שתף קטע נבחר

מפעילי אתר Pirate Bay - לשנה מאסר בפועל

ארבעת המפעילים של אתר שיתוף הקבצים הגדול בעולם, Pirate Bay, נידונו היום (ו') בבית המשפט המחוזי בשטוקהולם לשנת מאסר כל אחד. הארבעה ישלמו 3.6 מיליון דולר פיצויים לחברות המדיה

בית משפט בסטוקהולם הרשיע היום את מפעילי אתר שיתוף הקבצים Pirate Bay, בהפרת חוק זכויות היוצרים השבדי. כל אחד מארבעת מפעילי האתר, נידון לשנה בכלא.

כמו כן ישלמו מפעילי האתר 30 מיליון קרונות שבדיים (3.6 מיליון דולר) כפיצויים לחברות שונות בתעשיית הבידור כמו אולפני האחים וורנר, קולומביה, סוני ו-EMI שנפגעו מהפצת התכנים שלהן המוגנים בזכויות יוצרים, על ידי האתר.

 

משפט מפרץ הפיראטים - הסיקור המלא:

 

טענות התביעה

הטענות המרכזיות של התביעה גרסו כי מפעילי Pirate Bay קשרו קשר להפרת זכויות יוצרים בלתי חוקית ואירחו קבצי טורנט שמקשרים להורדות הבלתי-חוקיות כביכול.

1.6 מיליון קבצים לא חוקיים עברו בצינורות של PB, אמר התובע הקן רוסוול, רק בחודש שעבר. 

 

לפי התביעה, ארבעת הנאשמים ניהלו עסק רווחי במיוחד: עשרות אלפי דפי תכתובת מייל ביניהם מוכיחה, כביכול, כי הם מחזיקים מיליוני דולרים בקרנות נאמנות וחשבונות בבנקים בחו"ל. לפי דיווח של Russia Today, מי שניהל את עסקי הפרסום של האתר הוא שותף תל-אביבי בשם עודד דניאל, שעסק בתיווך בין מפרסמים לבין אתרי שיתוף קבצים, בראשם Pirate Bay. 

 

הנאשמים: לאולפנים מקורות הכנסה אחרים

במשפטם טענו פיטר סונדה (Brokep), האנס פרדריק נייג' (TiAMO), גוטפריד סוורטהולם-ווארג (Anakata) וקרל לונדסטורם כי שיתוף קבצים זו לא גניבה – "לא מבחינה חוקית ולא מבחינה מוסרית", אמר סוורטהולם-ווארג לתקשורת, והסביר כי בגניבה אמיתית, הלוקח יוצא נשכר והנלקח יוצא נפסד. בשיתוף קבצים ישנה פעולה של העתקה של קובץ, יצירת עותק נוסף שאינו פוגע כביכול בבעל העותק המקורי. הטיעון של משתפי הקבצים: כשחברות המדיה טוענות שהורדת "האביר האפל" בחינם מהאינטרנט פוגעת להם ברווחים, הם בעצם סופרות את האפרוחים לפני שבקעו מהביצים.

 

"הנסיונות שלהם להמשיך ולשמר את שיטת ההכנסות הישנה שלהם – מכירת דיסקים מפלסטיק עם מידע שצרוב עליהם - לא יחזיקו מעמד", הוסיף אז סוורטהולם-ווארג. "יש להם מקורות הכנסה אחרים. כשאתם רואים סרט, ויש בו מכונית עם לוגו מובלט של BMW או טלפון של סוני-אריקסון, זה לא צירוף מקרים. הם עושים בוחטות של כסף ככה", אמר פרדריק נייג'.

 

רקע

אתר הורדות הסרטים, התוכנות, המוזיקה והמשחקים, Pirate Bay. לפי מדד אלקסה האתר מדורג במקום ה-109 ברשימת האתרים הנצפים ביותר בעולם, ומשרת בין

מיליון לשני מיליון גולשים ביום.

 

PB נוסד ב-2003, אז עוד נחשב החוק השוודי למתירני במיוחד בנושא זכויות יוצרים. במונחי התעשייה בה הוא פועל, מדובר בסלע איתן. עורכי הדין של חברות המדיה ההוליוודיות הצליחו לסגור באמצעות תביעות או איומי תביעה, ענקי שיתוף קבצים כמו tvlinks הבריטי, שהציע סדרות וסרטים לצפייה אונליין ללא הורדה; Oink.cd שהציע אלבומים מודלפים שעוד לא הגיעו לחנויות; Supernova שנכתש בתביעות ונולד מחדש כ-Mininova ועוד רבים וטובים.

 

גם שינוי החוק בשבדיה, עקב לחצים בינלאומיים מכיוון הבית הלבן שקשורים ישירות ל-Pirate Bay, או פשיטה משטרתית על חוות השרתים שלהם ב-2006, לא הרתיעו אותם. הם המשיכו לטעון כי האתר חוקי לחלוטין, מאחר והוא מספק קישורים להורדות בביטורנט - טכנולוגיה שבה הקבצים אינם שמורים על שרת מרכזו כלשהו או על Pirate Bay עצמו, אלא יורדים בחלקים קטנים ממחשבים של גולשים רבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעילי האתר במשפטם
צילום: AP
מומלצים