שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מחרדל ענבים ועד ניוקי ירוק: מוצרי בישול חדשים
    יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות המתמחות ובמעדניות ומצאה מוצרים חדשים ומעניינים לבישול: טחינת קצח, חרדל ענבים, ניוקי זיתים, דבש ליצ'י ומלח רוזמרין. המסקנות בפנים

    היצרנים והיבואנים בארץ לא חדלים להפתיע, ועל המדפים צצים חדשות לבקרים מוצרים חדשים ומעניינים. גם הפעם העליתי בחכתי מוצרים חדשים ומעניינים, חלקם טובים יותר, חלקם פחות.

     

    עוגה עם קלתית, את אפית

    המוצר: קלתיות בצק אפויות להכנת עוגות

    יצרן: "Keebler", ארה"ב

    יבואן: "מאכלי עולם ר.ז"

    הקלתיות האמריקאיות שעשו לאחרונה עלייה ארצה מוצעות בארבעה סוגים: שוקולד, שורטברד (עוגיות חמאה), דל-שומן וקמח גרהאם (סוג של קמח מלא אמריקאי - וגם סוג של ביסקוויטים). בכל אריזה נחה קלתית בודדת בקוטר 23 ס"מ ובמשקל 170 גרם, מלווה בשני מתכונים מתאימים, החל בעוגת גבינה ופטל וכלה בעוגת שוקולד לבן ואגוזי לוז.

     

    כיצד משתמשים בקלתית? ממלאים בקרם גבינה, קרם וניל או כל קרם אחר, מעטרים בפירות או בכל מה שמתחשק ומכניסים למקרר. ואיך הטעם? קלתית השורטברד התגלתה כעדינה וטעימה, והזכירה עוגיות חמאה פשוטות וטעימות, בעוד טעמה של קלתית השוקולד התגלה כפשטני מדי ולא במיוחד מוצלח.

     

    מחיר: 14.90 שקלים לקלתית בודדת. להשיג ברשת "ספייסס" (הדר יוסף, צומת ביל"ו ויהוד).

     

    בשורה אחת: מתאים במיוחד לממהרים, לעצלנים ולמאותגרי-האפייה.

     

    היין כבר בפנים

    המוצר: חרדל סחיטת ענבים / חרדל תירוש (Moutarde au Moût de Raisin)

    יצרן: "Beaufor", צרפת

    יבואן: "טומין"

    חרדל זה מנצל את שאריות הענבים הנותרות אחרי ייצור יין ושמפניה בעיר ריימס שבצרפת. צבעו חום-ארגמני, טעמו מפגיש בין חרדל ויין- ופשוט נהדר, עמוק ומרגש. לדברי היצרן מתאים בשילוב עם גבינות חריפות, בשרים קרים, כבד אווז - ובווינגרטים לסלט.


    (צילום: אסף אמברם )

     

    מחיר: 28.90 שקלים לצנצנת במשקל 200 גרם. להשיג ב"לגעת באוכל", "ספייסס", "דלישס", "דגים וטעמים"-כפר שמריהו ועוד.

     

    בשורה אחת: מומלץ מאוד.

     

    הבזיליקום כבר בפנים

    המוצר: ניוקי בזיליקום

    יצרן: "Neroni", איטליה

    יבואן: "אידאו" (מפיץ: תמיר דרסה)

    אם אתם מחפשים גימיק חדש לארוחת הערב המשפחתית, הניוקי הירוקים, שנחתו זה עתה בארץ, יוכלו להתאים. צבעם לפני הבישול ירוק (ירוק-בית חולים, ליתר דיוק), צבעם אחרי הבישול ירוק ביזארי-משהו; ריחו של הבזיליקום מורגש בניוקי טרם בישולם, וטעמו מורגש בקושי רב בניוקי המוכנים. המרקם מזכיר ניוקי תעשייתי רגיל (אם כי פגשתי תוצרת איטלקית טובה יותר) והטעם סביר בהחלט.

     

    מחיר: 17.90 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות "ספייסס", "מגה בעיר", "טיב טעם" ובמעדניות ברחבי הארץ. כשר.

     

    בשורה אחת: אל תצפו לניוקי של מסעדת גורמה.

