שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

פשוט מעולה: עוגת לימון וג'ינג'ר

לכבוד עונת הלימונים יעל גרטי הכינה עוגת לימון וג'ינג'ר, עם גבינת שמנת וג'ינג'ר מסוכר, קלה להכנה וטעימה להפליא. אתם מוזמנים לפנק את עצמכם עם עוגה לסופשבוע

אם אתם אוהבים קליפות הדרים מסוכרות ובצקי שמרים אווריריים, בסניפי פטיסרי "מזארין", שבהרצליה פיתוח ובתל אביב, ממתין לכם בימים אלה (בימים חמישי ושישי) אחד משבעת פלאי תבל: גוגלהוף בריוש עם שוקולד לבן וקליפות תפוזים מסוכרות. כיוון שהכנת בצק הבריוש סבוכה יחסית, ויתרתי על מתכון הגוגלהוף, שהוצע לי על-ידי הקונדיטור המוכשר אלון גולדמן, ובמקומו הצלחתי לקושש עבורכם מתכון לעוגת לימון וג'ינג'ר, שהתגלתה כקלה להכנה וטעימה להפליא.

 

עוד עוגות הדרים? בבקשה:

עוגת תפוזים ומרציפן

טארט פלאן תפוזים

 

עוגת לימון וג'ינג'ר

מתכון של שף-קונדיטור אלון גולדמן, פטיסרי "מזארין"

 

אם תכינו את המתכון בתבניות באורך 30 ס"מ, העוגות תצאנה נמוכות יחסית אך בגובה בהחלט הגיוני (ראו תמונה); אם תכינו את המתכון בתבניות באורך 27 ס"מ (תבניות קרטון, לרוב), הגובה יצא מעט יותר מרשים. ניתן גם לאפות את העוגה בתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

 

כדאי לקמח מעט (עם כפית אחת של קמח לערך) את הג'ינג'ר המסוכר הקצוץ: אני שכחתי לעשות זאת וכפי שתוכלו לראות בתמונה הוא צנח מטה. אם אינכם אוהבים ג'ינג'ר ניתן כמובן לוותר עליו, אך זהו השוס של העוגה.

 

שימו לב לכך שיש להנמיך את חום התנור כעבור 10 דקות מתחילת האפייה. העוגה אינה משחימה במיוחד - הקפידו להוציאה מהתנור כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש, ואל נא תמתינו עד שתשחים, כיוון שכך היא עלולה להתייבש.

 

אל נא תוותרו על הציפוי, שמוסיף פריכות מענגת.


(צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 27-30 ס"מ):

80 גרם חמאה (קרה או רכה, לא משנה)

4 ביצים מס' 1

1 חלמון מביצה מס' 1

225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר

תוכן של מקל וניל או 1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל איכותית

80 מ"ל (3 כפות גדושות) שמנת חמוצה

80 מ"ל (2 כפות גדושות מאוד) גבינת שמנת 30% שומן

225 גרם (1/2 1 כוסות + 2 כפות שטוחות) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

100 מ"ל (מיץ מ-1/2 1 לימונים גדולים) מיץ לימון טרי

גרד קליפת לימון אחד

80 גרם (3-4 כפות) ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק, מקומח קלות

לציפוי:

4 כפות מים קרים

2 כפיות מיץ לימון טרי

100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

מעט מאוד גרד קליפת לימון - לא חובה

לשימון:

מעט חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש באורך 27-30 ס"מ במעט חמאה מומסת.
  2. ממיסים 80 גרם חמאה במיקרוגל (במשך דקה) ומניחים לצינון.
  3. מקציפים ביצים, חלמון, סוכר ווניל עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים שמנת חמוצה, גבינת שמנת ומקציפים עד לקבלת מסה חלקה.
  5. בקערה נקיה ויבשה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, למסת הביצים.
  6. מוסיפים מיץ לימון, גרד קליפת לימון, ג'ינג'ר מסוכר קצוץ וחמאה מומסת מצוננת. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה. יוצקים לתבניות ומכניסים לתנור. אופים במשך 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 40 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור.
  7. ציפוי: מערבבים בקערית מים, מיץ לימון, אבקת סוכר ומעט גרד קליפת לימון (לא חובה) עד לקבלת קרם חלק, ללא גושים. יוצקים על העוגה החמה ומניחים לו להתמצק. ממתינים שעה ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים