אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רגעים של אושר

מי לא ישמח? צילום: רויטרס
מי לא ישמח? צילום: רויטרס
 
ימי הדיסקו צילום: AFP
ימי הדיסקו צילום: AFP
 
זאת רק ההתחלה צילום: AFP
זאת רק ההתחלה צילום: AFP
 
נאום הניצחון צילום: רויטרס
נאום הניצחון צילום: רויטרס
 
 


 

 

ההמונים חגגו אל תוך הלילה: "אין יותר בוש"

נאום הניצחון ההיסטורי של ברק אובאמה היה יריית הפתיחה לחגיגות הגדולות בארה"ב. "זה יותר רוחני מאשר פוליטי, כולם מחבקים אחד את השני", אמר אחד הצוהלים בוושינגטון. "רציתי שבני יבוא לראות את האור הזוהר", סיפר אחר בניו יורק

סוכנויות הידיעות
פורסם: 05.11.08, 12:29

לא בכל יום זוכה העולם לחזות בהיסטוריה בהתהוות. רבבות מתומכיו של הנשיא הנבחר, ברק אובאמה, יצאו בשעות האחרונות (יום ד') לרחובות ברחבי ארה"ב וחגגו אל תוך הלילה. קריאות שמחה וצהלה נשמעו ברחובות ניו-יורק, וושינגטון, סן פרנסיסקו ומדינות נוספות.

 

אמריקה בוחרת - סיקור מקיף ב-ynet:

 

"זאת הפעם הראשונה שאני חש גאווה בדור שלי", סיפר בהתרגשות פיטר וודמן, שחגג עם חבריו את ניצחון הנשיא ה-44 של ארה"ב, והנשיא השחור הראשון בהיסטוריה האמריקנית. ג'ינה, חוגגת נוספת, אמרה כי "אנחנו ממש נרגשים כי יורד גשם. מי לא יכול לשמוח, אין יותר בוש".

 

חגיגות בניו יורק (צילום: רויטרס עריכה: רונה פפר)

מכל עבר נראו אנשים חוגגים ברחוב. אחדים עלו על גג מכונית, ממנה נשמעו

חגיגה גם בתל-אביב:
כוסית לכבוד אובאמה / אלעד רובינשטיין
מאות ישראלים בעלי אזרחות אמריקנית בילו את הלילה בברים של תל אביב ועקבו מקרוב אחרי התוצאות שהגיעו מביתם הקודם. תומכי אובאמה חגגו עם משקה ביד ואילו אנשי מקיין הטביעו את יגונם הפוליטי בטיפה המרה
לכתבה המלאה

קולות שמחה רמים. שוטרים נפרשו ברחובות כדי לשמור על הסדר. אחד החוגגים, בראד, כבר מסתכל הלאה, "אני שבע רצון, אבל אני מצפה ליותר מכך. אני חושב שזאת רק ההתחלה", אמר.

 

בכיכר טיימס בניו יורק נשמעו קריאות שמחה כאשר מסכי הטלוויזיה הענקיים בישרו על תוצאות הבחירות. המשטרה התקשתה לשמור על הסדר, והקהל נשפך לרחובות.

 

"זה רגע מדהים והיסטורי בשביל אמריקה", אמר אנדרו ברנארד, שיצא עם בנו בן ה-10 לינקולן. "ראיתי כמה ימים חשוכים בשמונה השנים האחרונות, רציתי שבני יבוא לראות את האור הזוהר".

 

אהבה באוויר

מחוץ לבית הלבן בוושינגטון - לשם יעבור אובאמה בינואר - התאספו אלפים שקראו בהלתהבות את שמו של המנהיג החדש באווירת קרנבל, והחליפו זה עם זה ברכות ו'היי פייבס'. "לה, לה, לה - היי, היי, היי - גודביי", הם שרו בכמה שפות לג'ורג' בוש.

 

 

טד הווארד, אמריקני שחור בן 64, נראה עליז במיוחד. "מעולם לא חשבתי שאגיע ליום כזה", אמר. "זה יותר רוחני מאשר פוליטי. אני נרגש באופן קיצוני, כולם מחבקים אחד את השני ויש אהבה באוויר".

 

מעט צפונה מהבית הלבן התכנסו אלפים אחרים לחגיגות ברחוב U - אתר סימבולי שנבחר בשל מהומות על רקע גזעי שפרצו שם ב-1968. להקת מתופפים סחפה את הקהל בריקודים, בעוד הגשם הקל מטפטף. חוגגים אחרים טיפסו על רמזורים ותחנות אוטובוס.

 

"זה הרגע החשוב ביותר בחיינו", אמרה שרה ריד, סטודנטית בת 21, עם הכתובת 'אובאמה' על מצחה. "סוף סוף עשינו את זה. זו הפעם הראשונה שאני גאה להיות אמריקנית". 

 

אובאמה: השינוי הגיע לאמריקה

143 שנה אחרי השחרור מכבלי העבדות נפרץ המחסום גם בבית הלבן. ברק אובאמה ניצח בבחירות ברוב גדול ויהיה לנשיא השחור הראשון בארה"ב. בנאום ניצחון סוחף מול רבבות תומכיו בשיקגו אמר אובאמה, כי "אם למישהו יש ספק שארה"ב היא המקום שבו חלומות עדיין יכולים להתגשם, הלילה הוא התשובה המוחצת".

 

נאום הניצחון של אובאמה (צילום: רויטרס עריכה: רונה פפר)

לדבריו, "השינוי הגיע לאמריקה. לא אשכח למי שייך הניצחון הזה - הניצחון הזה שייך לכם. לא הייתי מגיע לכאן בלעדיכם". בנאומו הנרגש, הבהיר אובאמה כי הניצחון אינו המטרה הסופית - אלא רק ההתחלה של מסע ארוך נוסף לשיקום כלכלתה של ארצות הברית.

 

ראשון המברכים היה כמובן הנשיא היוצא בוש, שטילפן ליורשו אובאמה ובירך אותו על ניצחונו בבחירות לנשיאות.

הנשיא הרפובליקני אמר לסנאטור הדמוקרטי שייכנס לנעליו בעוד חודשיים: "איזה לילה מדהים עבורך, עבור משפחתך ועבור תומכיך".

 

בוש הבטיח לאובאמה כי חילופי השלטון יעברו ללא קושי. דוברת הבית הלבן, דנה פרינו, מסרה לעיתונאים כי בוש אמר לאובאמה: "אתה על סף אחד המסעות הגדולים ביותר שהחיים יכולים להציע. ברכותיי, אז תעשה חיים".

 


תגיות: ג'ורג' בוש | וושינגטון | הבית הלבן | שחור | ניו יורק | ארה"ב | בחירות | ברק אובמה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet חדשות בעולם. כיסוי כל המתרחש ברחבי העולם: מהסיפורים והכותרות הראשיות בכל מדינה ועד סיפורי הצבע והרגעים האנושיים. מכיל בלוג מיוחד ובו כל הסיפורים הקטנים - והמעניינים באמת - שלא הפכו לכתבות ולכותרות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©