שתף קטע נבחר

מכה למורדים בסרי לנקה: הצבא כבש עוד מעוז

בעקבות לחימה קשה, שגבתה את חייהם של 25 מורדים טמילים וארבעה חיילים, נכבש צומת אסטרטגי בצפון המדינה. האזורים שנמצאים בשליטת המורדים הולכים ומצטמצמים

גורמי ממשל בסרי לנקה מסרו היום (ה') כי הצבא השתלט על צומת דרכים אסטרטגי בצפון המדינה לאחר לחימה קשה שגבתה את חייהם של לפחות 29 לוחמים.

 

כיבוש צומת פרנתן הוא ההתפתחות האחרונה בשורה של הצלחות צבאיות שנחלה הממשלה, ששמה לה למטרה להביס השנה את המורדים הטמילים, ולשים קץ למאבקם לעצמאות בן 25 השנים. גם בשנה שעברה טענה ממשלת סרי לנקה כי בכוונתה להביס את המורדים - אך נתקלה בהתנגדות עיקשת.

 

דובר צבא סרי לנקה אודאיה נניאקרה אמר כי ההשתלטות על צומת פרנתן בעקבות שישה שבועות לחימה תאפשר לצבא לפתוח בחזית שלישית - ולהסתער על "בירת" המורדים הטמילים, קילינוצ'צ'י הסמוכה. היא גם תאפשר להם לבודד מובלעת טמילית ולכבוש אותה. ננקיאקרה ציין כי בקרבות נהרגו 25 מורדים וארבעה חיילים.

 

מתקפותיה האחרונות של ממשלת סרי לנקה על המורדים אילצה אותם לסגת ממרבית השטחים שעליהם השתלטו ולנוס לאזור מצומצם בשטחו בצפון-מזרח המדינה. המורדים לא הגיבו על המתקפה האחרונה, ואישור עצמאי של הדיווח הוא בלתי אפשרי מאחר שעיתונאים אינם מורשים להיכנס לאזורי הקרבות. המורדים והממשלה ידועים בנטייתם להגזים בתיאור מספר האבידות שהנחילו לצד השני ולהמעיט במספר האבידות שספגו.

 

המורדים הטמילים נלחמים מאז 1983, בדרישה להקים מדינה עצמאית למיעוט הטמילי בסרי לנקה, שסבל שנים של קיפוח ודיכוי מצד הרוב הסינהלזי. העימות גבה עד כה את חייהם של לפחות 70 אלף בני אדם.

 

אתמול אמר מנהיג המורדים בלסינגהם נדסן לסוכנות הידיעות איי.פי כי המורדים מוכנים לחדש את שיחות השלום עם הממשלה, למרות המשך הלחימה. עם זאת, הוא הבהיר כי המורדים אינם סבורים שהם עומדים בפני מפלה. "ביצענו כמה נסיגות אסטרטגיות כדי להגן על חיי אנשינו - ולשמור על כוח לוחמנו. כאשר הזמן והמקום יאפשרו, נשתלט מחדש על האדמות שאיבדנו", אמר המנהיג, בראיון שהתקיים באמצעות הדואר האלקטרוני.

 

שני הצדדים הגיעו להסכם הפסקת אש ב-2002 וקיימו שיחות שלום בתיווך בינלאומי בניסיון לפתור את העימות המדמם. אך השיחות נקלעו למבוי סתום והאלימות התפרצה מחדש לפני שלוש שנים. ממשלת סרי לנקה פרשה רשמית מהסכם הפסקת אש לפני שנה. נדסן ציין כי המורדים לא איבדו את התקווה שהמשא ומתן יחודש. "תמיד היינו מוכנים לשיחות שלום, אך ממשלת סרי לנקה תמיד העדיפה פתרון צבאי", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צבא סרי לנקה. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים