במילוי גבינה וצימוקים: רולדת שמרים
יש לה מילוי קלאסי של גבינה וצימוקים, והיא מתאימה כפינוק אישי או לאירוח חגיגי. אבל רולדת השמרים הזו לא רק טעימה, אלא גם קלה להכנה: רק תכינו את הבצק מראש

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

מתכון של מיקי שמו, קונדיטוריית "שמו", באדיבות שמרית

 

המרכיבים (ל-2 עוגות):

לבצק:

4 כוסות קמח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר  

75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת חדר

2 ביצים מס' 1

1/4 כוס חלב 

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

למלית הגבינה:

1/2 ק"ג גבינה 9%

1 כף קורנפלור

1 ביצה

1 כוס סוכר

2 כפות צימוקים לבנים

גרידה מ-1/2 לימון

 

כלים: 2 תבניות אלומיניום עגולות בקוטר 20 ס"מ


(צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מניחים במיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הווניל וגרידת הלימון. מערבלים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד. 
  2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן. מוסיפים מלח ומערבלים מספר שניות.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
  4. המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
  5. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן באורך 20X35 ס"מ.
  6. מורחים על כל מלבן חצי מכמות המלית ומגלגלים לרולדה דקה.
  7. מגלגלים כל רולדה בתוך תבנית עגולה ומתפיחים כשעה.
  8.  אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה במילוי גבינה וצימוקים: רולדת שמרים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד