שתף קטע נבחר

לא רק כלבים: חמור נשך ילד בן 11 ששיחק איתו

גם חמורים נושכים. את הלקח הזה למד מוחמד ריאל בן ה-11 מיפו שננשך מספר פעמים בזרועו ואושפז בבית החולים וולפסון לשלושה ימים

זהירות חמור נושך: מוחמד ריאל בן 11 מיפו שביקש ללטף חמור, ננשך על ידו מספר פעמים ואושפז למשך שלושה ימים בבית החולים וולפסון בשל חשש לזיהום.

 

מוחמד ביקר לפני מספר ימים יחד עם אמו ואחיו בכפר חווארה בשומרון. הם ראו שם חמור קשור והילדים ליטפו אותו, ניסו להאכיל אותו וכנראה גם התגרו בו. החמור הפיל את הילד ונשך אותו כמה פעמים, כאשר שתים מהנשיכות היו רציניות מאד. בעקבות הנשיכה, הזרוע התנפחה מאד, הכחילה והאדימה והוריו של מוחמד הבהילו אותו לבית החולים וולפסון בחולון.

נשיכה של חמור (צילום: וולפסון)

 

ד"ר פרנסיס סרור, מנהל המחלקה לכירורגית ילדים בוולפסון מספר ל-ynet: "מוחמד סבל מכאבים ונפיחות, אבל לא היה חשש לתפקוד היד, אלא רק חשש לזיהום מקומי. הוא היה מאושפז אצלנו שלושה ימים במצב קל וקיבל טיפול אנטיביוטי מונע וחיסון נגד כלבת. הנשיכה עלולה היתה לגרום לנזק מקומי לרקמה, משום שבלסת של בעל החיים יש כוח די גדול, חשש נוסף היה מגרימת זיהום מקומי ובנוסף, לפי הנחיות משרד הבריאות חיסנו את הילד נגד כלבת משום שהרשות הפלסטינית נחשבת כאזור נגוע בכלבת".

 

ד"ר סרור ממליץ לילדים ולהורים להתנהג בזהירות כלפי בעלי החיים ולזכור שבעל חיים עלול לנשוך ללא התרעה מוקדמת.

 

אביו של הילד, סאמיר ריאל סיפר כי "הילד סבל מכאבים וסבל מאוד, אבל עכשיו הוא בסדר". האב העריך שבנו לא יחזור לשחק עם חמורים אך ציין באותה נשימה כי "הוא אוהב בעלי חיים, יש לנו בבית סוס ועיזים. הוא רגיל לחיות ואוהב אותן. אין לו בעיה, הוא מלטף ומשחק איתן, וכך הוא ימשיך לעשות גם בעתיד".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
3 ימי אשפוז בעקבות הנשיכה
3 ימי אשפוז בעקבות הנשיכה
צילום: בי"ח וולפסון
מומלצים