמה לסערה פוליטית במהלך סוף השבוע, כאשר כל אחד מהצדדים מחריף את התבטאויותיו לקראת הכרעה. המשנה לראש הממשלה, שעמד במוקד החקירה שעומדת כעת למבחן, האשים את השר לביטחון פנים כי הוא "סובל משיקול דעת פגום בצורה קיצונית".

 

דבריו של רמון נאמרו לאחר שהשר דיכטר, המתנגד להצעה להקים את ועדת החקירה, תקף את שר המשפטים דניאל פרידמן ואת קודמו, רמון, ואמר כי "אם הממשלה תעביר את ההצעה הזו - יהיה זה ניצול לרעה של כוחם של השרים". דיכטר הוסיף בעניין זה: "לא ייתכן שהשר שהוא נשוא העניין יהיה זה שיוביל את המהלך. לטעמי, מתבצע כאן משהו לא כשר ופסול".

 

במקביל, תקף יו"ר העבודה, השר אהוד ברק, את המהלך ואמר: "נודף מכך ריח של

אינטרס פוליטי כבד, המיועד לשרת שר כזה או אחר, ובתוך כך פוגע אנושות במערכת החוק בישראל".

 

רמון לא נשאר חייב - וחבט בברק בחזרה: "הניסיון להצטייר כמגן שלטון החוק, הוא במקרה הטוב מגוחך ובמקרה הרע ניסיון לשאת חן בעיני הפרקליטות והמשטרה, שצריכות להחליט בעניינו". לדבריו, "מי שבעבר נחקר בחשדות חמורים, הנוגעים למיליוני דולרים שהתקבלו בניגוד לחוק, ושמבקר המדינה אמר עליו שקנה שלטון בכסף, ושמקורביו שמרו על זכות השתיקה – הוא האחרון שיכול להטיף מוסר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמון. במוקד הפרשה, אך לא יצביע
צילום: סבסטיאן שיינר
פרידמן. אבי ההצעה
צילום: גיל יוחנן
דיכטר. מתנגד
צילום: צפריר אביוב
ברק. שלטון החוק
צילום: גיל יוחנן
ישי. יצביע בעד?
צילום: דניאל בראון – ג'יני
מומלצים