     

    הזיתים כבר בפנים

    המוצר: ניוקי זיתים

    יצרן: "Neroni", איטליה

    יבואן: "אידאו" (מפיץ: תמיר דרסה)

    אח לניוקי הירוק הוא הניוקי-זיתים, שצבעו בהיר, בדומה לניוקי רגיל, אלא שאחרי הבישול מתגלות נקודות שחורות-ירוקות המייצגות, ככל הנראה, את נוכחותם של הזיתים. עיון ברשימת המרכיבים מגלה שהמוצר אינו מכיל כלל זיתים כי אם תבלין זיתים (מה זה תבלין זיתים? כל שנותר הוא לקוות שמדובר בטעות בתרגום). טעמם של הזיתים מורגש אך בעדינות והמרקם אינו מוצלח במיוחד.

     

    מחיר: 17.90 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות "ספייסס", "מגה בעיר", "טיב טעם" ובמעדניות ברחבי הארץ. כשר.

     

    בשורה אחת: אכיל בהחלט אך לא מסעיר.

     

    הרוזמרין כבר בפנים

    המוצר: מלחים בטעמים, "מלח הארץ"

    יצרן: "חברת המלח"

    מפיץ: "טומין"

    נדמה שחברת המלח, המייצרת מלח בארץ מאז 1922, החליטה לתפוס טרמפ על טרנד המלח העולמי הפושה בקרב חובבי הגורמה. במסגרת מהלך שיווקי מקיף השיקה החברה, שהיתה ידועה עד עתה כספקית מלח שולחני ("סלית"), סדרת פתיתי מלח פרימיום הכוללת פתיתי מלח שחור, לבן, מלח רוזמרין ומלח מעושן, המופקים מחומרים טבעיים בלבד. לדברי היצרן, פתיתי המלח הלבן מתאימים במיוחד לקינוחים, תיבול וקישוט. פתיתי המלח השחור, המכילים תוספת של פחם טבעי, מתאימים במיוחד למאפים, בשר ודגים. פתיתי מלח הרוזמרין מכילים רוזמרין טבעי ומתאימים במיוחד למאכלי טלה, תפוחי אדמה ומרינדות ופתיתי המלח המעושן מתאימים במיוחד למאכלי דגים, בשרים על האש ומרינדות.

     

    הפתיתים גדולים ואינם מתאימים לצריכה כמות שהם, שכן כך מי שנוגס בתפוח אדמה שתובל במלח רוזמרין יתקל בפיסה גדולה מדי של מלח, לפיכך יש לפוררם או לרסקם לגרגרים קטנים לפני השימוש. טעמם סביר, ועדיין, המלחים המיוצרים באירופה טובים פי-כמה.


    (צילום: שי בן אפרים)

     

    מחיר: 39.90 לאריזה במשקל 125 גרם. להשיג בחנויות: "לגעת באוכל", "ספייסס", "דלישס","רונימוטי" - רמת החייל, "שהרבני" - רמת השרון, "טבע קסטל","עדן טבע מרקט", "סו שף" - חיפה, "ממלכת האופים" -נשר, "לה –שף"- ירושלים.

     

    בשורה אחת: גימיק ותוּ-לא.

     

    הקצח כבר בפנים

    המוצר: טחינת קצח שחורה

    מכיל: שומשום וקצח

    היצרן: "סבא חביב"

    לא ברור על מה חשב סבא חביב כשייצר משחה צמיגית שחורה, שמזכירה זפת יותר מאוכל. הריח אינו נעים והטעם מזעזע.


    (צילום: אסף אמברם)

     

    מחיר: 30 שקלים לצנצנת במשקל 350 גרם. להשיג ברשת "לגעת באוכל", ראשל"צ ורעננה. כשר.

     

    בשורה אחת: במה פשעתי?

     

    המרווה כבר בפנים

    המוצר: טפנד צמחוני (טפנד מסורתי מכיל אנשובי-וזה לא), "liveO"

    מכיל: זיתים שחורים, שמן זית פיקואל, בצל, מרווה ועוד

    היצרן: "Kad" – עבור "Olirad- liveO"

    מדובר בטפנד נהדר, עשוי בדיוק כמו שצריך, פשוט תענוג.


    (צילום: קית גלסמן)

     

    מחיר: 35 שקלים לצנצנת במשקל 250 גרם. להשיג ב"liveO", שד' רוטשילד 21, תל אביב. כשר.

     

    בשורה אחת: מומלץ בחום.

     

    הליצ'י כבר בפנים

    המוצר: דבש פרחי ליצ'י

    היצרן: אינו מצוין (המוצר נארז על-ידי "לגעת באוכל")

    כבר פגשתי דבש פרחי אבוקדו, שיזף וזעתר, אבל דבש מפרחי ליצ'י? נרגשת מהחידוש חפנתי את הדבש אל חיקי ומיהרתי לנסותו. צבעו בהיר יחסית, טעמו עדין ו... כצפוי לא ניתן לחוש בטעמו של הליצ'י. בניגוד לדבש פרחי-בר שבדקתי בהשוואה, הדבש הזה אינו מותיר בת-טעם לא נעימה בפה.

     

    מחיר: 25 שקלים לצנצנת במשקל 400 גרם. להשיג ברשת "לגעת באוכל", ראשל"צ ורעננה.

     

    בשורה אחת: מומלץ בהחלט.

     

    יש לי אהוב בסיירת חרוב

    המוצר: דבש פרחי חרובים (אל תתבלבלו עם דבש-חרובים, שהוא דבש המופק מהחרובים עצמם)

    היצרן: אינו מצוין (המוצר נארז על-ידי "לגעת באוכל")

    זהו דבש כהה יחסית, טעמו עמוק וטוב מאוד.

     

    מחיר: 25 שקלים לצנצנת במשקל 400 גרם. להשיג ברשת "לגעת באוכל", ראשל"צ ורעננה.

     

    בשורה אחת: מומלץ מאוד.

     

    צ'ילי מהמקפיא לי

    המוצר: מגשיות פלפל צ'ילי קפוא

    יצרן: "דורות"

    אנשי "דורות", המשקיעים מאמצים למען הממהרים (או סתם כאלה ששכחו לקנות בזיליקום), מגישים כעת מגשיות פלפל צ'ילי, לאחסון במקפיא ושליפה בעת הצורך. נסיינים אמיצים סייעו בידם בבדיקת מידות חריפוּת שונות, עד שנבחרה רמת חריפות בינונית-גבוהה, שתתאים, כך מקווים לטעמם של חובבי הצ'ילי בארץ. מדובר במוצר נוח לשימוש, שניתן לשמור בהקפאה עד שנתיים. חברת יחסי הציבור של "דורות" מציינת אמנם כי המוצר טבעי לחלוטין, אך עיון ברשימת המרכיבים מגלה כי המוצר מכיל שמן צמחי, עמילן מעובד ומלח. קוביית צ'ילי שהוספתי (כמות שהיא, קפואה, אין צרך להפשירה) לרוטב עגבניות-בזיליקום הוסיפה חריפות בדיוק במידה רצויה והפיקה רוטב טעים מאוד.

     

    מחיר: 10 שקלים למגשית במשקל 70 גרם (20 קוביות). ניתן להשיג ברשתות השיווק "שופרסל", "טיב טעם", "מגה" ועוד.

     

    בשורה אחת: אחלה קיצור דרך לממהרים, לעצלנים ולמי שמפחד להתעסק עם פלפל חריף.

     

    לחובבי הקמח המלא

    מוצר: פסטה טריה מקמח מלא

    יצרן: "פסטה דה לה קאזה"

    יצרן הפסטה "פסטה דה לה קאזה", המייצר פסטה טריה מאז 1991, משיק כעת פסטה טריה מקמח מלא, המצטרפת לשלל סוגי הפסטות היבשות מקמח מלא שניתן להשיג בחנויות הטבע ולעתים גם במרכולים. קולקציית הקמח המלא כוללת פטוצ'יני, טליאטלה, פפרדלה, רביולי עם מלית תרד, בטטות וגבינת עיזים ועוד.

     

    הפטוצ'יני התגלה כלא-מוצלח במיוחד (כבר טעמתי פסטות יבשות מקמח מלא שהיו טעימות יותר) ורביולי בטטות-גבינת עיזים התגלה כחביב, בעיקר הודות למלית הטעימה. הערת אחסנה: יש לאחסן את המוצרים בקירור עד שלושה ימים, או בהקפאה - עד חצי שנה.


    (צילום: בראלה, לה פסטה דלה קזה)

     

    מחיר: 5.30 שקלים ל-100 גרם פסטה, 7.20 שקלים ל- 100 גרם רביולי. להשיג בחנויות "פסטה דה לה קאזה" בכפר מל"ל וברמת השרון ובמעדניות ברחבי הארץ.

     

    בשורה אחת: עבור מי שחייב לאכול קמח מלא - זו אפשרות.

     

    למוצרים חדשים נוספים לחצו כאן .

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מחרדל ענבים ועד ניוקי ירוק: מוצרי בישול חדשים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים