אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מתווכים

גפני וחנין. שביתה גם במו"מ צילום: גיל יוחנן
גפני וחנין. שביתה גם במו"מ צילום: גיל יוחנן
 
קיטרון (מימין). אווירה של "חוסר אמון" צילום: גיל יוחנן
קיטרון (מימין). אווירה של "חוסר אמון" צילום: גיל יוחנן
 
קליבנסקי (מימין). "הם רוצים כסף" צילום: גיל יוחנן
קליבנסקי (מימין). "הם רוצים כסף" צילום: גיל יוחנן
 
 


 

השביתה באוניברסיטה הפתוחה: ח"כים ילוו המו"מ

ביום הרביעי לשביתה באוניברסיטה הגדולה בישראל הוחלט בוועדת הכספים של הכנסת, כי הח"כים אלכס מילר ודב חנין ילוו את המשא ומתן בין סגל ההוראה השובת להנהלה

צבי לביא
פורסם: 22.04.09, 15:43

ועדת הכספים של הכנסת החליטה היום (ד') ללוות את המשא המתן באוניברסיטה הפתוחה, בין סגל ההוראה השובת לבין ההנהלה, במטרה לקדם פיתרון שיביא בתוך שבועיים לחתימת הסכם קיבוצי שישפר את תנאי עבודת המנחים ומרכזי ההוראה.

 

נציגי הוועדה שילוו את המשא ומתן הם חברי הכנסת אלכס מילר (ישראל ביתנו) ודב חנין (חד"ש). ההחלטה התקבלה בתום דיון מיוחד על המשבר והשביתה שנערך ביוזמת שני הח"כים.

 

יו"ר השובתים, שרון קיטרון, דחתה את קריאתו האישית של יו"ר הוועדה,

דעה
לחיי השביתה ב"פתוחה" / גלעד נתן
שביתת סגל המרצים באוניברסיטה הפתוחה, היא עוד צעד שנאלצו העובדים לנקוט בעצמם במאבק לביטחון הסוציאלי הבסיסי, נוכח עיוותי השוק החופשי, ונוכח העובדה שבמדינה המתיימרת להיות מודרנית לא מובטחת הזכות לקיום ופרנסה בכבוד
לכתבה המלאה

ח"כ משה גפני (יהדות התורה), להפסיק את השביתה במהלך המשא ומתן. היא אמרה שהשביתה תיפסק רק אם תחול התקדמות לקראת ההסכם. ח"כ גפני אמר כי אסור להמשיך בתנאי העסקה של השובתים, אבל הציע להשעות את השביתה לפחות למשך שבועיים "כדי ליצור אקלים נוח לקידום המשא ומתן, ואם לא תחול התקדמות, השביתה תוכל להימשך".

 

הוא קבע ישיבה נוספת בעוד שבועיים שבה ידווחו נציגי הוועדה על התנהלות המשא ומתן, ואם לא יימצא פיתרון, יוחלט אם לנקוט בצעדים נוספים. חלק מחברי הוועדה לא תמכו בקריאתו.


הדיון בוועדה. השביתה ממשיכה (צילום: גיל יוחנן)

 

השביתה מקיפה כ-1,000 עובדי הוראה, מהווים את רוב הסגל האקדמי, אשר התארגנו לאחרונה. עם זאת, השביתה עצמה פוגעת רק בחלק מהלימודים - שמבוסס בעיקרו על לימודים מרחוק באמצעות ספרים.

 

המורים השובתים מקיימים מפגשים תקופתיים עם התלמידים במרכזי הוראה ברחבי הארץ. הם מנהלים משא ומתן על הסדרת הסכם קיבוצי, שיעניק להם ביטחון תעסוקתי וסוציאלי. כיום האוניברסיטה מפטרת אותם בתום כל סמסטר והם אינם יודעים אם יועסקו בסמסטר שלאחר מכן.

 

"אווירה של חוסר אמון במגעים"

קיטרון טענה כי המשא ומתן מתנהל יותר מחצי שנה באווירה של "חוסר אמון" ו"חוסר הוגנות" מצד ההנהלה. מנכ"ל האוניברסיטה, דוד קליבנסקי, אמר כי המשא ומתן טרם מוצה, אבל מתנהל בהוגנות ומתוך כבוד למורים. לדבריו, ההנהלה לא מתנגדת עקרונית להסכם קיבוצי, אבל חוששת שהוא יסכן את המוסד שתלוי במספר הלא יציב של הסטודנטים שמשתנה משנה לשנה - כאשר 75 אחוז מהתקציב מבוסס על שכר הלימוד.

 

לדבריו, השובתים דחו הצעה לתת מאמץ של "עמיתים" עם תנאים משופרים למי שעובד ביותר מחצי משרה, בדומה להסכם שנעשה עם הסגל הזוטר באוניברסיטאות הגדולות.

 קליבנסקי אמר שההצעה נדחתה כי המורים העדיפו "יותר כסף במקום יציבות". קיטרון הגיבה כי ההצעה נוגעת רק למיעוט מהמורים.

 

נציג המועצה להשכלה גבוהה, תמיר ברשד, אמר בדיון כי הם מתנגדים להעסקה הלא נאותה של המורים, אך הם אינם מתנגדים להסכם קיבוצי. לדבריו, צריך להביא בחשבון כי היעד של ההסכם הוא אחד המכשולים לסיום המשבר בגלל השלכותיו התקציביות. יו"ר ארגון הסטודנטים, שגיא בן חור, הצהיר בדיון כי הוא תומך במאבק השובתים.

 


תגיות: משא ומתן | אוניברסיטה | הכנסת | שביתה | ח"כים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©