שתף קטע נבחר

עוד כשבוע: משט נוסף מקפריסין לרצועת עזה

למשט המחאה השני שמתכננת התנועה למען שחרור עזה כנגד המצור על הרצועה, הוזמן גם חבר הכנסת ג'מאל זחאלקה. הספינות יישאו עמם "משלוח סמלי" לתושבי הרצועה

אחרי שהצליחו לשוט לרצועת עזה באין מפריע ולהביע הזדהות עם הפלסטינים הנצורים ברצועה, מתכוונים פעילי שמאל מהתנועה לשחרור עזה לערוך משט נוסף למען שחרור הרצועה - כך מסרה אמש (יום ד') דוברת התנועה הבינלאומית, גרטה ברלין.

 

המסע החוזר לחופי עזה מתוכנן לצאת מחופי קפריסין ב-28 באוקטובר וצפוי להימשך כ-24 שעות. על פי התכנון, ישתתפו בו 29 מפגינים, בהם הפוליטיקאי הפלסטיני, מוסטפה ברגותי, חבר הכנסת ג'מאל זחאלקה (בל"ד) וזוכה פרס נובל לשלום, האירי מאיירד מקגוויר.

 

בתגובה להודעת התנועה אישר זחאלקה, כי "הציעו לי להשתתף במשט. זה משהו שאני שוקל בחיוב, אבל רק מחר מחרתיים אחליט ותהיה לי תשובה סופית". זחאלקה ביקש שלא להרחיב בנוגע לתוכניותיו בנושא. דוברת התנועה מסרה כי המפגינים ישוטו בסירת דיג ויישאו עמם "משלוח סמלי", שיכיל ציוד רפואי וסיוע נוסף לפלסטינים המצויים במצור, בדומה למשט הראשון


44 פעילים השתתפו במשט הקודם לעזה (צילום ארכיון: רויטרס) 

 

לדבריה, המשט הנוסף אמור היה לצאת לדרך בספטמבר, אך נדחה לסוף אוקטובר משום שפעילי התנועה העדיפו שלא להגיע לרצועה בסוף חודש הרמאדן. "ההשוואה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה ש-22 אנשים שאתה לא מכיר יופיעו לארוחת חג המולד", אמרה ברלין בעקבות דחיית ההפגנה.

 

באוגוסט האחרון יצא המשט הראשון של התנועה מחופי קפריסין אל חופי עזה, במטרה למחות על המצור שהטילה ישראל על הרצועה מאז עליית חמאס לשלטון. 44 פעילים מ-17 מדינות, בהם ניצולת שואה אמריקנית, הצליחו לעגון אל מול חופי הרצועה, מבלי שנעצרו על-ידי צה"ל.

 

ג'ף הלפר בן ה-62, הישראלי היחיד בין המפגינים במשט הקודם, אמר כבר אז ל-ynet כי לא מדובר במשט חד פעמי.

"אם נצליח לשבור את המצור, יבואו עוד ספינות ואניות ונפתח ערוץ בין עזה לעולם החיצוני שיוכל להעביר גם סיוע וציוד. ממשלת ישראל מנסה להציג אותנו כתימהונים, אבל אני חושב שהיא תהיה במלכוד כי היא לא יכולה לעצור אותנו".

 

אולם גם אם הכניסה לעזה תהיה חלקה כמו בפעם הקודמת, צפויים לפעילים מכשולים דווקא בדרך החוצה. בתום משט המחאה הקודם נאלצה גיסתו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר ושליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר להישאר ברצועה לאחר שלטענתה יציאתה נמנעה על ידי ישראל ומצרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשט הקודם לעזה. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים