שתף קטע נבחר

מזוז: לא אני אקבע נבצרות ראש הממשלה

היועץ המשפטי לממשלה הבהיר שאין זה מתפקידו להזיז את אולמרט מכסאו למרות החשדות הכבדים, וההכרעה נתונה בידי הפוליטיקאים. עם זאת הוא הדגיש: "כשמערכות השלטון מושחתות מתערער עצם קיומן הדמוקרטי. בלי אמון הציבור, השלטון לא מסוגל לקבל החלטות קשות, ופחות מכך לבצע אותן"

בעוד ראש הממשלה אהוד אולמרט מתרועע עם מנהיגי אירופה ופועל לקידום התהליך המדיני בפריז, כאן בארץ נמשך העיסוק בעננת החשדות שרק מתעבה מעל ראשו. הערב (יום א') התייחס לנושא גם היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שהבהיר: "אין זה מתפקידו של היועץ המשפטי למנות ראשי ממשלה או להעביר אותם מתפקידם".

 

 

מאז פרסום החשדות החדשים נגד אולמרט, הותקף מזוז כראש המערכת המשפטית על-ידי מקורביו ראש הממשלה, שטענו לניסיון "פוטש" של גורמי אכיפת החוק והתרעמו על אופן הצגת המידע. בדיון שכותרתו "שחיתות פוליטית: תולדותיו של מושג שנוי במחלוקת", שנערך במשכנות שאננים בירושלים, השמיע לראשונה מזוז את קולו.

 

היועץ המשפטי פתח את דבריו בהסברים על דרך העברת המידע לתקשורת ביום שישי האחרון: "מסרנו הודעה קצרה לציבור על מהות החשדות החדשים נגד ראש הממשלה.

 ההודעה נמסרה מאוחר יחסית מתוך כוונה למנוע פגיעה בחקירה המתבצעת. היה חשש כי אם יודלפו הדברים נעמוד מול שוקת שבורה כאשר נגיע לאנשים אשר צריכים למסור מידע". 

 

מזוז השיב בדבריו לביקורת על כך שאולמרט נותר בתפקידו למרות שורת החקירות, ונשאל לגבי הכרזה על נבצרות. "זאת לא שאלה להכרעה משפטית בשלב הזה, וודאי לא להכרעה של היועץ המשפטי לממשלה. השאלה מונחת לפתחו של ראש הממשלה עצמו", השיב.

 

עוד אמר מזוז: "היועץ המשפטי לממשלה, לא תפקידו למנות ראשי ממשלות או להעביר אותם מכהונתם. זה שונה גם מהשאלה של המשך כהונתו של פקיד או אפילו של שר, זה התפקיד בשלב הזה של המערכת הפוליטית". לדבריו, השיח הציבורי רחב ההיקף של השבועות האחרונים מניע תהליכים, אך האחריות הסופית היא בידיהם של הפוליטיקאים.


 

"רצינו למנוע פגיעה בחקירה המתבצעת". מזוז בדיון (צילום: פלאש 90)

 

"זה לא מבצע אנטבה, צריך אורך רוח והתמדה"

יחד עם זאת, רמז מזוז על הבעייתיות שבעצם הישארותו של אולמרט בתפקידו ואמר: "כשמערכות השלטון מושחתות מאבד הציבור את האמון בהן. מדובר בדבר מאוד מוחשי אשר מערער את עצם קיומן. אם הציבור מרגיש שנבחריו אינם מייצגים אותו נשמט הבסיס מתחת למסר העיקרי של המשטר הדמוקרטי. שלטון שלא נהנה מאמון הציבור לא מסוגל לקבל החלטות קשות, ופחות מכך לבצע אותן.

 

"שחיתות שלטונית מייצגת תופעה. במקום בו מגלים מעשה שחיתות אחד קרוב לוודאי קיימות גרורות ומקרים נוספים של שחיתויות", אמר היועץ המשפטי, והוסיף: "המאבק בשחיתות אינו מבצע ממוקד כמבצע אנטבה אלא מערכה סזיפית ומתמשכת אשר מחייבת אורך רוח והתמדה למשך זמן".

 

ביום שישי נוספה חקירה נוספת לשורת הפרשיות בהם מעורב ראש הממשלה.

 לפי החשד בפרשת "אולמרטורס", אולמרט ומשפחתו נהנו ממאות אלפי דולרים שהתקבלו במרמה, כאשר כמה גופים התבקשו במקביל לממן מסעות רשמיים לחו"ל בעת תפקידיו הקודמים.

 

כל שש החקירות נגד אולמרט - כולן "במצב מתקדם" - מתנהלות בליווי צמוד של פרקליטות מחוז ירושלים, הפרקליטות הארצית ומשרד היועץ המשפטי לממשלה. היועץ מזוז אישר באופן אישי כל תיק וחקירה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פלאש 90
מזוז, היום בכנס. למנוע הדלפות
צילום: פלאש 90
החוקרים במעון רה"מ, ביום שישי
צילום: אוריה תדמור
אולמרט בפריז. נבצרות? מונח לפתחו
צילום: AP
מומלצים