שתף קטע נבחר

סין לצי האמריקני: הפסיקו לפעול במים שלנו

בעקבות העימות בין ספינה אמריקנית לחמש ספינות סיניות בתחילת השבוע, דרש משרד החוץ הסיני מהצי האמריקני להפסיק לבצע משימות מעקב דרומית לחופי סין

משרד החוץ הסיני דרש הבוקר (יום ה') מהצי האמריקני להפסיק את משימות המעקב שהוא מבצע דרומית לחופי סין - בעקבות העימות שהתרחש בתחילת השבוע בין ספינה לא חמושה של ארה"ב לבין חמש אוניות סיניות.

 

דובר משרד החוץ, הואנג שואפינג, כתב בהודעה שנשלחה לעיתונאים כי הספינה האמריקנית פעלה שלא כחוק במים הטריטוריאליים של סין וכי הצעדים שנקטה סין כדי להגן על השטח ששייך לה היו "הולמים וחוקיים".

 

"אנו דורשים מארצות הברית לכבד את האינטרסים החוקיים והדאגות הביטחוניות שלנו, ולקחת צעדים אפקטיביים על מנת למנוע הישנות של תקריות מסוג זה", הוסיף הואנג.

 

הפנטגון טען ביום שני כי חמש ספינות של חיל הים הסיני עקבו וערכו תמרונים מסוכנים סמוך לספינת חיל הים האמריקני, כנראה בניסיון להטריד את אנשי הצוות. ארה"ב טענה כי שתי ספינות סיניות הקיפו את הספינה האמריקנית, בשעה ששתיים נוספות הניפו דגלי סין וקראו לה לעזוב את האזור.

 

הספינה האמריקנית הגיבה בהפעלת זרנוק מים לעבר אחת הספינות, ואולם זו התקרבה ואז התערטלו אנשי הצוות שלה. לאחר מכן הודיעה הספינה האמריקנית באמצעות מכשיר הקשר שהיא תעזוב את האזור וביקשה רשות לעבור בבטחה, אך שתי ספינות סיניות חסמו את דרכה וזרקו קרשים למים כדי להוסיף ולהקשות עליה לנוע.

 

לפי הודעת הפנטגון, המים לא עזרו להרחיק את אנשי הצוות הסינים, שהתפשטו עד לתחתוניהם והמשיכו להתקרב לעבר הספינה האמריקנית, עד למרחק של כ-8 מטרים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הספינה האמריקנית שהייתה מעורבת בתקרית
הספינה האמריקנית שהייתה מעורבת בתקרית
צילום: AP
מומלצים