שתף קטע נבחר

לבני: ההתנגדות לתוכנית האוצר - מטעמי בחירות

שרת החוץ ציפי לבני: "התנגדות ש"ס והעבודה לתוכנית החירום להאצת המשק מלמדת מדוע אסור להצביע למפלגות סקטוריאליות". לדברי לבני יש לאשר את התוכנית למרות שאינה כוללת תוואי להגנה על קרנות הפנסיה וקופות הגמל

ממלאת מקום ראש הממשלה, ציפי ליבני, יוצאת למתקפה נגד ש"ס ומפלגת העבודה, שמסרבות לאשר את תוכנית ההצלה שגיבש האוצר למשבר הכלכלי. "התנגדות ש"ס והעבודה לתוכנית החירום להאצת המשק מלמדת מדוע אסור להצביע למפלגות סקטוריאליות", אמרה לבני.

 

לטענת לבני, אין לקשור את שאלת ההתערבות הממשלתית בקרנות הפנסיה ובקופות הגמל  - לצורך הדחוף לתת מענה למשבר הכלכלי הגלובלי המאיים לזלוג למשק הישראלי. "התוכנית חיונית להתמודדות עם המשבר הריאלי ועם מיתון אפשרי" היא אמרה, "זאת ללא קשר לשאלת הצורך במתן מענה ממשלתי לעניין הפיננסי ולחסכונות", הוסיפה.

 

"להתעלות מעל שיקולי בחירות" 

יו"ר קדימה טוענת שההתנגדות לתוכנית מקורה בעשיית הון פוליטי על חשבון הציבור. לדבריה: "התנגדות לתוכנית תמנע השקעות במיליארדים ותמיכה בעסקים כפי שמתוכנן". לבני קראה לחברי הכנסת ולמפלגות "להתעלות מעל שיקולי בחירות ולעשות מה שטוב למדינה ולא מה שטוב למפלגה".

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר היום כי ייתן גיבוי לשר האוצר בכך שישתתף בישיבת הקבינט הכלכלי-חברתי מחר. בישיבה ידונו בצעדים להתמודדות עם המשבר, אם וכאשר יגיע לישראל. ראש הממשלה הוסיף כי "המשבר מתבטא בשלב זה יותר בהכרזות מאשר במצב האמיתי בשטח".

 

תוכנית האוצר מתבססת על הגדלה משמעותית של הגירעון שתזרים למשק כ-15 מיליארד שקל. זאת, כשההצעות שנבחנו הן בעיקר לתגבור תשתיות התחבורה והחינוך, תקציבי המדען הראשי ועידוד ההשקעות, ולמתן ערבות מדינה לאשראי נוח על מנת לתמוך במגזר העסקי, בעיקר בעסקים הקטנים והבינוניים.  

 

זעם באופוזיציה: "ליבני מנסה להסיח את הדעת"

במפלגת העבודה וש"ס הגיבו בזעם לדבריה של ליבני. גורמים בעבודה המקורבים ליושב ראש המפלגה, אהוד ברק, מתחו היום ביקורת חריפה על לבני. לדבריהם: "לבני התנגדה רק לפני כמה שבועות להגדלת מסגרת התקציב כפי שדרשו ברק ומפלגת העבודה במהלך המשא ומתן הקואליציוני. היא עשתה הכל כדי לכופף את ברק, התגנדה ועכשיו היא תומכת נלהבת. מעניין מה נשתנה, ומה הבינה היום לבני שלא הבינה אז, כשקראנו להגדלת המסגרת כדי להתמודד עם המשבר".

 

יו"ר ש"ס, אלי ישי, אמר גם הוא: "נתמוך בתוכנית לאחר שיעשו בה תיקונים נדרשים בתחום קרן ההלוואות וסיוע לעסקים קטנים, ובהיקף ההשקעה בתעסוקה. אני רוצה שהאזרח שנמצא בקשיים יחוש את הסיוע היום ולא בעוד שנה".

 

יו"ר ועדת הכספים ח"כ אביבי ברוורמן (עבודה) הגיב על דברי לבני ש"הם לא יותר מניסיון להסיט את תשומת הלב מהבעיות שעומדות על הפרק בתחום הכלכלי. הפתרון שלה הוא לא יותר מכלכלת בחירות מהסוג השקוף ביותר, שתוצאתו היחידה תהיה פגיעה במשק הישראלי, במעמד הבינוני,ובשכבות החלשות".

 

ביום חמישי אמר ברוורמן ל-ynet שהוא לא יתמוך בתכנית אשר לא תתבסס על הגדלה משמעותית של מסגרת תקציב 2009. הוא תובע הגדלה בשיעור של 4%-3.5% במקום המסגרת הקיימת, לפיה התקציב יוגדל ב-1.7% בלבד. גידול של 1.7% בלבד הוא העמדה שבה דבק האוצר והתואמת את שיעור הגידול באוכלוסייה.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: צבי לביא, גיל קול, רוני סופר ואטילה שומפלבי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העבודה - מפלגה סקטוריאלית. לבני
צילום: AFP
מומלצים