שתף קטע נבחר

כי מניו-יורק ייצא פלאפל

ראש העיר, מייקל בלומברג, שיגר ברכה וגמר תחרות האוכל היהודי הכשר במנהטן יצא לדרך. שש מתמודדות, מכל רחבי ארה"ב, הפתיעו עם מתכונים ייחודיים לכדורי בשר, מרקים, ריזוטו ועוד, כשמשגיחים מפקחים על כללי הכשרות. בסופו של דבר, אמי סגל מניו ג'רסי גרפה את כל הקופה (25,000 דולר) עם כדורי פלאפל ים תיכוני. קבלו את המתכון הזוכה

אמי סגל (37), עקרת בית ואם לשלושה מקליפטון שבניו ג'רסי ארה"ב, זכתה בשבוע שעבר בתחרות להכנת מתכוני אוכל יהודי כשר שנערכה במלון "מאריוט" שבמנהטן, ניו יורק. סגל זכתה בפרס בשווי 25,000$ לאחר שהמתכון שהרכיבה להכנת פלאפל ים תיכוני ("Marvelous Mediterranean Falafel Sliders") גבר על אלפי מתכונים אחרים שהוגשו לתחרות מקרב מתמודדים בכל רחבי ארה"ב. הדרישות היחידות למתכונים שהוגשו לתחרות היו שימוש בשמונה מוצרים או פחות, וכמובן, הקפדה על כללי הכשרות. התחרות נערכה זו השנה השלישית, והיא יוזמת חברת מוצרי המזון "Manischewitz".   

חלוקת פרסי תחרות הגמר. צילום: מאנישביץ'

 

לקראת האירוע הכריז ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, כזכור בן הקהילה היהודית בעצמו, על יום התחרות כ"יום מאנישביץ' קוק-אוף". "כיוון שבישול כשר הוא לא רק מצה-בולז או גפילטע פיש, התכנסנו כאן היום לראות את ששת המתמודדות מתחרות 'ראש בראש' על בישול המנה הכשרה הכי טעימה ויצירתית שניתן להרכיב משמונה מוצרים או פחות", כתב בלומברג באיגרת ראש העיר שהוציא במיוחד לאירוע, "מאז 1988 כשהרב דוב באר מאנישביץ' פתח לראשונה את מאפיית המצות שלו בסינסינטי, החברה שירתה באדיבות את קהילת מבקשי המזון הכשר בארה"ב".

 

לדברי בלומברג, "בניו יורק, עם מטבח רב גוני בדיוק כמו שמונה מיליון אזרחיה הרב גוניים של העיר, זה אך מתאים שתחרות האוכל הכשר תיערך כאן".

והן יוצאות לדרך. התחרות (צילום: רלי כהן)

 

לגמר התחרות, שנערכה "בזמן אמת" מול עשרות נוכחים, עלו מלבד סגל חמש משתתפות נוספות וביניהן ארין אברהמסון, תושבת ברוקלין שעלתה לגמר עם מתכון ייחודי להכנת ריזוטו פסטו פיסטוק-בזיליקום וגבינת עיזים, שאנה שוסטמן משיקגו עם מתכון להכנת מרק מינסטרונה ובקר, מירה שמואלוב מניו יורק עם "משה המרושל", מתכון להכנת בשר בקר עטוף בפנקייקס תפוחי אדמה, ודבי ליבובו-פוסטר מדנבר, עם מתכון להכנת כדורי בשר ("מיט בולז"). המשתתפות נדרשו לבשל בזמן קצוב של שעה ותוך הקפדה על כללי הכשרות את המתכונים שעלו לגמר. לכל משתתפת הוקצתה עמדת בישול אישית. בין המועמדות עברו משגיחי כשרות שווידאו כי אכן כללי הכשרות נשמרים בקפידה. על אף השמירה על כללי הכשרות, יש לציין, לא נראה כי השופטים הקפידו על מרווח הזמן הדרש על פי כללי ההלכה בין מאכל בשר לחלב.

 

עם תום הזמן שהוקצב, צוות השופטים, שהורכב מעורכים מגזיני אוכל נחשבים בארה"ב ומומחים לאוכל כשר, טעם ודירג את המנות. הדירוג נעשה על פי חלוקה של 50% לטעם, 20% למידת פשטות הכנת המנה, 15% עבור מראה ואסתטיקה,ו15% עבור יצירתיות ומקוריות. "אני כל כך מתרגשת מהזכייה", אמרה סגל, "התחרות גרמה לי להשתמש באופן יותר יצירתי במוצרי הבישול היום-יומיים שלי".

(צילום: רלי כהן)

 

תעשיית האוכל הכשר בארה"ב מגלגלת מדי שנה למעלה מ-14.6 ביליון דולר. על פי נתוני החברה, שוק מוצרי הצריכה הכשרים כולל למעלה מ-86,000 מצרכים בעלי תעודת כשרות, כשהביקוש למוצרים גדל בכ-15% מדי שנה. בחמשת השנים האחרונות נכנסו לשוק מוצרי המזון האמריקני והקנדי 14,300 מוצרים חדשים. על פי הנתונים, כ-30% מצרכני המזון הכשר הם כלל אינם יהודים, כשמשיכתם העיקרית למזון הכשר נובעת מתפיסתו כאוכל נקי ואיכותי יותר. כמו כן צמחוניים רבים בארה"ב מעדיפים לרכוש מוצרים כשרים פרווה, וכך הם בטוחים כי אין במזון בשר או חלב.

 

וצ'ופר לגולשי ynet: קבלו את המתכון הזוכה:

פלאפל ים תיכוני ("Marvelous Mediterranean Falafel Sliders")

 

מצרכים:

 

1 חבילת תערובת פלאפל

 

1 ק"ג עוף טחון

 

כוס עלי מנטה קצוצים

 

כפית שמן זית

 

1 בצל זהוב גדול, חתוך דק

 

12 לאפות ("רולים")

 

חסה

 

מלח

 

פלפל שחור

 

4 כפיות מים קרים

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים
בקערה גדולה את תערובת הפלאפל, העוף, עלי המנטה והפלפל השחור עם 3-4 כפיות מים קרים. יוצרים 12 כדורים קטנים מהבלילה. מטגנים את הכדורים במחבת חם במשך כ3-5 דקות. במקביל, במחבת נפרדת לטגן שמן זית ובצל עד שהבצל מזהיב. בקערה קטנה לערבב ביחד טחינה עם מים ולהניח בצד. לחמם את הלאפות.

 

להניח בצלחת את נפרדת כל לאפה, עלה חסה, כדור פלאפל, כפית טחינה ומעט בצל מטוגן, ולעטוף הכל עם הלאפה. לעטר עם עלי מנטה ממעל, בתיאבון! 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגמר. מלון מאריוט
הגמר. מלון מאריוט
צילום: רלי כהן
הדרמה בשיאה
הדרמה בשיאה
צילום: רלי כהן
מומלצים