אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מפריטים את צה"ל

הקריה. החיילים יופנו לקופות החולים צילום: דנה קופל
הקריה. החיילים יופנו לקופות החולים צילום: דנה קופל
 


 


אפליקציה לאיתור אתרים במהירות
 

מ-1 בינואר: מרפאות צבאיות בקרייה ותה"ש ייסגרו

מפריטים את מסדר החולים. החיילים יעברו לקבל שירותי רפואה בקופות החולים. מטרת הניסוי: להפנות רופאים צבאיים ליחידות השדה

יוסי יהושוע
פורסם: 24.11.08, 14:57

בקרוב ייפרדו אלפי החיילים המשרתים בבסיסי הקריה ותל השומר מהמרפאות הצבאיות ויעברו לקבל שירותי בריאות מקופות החולים. זאת במסגרת תוכנית ניסיונית חדשה שיפעיל צה"ל מתחילת ‭.2009‬ המרפאות הצבאיות בשני הבסיסים הגדולים האלה צפויות להיסגר כבר ברבעון הראשון של השנה הבאה.

 

הסיבה לניסוי הגדול הזה היא המחסור החמור ברופאים צבאיים בצה"ל בכלל וביחידות השדה בפרט. מתברר כי בחיל השריון, בחיל התותחנים, בחיל ההנדסה וביתר היחידות הלוחמות המחסור כה גדול, עד כי בחלק מהמקרים נאלץ רופא החטיבה לטפל במאות חיילים ולעבור מגדוד לגדוד במסדרי חולים.‬

 

בימים אלה נערך מכרז בין ארבע קופות החולים הגדולות - כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית - ובסופו ייבחרו שתי הקופות הראשונות שיספקו שירותים לאלפי החיילים ולמשרתי הקבע באותם הבסיסים.

 

בין הקופות מתנהלת "מלחמת עולם" כדי לזכות במכרז משום שהן מבינות את הפוטנציאל הטמון בהעברת אלפי חיילים אליהן לתקופה של שלוש שנות השירות בצבא. לאחר מכן, עם שחרורם מצה"ל, רבים הסיכויים שהם ימשיכו להיות מבוטחים בקופה שאליה התרגלו ולא יעברו לקופה אחרת.

 

מבחינת החיילים מדובר במהפכה של ממש. לדברי בכירים בחיל הרפואה, חייל שנזקק לרופא יפנה לרופא משפחה בקופת חולים וממנו יקבל את חופשת המחלה ‭")‬גימלים‭.("‬ התיק האישי שלו יתנהל בקופת החולים שתזכה במכרז. כל המידע הרפואי הקיים על החיילים יעבור לרופאים בקופות החולים באמצעות כרטיס מיוחד שיקבל כל חייל. עם זאת הרפואה התעסוקתית, הקובעת את אופי השירות של החייל, תישאר בידי הצבא.

 

קצין רפואה ראשי, תת-אלוף נחמן אש, המוביל את המהלך, סבור כי השירות שיקבלו החיילים יהיה טוב יותר. לדבריו, אם הפיילוט בבסיסי הקריה ותל השומר יצליח, יעבור בעתיד כל מערך העורף לידי קופות החולים - וכך אפשר יהיה להפנות את הרופאים שיתפנו ליחידות הלוחמות.

 

בכירים בצבא טענו כי במהלך הזה מסיר הצבא את אחריותו מהחיילים, אולם בחיל הרפואה מבהירים כי האחריות הכוללת תהיה בכל מקרה של הצבא. אם הטיפול יהיה רשלני או בעייתי, יוכל החייל לתבוע את משרד הביטחון, וזה יעשה את ההתדיינות המשפטית מול אותן קופות. "האחריות הרפואית על כלל החיילים תישאר של הצבא‭,"‬ הבהיר תת-אלוף אש.

 

בצה"ל חוששים עם זאת מעלייה דרמטית במספר ה"גימלים" שייתנו הרופאים האזרחים לחיילים - מה שעלול לפגוע בתפקוד השוטף של היחידות.

 

בשנה האחרונה כבר החל צה"ל במהלך להעברת שירותי הרפואה לחברות פרטיות: במקום ללכת לקצין העיר - שהוא מוסד צה"לי ותיק - מקבלים כיום החיילים

בעורף שירותי רפואה אחרי שעות העבודה מחברת ביקורופא. לדברי תת-אלוף אש, המהלך הוכיח את עצמו, והחיילים מקבלים כיום שירות מהיר ומקצועי יותר: "חלפו מן העולם הימים שבהם חיילים המתינו שמונה שעות כדי לראות רופא. זמני ההמתנה התקצרו באופן דרמטי. יש יותר רופאים, יש יותר מרפאות, הציוד במרפאות חדיש יותר, וכך גם התשתיות. החברה מקבלת תשלום על כל מטופל, ולכן יש לה אינטרס לטפל בחולים במהירות. היום חייל שמגיע לקצין העיר ממתין שעה לכל היותר, כי כך מחויבת החברה על פי החוזה‭."‬

 

גורם בכיר באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה סבור שההפרטות בחיל הרפואה הן מחויבות המציאות. "אנחנו בצבא צריכים להתעסק בנושאי הליבה. לא הכל אנחנו צריכים לעשות בעצמנו. ומה שלא בליבה וניתן להפריט לגופים שיודעים לעשות זאת טוב יותר - נפריט‭,"‬ אמר. עם זאת הרמטכ"ל גבי אשכנזי הבהיר שהוא לא מתכוון לאפשר את הפרטת שירותי הרפואה למערך הלוחם, וזה יישאר בידי הרופאים הצבאיים.

 


תגיות: רפואה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©