שתף קטע נבחר

טרופי ומתקתק: 3 מתכוני אננס משומר

אם אננס משומר מזכיר לכם את שנות ה-80', הגיע הזמן להסתכל עליו אחרת. הנה מתכונים לעוף מוקפץ, סלט וולדורף וכרעיים בתנור, שזוכים לשדרוג מתקתק של אננס משומר

אננס משומר לא חייב להתקשר רק עם קינוח נחות, או קוקטיילים משנות השמונים. במקום זאת, אתם מוזמנים להסתכל עליו כאל שידרוג מתקתק למאכלים והתבשילים השגרתיים שלכם. בניגוד אולי למאכלי שימורים אחרים, הוא לא מתאים לכל דבר, בכל זמן, אבל כשעושים בו שימוש חכם, הוא מוסיף טעם, צבע ועסיסיות, שאין להם תחליף.

 

מתכוני שימורים נוספים:

שעועית במיץ עגבניות

גרגרי תירס

חומוס

טונה

עגבניות משומרות

חלב קוקוס

כרוב כבוש

 

סלט וולדורף

המרכיבים:

1/2 קופס קטנה (220 גרם) אננס משומר בקוביות, ללא הנוזלים

3 כוסות קוביות תפוחים אדומים

3/4 כוס סלרי חתוך לרצועות דקות

50 גרם אגוזי מלך שבורים

לרוטב:

1/4 כוס מיץ מלימון טרי

3 כפות מיונז

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
  2. הרוטב: מערבבים בכלי את המרכיבים ויוצקים על הסלט.
  3. מערבבים היטב ומגישים מיד.

 

מוקפץ סיני

המרכיבים:

1/2 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות

1/2 כוס גזר, חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות

חופן נבטים סיניים גדולים

400 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

1 קופסה קטנה (220 גרם) של חתיכות אננס

1/2 כוס רוטב טריאקי

חופן בוטנים קצוצים

שמן לטיגון


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ומקפיצים את רצועות העוף, עד שהן משחימות קלות.
  2. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
  3. מוסיפים מעט שמן למחבת (אם צריך) ומוסיפים את הכרוב והגזר. מקפיצים ומערבבים.
  4. כשהם מתרככים קלות מוסיפים את האננס ורוטב הטריאקי. מערבבים כ-3 דקות.
  5. מוסיפים בחזרה את העוף, ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הבוטנים, הנבטים והבצל הירוק ומגישים על מצע של אורז, או עלים ירוקים.

 

עוף בתנור עם אננס

המרכיבים:

6 כרעי עוף

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1 כף חומץ בן ייין

1 גבעול טימין

1 גבעול רוזמרין

1 עלה דפנה

3 שיני שום, קצוצות דק

1 קופסה קטנה (220 גרם) של חתיכות אננס (כולל הנוזלים)

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  2. מוסיפים את העוף ונותנים לו לשרות ברוטב חצי שעה לפחות (אפשר גם להשאיר במקרר ללילה).
  3. מעבירים את את העוף והרוטב לתבנית אפייה מרופדת בנייר אלומיניום.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-45 דקות, עד שהעוף מזהיב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אננס
צילום: index open
אננס
צילום: index open
מומלצים