שתף קטע נבחר
 

בקלי קלות: מכינים פיתות בבית

אם יש לכם ווק בבית, אתם יכולים להכין פיתות דקיקות, ממש כשם שמכינים פיתות על סאג' במדבר. אם יש לכם תנור אפייה – אתם יכולים להכין פיתות רגילות, בקלי קלות. יעל גרטי מסבירה

לכבוד חג הסוכות, שבו מזכירים את הליכתם של בני ישראל במדבר עם צאתם ממצריים, החלטתי להכין פיתות דקיקות, ממש כמו הבדואים במדבר. לעזרתי נחלץ גדי הָמֶל, איש יקר ואחד מכוכבי פורום האוכל של ynet – והציע לי להפוך את הווק הביתי לסאג' מדברי. כיצד עושים זאת? פשוט מניחים את הווק כשצדו הקמור פונה מעלה מעל אש גבוהה בכיריים הביתיים, מניחים לו להתחמם במשך שתי דקות, מרדדים פיסות בצק דקיקות, מנמיכים לאש בינונית (כדי שהפיתות לא ישרפו לפני שהכנתן תושלם) ומניחים את פיסות הבצק על הווק הלוהט.

 

ומה הולך עם הפיתות?


(צילום: יעל גרטי)

 

אותו בצק בסיסי משמש להכנת פיתות דקיקות וגם פיתות רגילות, אלא שאופן ההכנה הוא שונה. להכנת פיתות דקיקות תזדקקו, כאמור, לווק, ולהכנת פיתות רגילות תזדקקו לתנור אפייה. אם אתם רוצים להשאר נאמנים לגרסה המדברית, הרי שעליכם להסתפק בבצק שמכיל קמח, מלח ומים (ללא שמרים) - ובפיתות דקיקות בלבד. במקרה זה, מעריך גדי, הכמויות יהיו ק"ג קמח לבן, כף מלח וכ-21/2 כוסות מים, או לפי הרגש.


(צילום: יעל גרטי)

 

פיתות דקיקות

מתכון של גדי המל

 

המרכיבים (ל-8 פיתות):

חלק א':

1 כוס קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כוס מים פושרים

חלק ב':

2 כוסות קמח לבן

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

 

לשימון הקערה: מעט שמן זית

כלים: ווק


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את מרכיבי חלק א' בקערה ענקית ונוחה ללישה, בעזרת כף, עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  2. מוסיפים לקערה את מרכיבי חלק ב', מערבבים תחילה בעזרת כף ובהמשך לשים בידיים, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. משמנים את הקערה במעט שמן זית, מניחים את הבצק בתוכה, מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך 45 דקות.
  4. מוציאים אוויר מהבצק (טופחים עליו ולשים מעט) ומחלקים ל-8 כדורים שווים.
  5. מרדדים כדור בצק על גבי משטח מקומח, עד לקבלת פיסת בצק דקיקה.
  6. מחממים ווק הפוך (כשצדו הקמור פונה מעלה) מעל אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומניחים את פיסת הבצק על גבי הווק הלוהט. זהירות: אין לגעת בווק או בפיתה בידיים בשלב זה, אלא באמצעות מגבת או כפפה.
  7. כעבור 1-2 דקות (או כאשר הצד התחתון נראה שזוף דיו) הופכים את הפיתה בעזרת מגבת. נעזרים במגבת כדי להצמיד את הפיתה לווק, כך שתאפה בשלמותה. מסירים מן הווק, מניחים בצלחת וממשיכים עם פיסת הבצק הבאה. מגישים חם.

 

פיתות רגילות

מתכון של גדי המל

 

המרכיבים (ל-8 פיתות):

חלק א':

1 כוס קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כוס מים פושרים

חלק ב':

2 כוסות קמח לבן

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

 

לשימון הקערה: מעט שמן זית

כלים: נייר אפייה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את מרכיבי חלק א' בקערה ענקית ונוחה ללישה, בעזרת כף, עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  2. מוסיפים לקערה את מרכיבי חלק ב', מערבבים תחילה בעזרת כף ובהמשך לשים בידיים, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. משמנים את הקערה במעט שמן זית, מניחים את הבצק בתוכה, מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך 45 דקות.
  4. מוציאים אוויר מהבצק (טופחים עליו ולשים מעט) ומחלקים ל-8 כדורים שווים.
  5. משטחים כדור בצק על גבי משטח מקומח ומרדדים תוך שמנסים לשמור על צורה עגולה, עד לעובי 4 מ"מ. מניחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ומניחים להתפחה שניה, בת 45 דקות, כשהתבניות מכוסות במגבות מעט לחות.
  6. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את התבנית למרכז התנור או מעט נמוך ממרכז התנור. אופים כ-7-10 דקות או עד שהפיתות שזופות דיין. מוציאים ומניחים בשקית פלסטיק סגורה. כעבור 1-2 דקות מוציאים מן השקית ומגישים לשולחן. אם לא אוכלים את הפיתות מיד יש להוציאן מהשקית, כדי שלא יספגו רטיבות, בגלל האדים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים