מקדונלד'ס: התרגלתם לרטבים חינם? שכחו מזה
הרשת מבשרת ללקוחותיה שעקב בעיות שונות באספקת סחורות שמקורן בנמלים, ייתכן שמוצרים מסוימים חסרים. לקוחות הרשת פנו ל-ynet והתלוננו כי גובים מהם כספים בעבור רטבים חלופיים. בנמלים מכחישים קשר, אך ברשת מתעקשים שזו הסיבה
לקוחות נאמנים של הרשת מספרים כי כבר זמן רב לא ניתן לקבל בסניפים השונים רוטב מיונז. לקוחה נאמנה במיוחד פנתה למערכת ynet וסיפרה כי המחסור ברטבים עולה לה ולכולנו הרבה כסף.
"השבוע הייתי בסניף מקדונלד'ס במגדלי תל-אביב וקניתי שם ארוחה לי ולבן שלי", סיפרה ורד (שמה המלא שמור במערכת). "נאמר לי שחסר רוטב מיונז בשל עיכוב שיש בנמלים, ואם אני רוצה, אני יכולה לקבל במקום רוטב חרדל. הסברתי שאני עם ילד קטן שלא יאהב רוטב חרדל, אז נאמר לי כי באפשרותי לקבל רוטב אלף האיים תמורת חצי שקל לשקית. ממתי רטבים עולים כסף?"
למה על גב הלקוחות?
בשיחה עם ynet הוסיפה ורד כי לא מדובר במקרה חד-פעמי או בטעות, וכי נאלצה לשלם על הרטבים גם בסניף אחר שאליו הגיעה עם ילדיה.
"יום לאחר מכן הייתי שוב עם ילדיי בסניף מקדונלד'ס, הפעם בלונדון מיניסטור בתל-אביב, שם חזר על עצמו סיפור המיונז החסר. בסניף הזה ביקשו ממני לשלם שני שקלים על שקית אחת של רוטב אלף האיים. הבעיה הזו של מחסור ברטבים קיימת כבר כמה חודשים, ואני יודעת כי הייתי בסניף של הרשת באילת בספטמבר, וגם אז היו חוסרים.
"מקדונלד'ס יכולה לספוג את ההוצאה הזו על רטבים ולא להפיל אותה על גב הלקוחות, שגם ככה משלמים הרבה כסף בעבור ארוחה. למה אני צריכה לשלם בגלל בעיה שיש בנמלים? אם חסר רוטב אחד - אז תנו אחר במקום בחינם".
לקוח נוסף של הרשת סיפר ל-ynet כי נתקל גם הוא בחוסרים של מוצרים שונים בביקור בסניף הרשת בים המלח, בין היתר במנת הדג וברטבים.
תגובות
מנמל אשדוד נמסר ל-ynet: "אין שום דבר דרמטי בתחום הסחורות. אין עיצומים או שביתות. בספטמבר היתה פחות תנועה של סחורות, אבל עכשיו הכל תקין ועובד כרגיל. אם קיימת בעיה היא לא קשורה לנמלים. אנחנו אמונים על שחרור המטען, אבל אם מדובר במזון אז משרד הבריאות הוא שמאשר אותו, כך שייתכן שמדובר בעיכוב מול משרד הבריאות".
מנמל חיפה נמסר: "אין שום בעיה של עיכוב סחורות בנמל. אין שביתות והכל עובד כרגיל. עיכוב בסחורות של מזון יכול להיגרם על ידי משרד הבריאות מסיבה כלשהי, מכיוון שהבודקים שלו צריכים לאשר את כל הסחורות. יכול להיות ששם נוצר עיכוב".
מרשת מקדונלד'ס ישראל נמסר בתגובה: "בשל עיכובים בחודשים האחרונים בכניסת סחורות חדשות לנמלים, נוצר מחסור בכמה מוצרים - לרבות רטבים בחלק ממסעדות מקדונלד'ס בישראל. בימים אלה מתחדשת האספקה לסניפים, ויכול להיווצר מצב זמני שבו, בחלק מהסניפים, עדיין אין את מלוא המלאי של הרטבים.
"ישנם רטבים שונים אשר אינם מגיעים כחלק מהארוחה, כגון רוטב חמוץ-מתוק אשר מגיע רק עם מקנאגטס, ורוטב אלף האיים אשר מגיע עם הסלטים השונים. כל מי שמעוניין להוסיף את הרטבים הללו לארוחתו, בתוספת לרטבים חינם אשר הוא מקבל, שהם מיונז וקטשופ, מוזמן לעשות זאת בתשלום של 2 שקלים בלבד לרטבי הסלט, וחצי שקל לרטבי הנאגטס. לגבי הגברת שאותה חייבו בחצי שקל במקום בשני שקלים על רוטב בסניף הרשת, הדבר נעשה בטעות ובתום לב על ידי עובד המקום".
ביקשנו לבדוק מה קורה אצל המתחרות, ומרשת ברגר קינג נמסר כי "אין כל חוסרים של מוצרים בסניפי הרשת". בברגר קינג סירבו להגיב על פניית ynet בעניין רשת בורגר ראנץ', שאותה רכשה באחרונה.
ממשרד הבריאות נמסר: "מבדיקה מול תחנות ההסגר נמצא כי בקשה לשחרור משלוח מיונז הוגשה ב-28 באוקטובר. פרקי הזמן החריגים לשחרור משלוחים נובעים, בין השאר, מעומסים שנוצרו במשך החגים. יצוין כי באופן כללי המערך על פיקוח הייבוא סובל ממחסור בכוח אדם.
"משרד הבריאות מחויב בראש ובראשונה לנושא בריאות הציבור. עם זאת פועל כל העת לבדיקת פתרונות לייעול הפיקוח על תהליכי ייבוא ולמניעת עיכובים. על אף המאמצים הרבים שנעשו על ידי המשרד להקצות תקני כוח אדם לתחנות ההסגר, לדאבוננו מאז הגשת כתבי האישום נגד עובדי משרד הבריאות, אין היענות של אנשי מקצוע לאיוש המשרות".