שתף קטע נבחר

שני מלוחים: חטיפי גבינה וטראפלס גבינה ופיסטוק

רוני ונציה מגישה שני מתכונים לחטיפים המוגשים עם קוקטייל או יין יבש, או כנשנוש לפני הארוחה. חטיפי גבינה פריכים וקלילים, וכדורי טראפלס גבינת עזים ופיסטוק. המתכונים קלים ומהירים מאוד להכנה

חטיפי גבינה

המרכיבים:

לחטיפי גבינה (כ‭50-‬ יחידות):

150 גרם חמאה רכה

150 גרם גבינה שווייצרית ‭")‬אמנטל" או "גרויאר‭("‬ מגוררת דק

כ‭1/2-‬ כפית מלח (לפי הטעם וסוג הגבינה)

200 גרם (כ‭1.5-‬ כוסות) קמח, מנופה

1 חלמון טרוף ב‭1-‬ כפית מים

40 גרם חצאי שקדים מולבנים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה בעזרת הוו השטוח עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הגבינה והמלח ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים מעט במהירות נמוכה, רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק. צרים עיגול שטוח, עוטפים ומניחים במקרר ‭7-6‬ שעות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  3.  מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ‭3-‬ מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת חותכן עגול חלק או משונן, מקומח, ומניחים אותם על תבנית האפייה במרווחים של 3 ס"מ.
  4. מברישים פעמיים בחלמון. לאחר ההברשה הראשונה מהדקים חצי שקד פרוס במרכז.
  5. אופים ‭9-8‬ דקות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, עד שהבצק בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על הרשת 10 דקות, מסירים את החטיפים ומעבירים לרשת לצינון מלא.


(צילום: רונן מנגן)

 

טראפלס גבינת עיזים

המרכיבים (כ‭30-‬ טראפלס):

125 גרם פיסטוקים קלופים, שקדים מולבנים או אגוזים, לציפוי

150 גרם גבינת עיזים חצי רכה (כמו "פרומעז")

100 גרם חמאה רכה (לא מלוחה)

‭1/4‬ כפית מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום נמוך ‭120)‬ מעלות).
  2. מניחים את הפיסטוקים (או האגוזים) בתבנית אפייה וקולים ‭6-5‬ דקות תוך השגחה. מצננים, קוצצים דק במעבד מזון ומניחים בצד בקערית קטנה.
  3. מנקים את מכל המעבד במגבת נייר ושמים בו את הגבינה, החמאה, המלח והפלפל, ומערבבים בעזרת להב הפלדה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מכסים ומניחים כשעתיים או יותר לייצוב במקרר, עד שהתערובת מתקשה.
  4. בעזרת כפית מוציאים קצת מהתערובת ומעצבים בידיים (רצוי בכפפות חד-פעמיות דקות) כדורים קטנים בקוטר של כ‭2.5-‬ ס"מ (אם התערובת מתרככת, יש להחזיר למקרר לייצוב ולאחר מכן להמשיך בעיצוב הכדורים‭.(‬ מניחים את הכדורים על תבנית ושומרים במקרר כשעה, או עד שהם יציבים.
  5. מוציאים מהמקרר ‭15-10‬ דקות לפני שמצפים. הכדורים צריכים להיות גמישים אבל לא רכים מדי. מגלגלים כל כדור בפיסטוקים הקצוצים, מניחים על צלחת גדולה ומחזירים למקרר עד להגשה. מגישים קר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים