שתף קטע נבחר

מותר למרוח חומוס בסכין חלבית ואז בשרית?

שאלה:

 

האם מותר להשתמש פעם בסכין בשרית ופעם בסכין חלבית בממרח פרווה (חומוס לדוגמא) כאשר הסכין קרה ולא בת יומה? (רינה, השרון)

 

תשובה:

 

רינה שלום, בתורה נאמר שלש פעמים איסור בשר בחלב: "לא תבשל גדי בחלב אמרו" (שמות כג, יט ועוד), ובאמת איסור זה מן התורה אינו אלא לאכול בשר (בקר) שבושל בחלב. אולם כדי להרחיק מהאיסור גזרו

חכמים במצבים רבים אחרים, כמו בשר עוף בחלב, הרחקת האכילה בין המינים, הפרדת הכלים ועוד.

 

כאשר משתמשים בכלי חם מאוכל בשרי, למשל, במאכל שהוא "פרווה", בולע המאכל מהכלי, והוא נחשב גם כן (בתנאים מסויימים) למאכל בשרי. אולם, כאשר הכלי הוא קר, אין הכלי מעביר טעם. לכן, באופן עקרוני, החומוס בשאלתך, נשאר פרווה בשימוש בסכין חלבי ובשרי.

 

אמנם, היו שחששו, לטעויות המתרחשות בבתים; הסכין לא תהיה נקייה לגמרי ממאכל, או שהכלי יהיה חם, והחמירו להשתמש באוכל פרווה רק בכלי פרווה, או לחילופין לייחד מאכל כמו חומוס גם לבשרי וגם לחלבי. כל טוב. (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים