שתף קטע נבחר

מזימת המטוסים: הנאשמים יועמדו למשפט חדש

חבר המושבעים לא הצליח להסכים על הרשעת שמונה פעילי טרור בכוונה לפוצץ מטוסי נוסעים, אך זיכה אחד מהם. אחרי שמשפטם נפסל, הודיעה התביעה כי בכוונתה לדרוש משפט חוזר: "נרשיע כל אחד מהם בכל העבירות"

התביעה הכללית בבריטניה תדרוש משפט חוזר לשבעה אזרחים ממוצא פקיסטני הנאשמים במזימה לפוצץ שבעה מטוסי נוסעים. הפרקליטות המלכותית הודיעה הערב (יום ד') כי בכוונתה להגיש בקשה רשמית לבית המשפט, לאחר שמושבעים לא הצליחו להכריע בעניינם והמשפט נפסל.

 

המושבעים במשפטם של שמונה פעילי טרור לא הצליחו להסכים פה-אחד על הרשעת אף אחד מהנאשמים בעבירה החמורה של ניסיון לרצח. לכן משפטם של שבעה מהם נפסל, מלבד אחד שזוּכה. שלושה מהנאשמים - עבדאללה אחמד עלי (27), אסד סרוור (28) וטנביר חוסיין (27) - הורשעו בעבירות נפרדות של קשירת קשר לרצח.

 

ראש תביעה, עו"ד קן מקדונלד, הודיע כי שבעת הנאשמים שמשפטם נפסל יועמדו לדין מחדש בגין עבירות הקשורות לתוכניתם לפוצץ מטוסים. החלטתי שהתביעה צריכה להתמקד בהרשעת כל אחד מהנאשמים בכל אחת מהעבירות המיוחסות להם", נמסר בהודעה.

 

התובע פיטר רייט טען במהלך המשפט כי השמונה תכננו לתקוף מטוסים של חברות "יונייטד איירליינס", "אמריקן איירליינס" ו"אייר קנדה" באוגוסט 2006.

כשהמזימה נחשפה לראשונה בכלי התקשורת, הדבר הוביל להחמרה משמעותית בסידורי האבטחה בנמלי התעופה ובטיסות מסחריות בעולם. בעקבות מעצרם של השמונה, נאסר על נוסעים לעלות למטוסים עם נוזלים.

 

במהלך המשפט אמר עלי כי לא תיכנן לבצע רצח בקנה מידה המוני, אלא רק לעורר תשומת לב. במשפטו העיד עלי כי רצה לעורר "בהלה" בקרב תושבי לונדון ולהסב תשומת לב לסרט שהכין - באמצעות הנחת מטען חבלה קטן מול בניין הפרלמנט של לונדון. "לא רצינו לרצוח או לפצוע איש", אמר עלי מעל דוכן העדים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנאשם עלי. משפט נוסף בדרך
הנאשם עלי. משפט נוסף בדרך
צילום: AP
מומלצים