שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל/פוטוס

"המוסלמים מסכימים לתרום אברים לכל אדם"

תרומת אברים? מנהיגי הדת המוסלמית בישראל בעד ולא חשוב לאן האברים יגיעו. "כשמחליטים לתרום, תורמים לבן אדם, לא לדת או לגזע", אומר אחד מהם ומוסיף, "עזוב את הפוליטיקה. היא רק מקלקלת, אנחנו יכולים לחיות ביחד"

"אם לא היו היהדות, האיסלאם והנצרות, כולנו היינו שווים. במה אנחנו שונים אחד מהשני? הגוף הוא אותו גוף. אם אתה תורם איברים, זה לא אמור לעניין אותך למי זה הולך." את הדברים הללו אומר ל-ynet השייח מוחמד כיואן, שהשתתף לאחרונה בקורס לאנשי דת מוסלמים בנושא תרומת איברים. "כולנו מתפללים לשם אחד. בואו נעזוב את הפוליטיקה, זו שמקלקלת אותנו", הוא מוסיף.

 

 

אחת הבעיות המרכזיות המונעות מהמגזר המוסלמי בישראל לחתום על כרטיס לתרומת איברים היא היעדר מודעות לחשיבות הנושא. לדבריה של תמר אשכנזי, מנהלת המרכז הלאומי להשתלות, אנשים רבים הם בעלי חסמים בנושא רגיש זה, ועל כן הוחלט לפתוח את הקורס למנהיגי דת ערביים, המשפיעים על אנשי קהילתם.

 

"הדת המוסלמית מאפשרת תרומת איברים", קובע זיאד אבו מוך, מנהל המחלקה המוסלמית במשרד הפנים. "מותר לקחת כל איבר שיוכל לסייע לאנשים אחרים. אם אנחנו יכולים לתרום, זו זכות וברכת שם". לדבריו, דעת המיעוט מבוססת על בסיס דתי. "לפי הנביא מוחמד, שבירת העצמות בעת מות האדם, כמוה כשבירת העצמות בעת שהוא חי". לפי עמדה אחרת, גוף האדם הוא רכושו של אלוהים ואין לנו הזכות לתרום איברים כיוון שבבסיסם הם אינם שייכים לנו. אבל כאמור, כל אלה הן דעות מיעוט. "הרוב ייתן ויתרום, אך בתנאים ברורים ובדגש על כך שלא יהיה

סחר באיברים", אומר אבו מוך ובמקביל הודף את הקולות הקוראים להגביל את תרומת האברים בין אוכולוסיות שונות. "לומר מראש שאני תורם לבני דת אחת ולא לבני דת אחרת זה אבסורד".

 

כדי לחזק את הדברים, מגיעים למפגשים נציגי משפחות שתרמו את איברי משפחתם. אחת מהן היא יוסה עאשור, ששני בניה נהרגו בזה אחר זה בתאונת דרכים. עאשור החליטה לתרום את אבריהם והם הושתלו בגופם של יהודים. כעת היא לוקחת חלק ביוזמה ומשתפת את הנוכחים בהחלטה. "כשאתה מחליט לתרום, אתה לא בוחר לאיזה דת ולאיזה גזע אתה תורם – אתה נותן לבן אדם. אתה נותן למישהו שזקוק לתרומה, ולא חשוב הלאום או הדת".

 

חותמים עכשיו:

 

פרויקט תורמים לחיים:

  • מתלבטים? היכנסו לפורום אדי ב-ynet  

     

    כיואן מסכם: "אין ספק שאם נעביר את המסר לציבור, תהיה היענות הרבה יותר גדולה. אנחנו רואים שכבר כעת, כשמדובר בתחילתו של תהליך, מתחילים להשמע קולות חדשים והמסר מתחיל להגיע לציבור".

     

    הקורסים מועברים במסגרת פעילות של המרכז הלאומי להשתלות בשיתוף אגף הדתות במשרד הפנים.

  • רוצים לראות מי עוד חתם על כרטיס אדי ומפציר גם בכם להציל חיים? לחצו כאן  


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רויטרס
    גם דת האיסלאם מתירה תרומת אברים
    צילום: רויטרס
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים