אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

יום הזיכרון

אהרון ואביו הרב זאב. אתמול בבנייני האומה צילום: ישראל ברדוגו
אהרון ואביו הרב זאב. אתמול בבנייני האומה צילום: ישראל ברדוגו
 
"היחד מקדש את היום". קלמנוביץ' צילום: ישראל ברדוגו
"היחד מקדש את היום". קלמנוביץ' צילום: ישראל ברדוגו
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

אהרון קרוב: אויבנו לא מבחינים בין שמאל וימין

מעט עיניים נותרו יבשות אמש, כשהפצוע קשה ממבצע "עופרת יצוקה" עלה לבמה כדי לשאת דברים ולשיר עם תלמידי הישיבה לצעירים, שאיבדו את חבריהם בפיגוע במרכז הרב. בשנה השישית, עם רמי קליינשטיין ואהוד בנאי, נכנס הטקס "זוכרים, שרים ומספרים" למיינ-סטרים של החברה הישראלית

קובי נחשוני
פורסם: 28.04.09, 10:42

אם לא היה מדובר בערב יום הזיכרון זה ודאי היה נחשב ל"מופע העשור", אבל כשנפתח הטקס "זוכרים, שרים ומספרים" אתמול (יום ב') בירושלים הודיע המנחה, דב קלמנוביץ': "אין במה, אין קהל, אין מחיאות כפיים".

  

ואכן, אהוד בנאי, רמי קלינשטיין, שולי רנד, אסף אמדורסקי, קובי אפללו ואמנים רבים אחרים התקבצו במרכז הקונגרסים בבנייני האומה כדי להתייחד עם חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה בדרך קצת אחרת, אבל כוכב הערב היה דווקא קצין צנחנים צעיר שהפך לפני ארבעה חודשים מאדם אלמוני לסמל הלחימה בעזה – סגן אהרון קרוב. מחיאות כפיים היו גם היו – עיניים יבשות לא.  

 

 

 

  

אהרון, שיצא למבצע "עופרת יצוקה" שעות ספורות לאחר חתונתו וחזר ממנו כפצוע הקשה ביותר של הלחימה, עבר בחודשים האחרונים מסע
מדהים של החלמה ושיקום, שהוגדרו כנס. אתמול, בהופעה פומבית ראשונה, עמד על הבמה יחד עם אביו, הרב זאב קרוב. על הרגליים. לבד.

  

"מעבר לכל המחלוקות אנחנו אחים", קרא אהרון לקהל במסר של אחדות ליום הזיכרון, "האויבים שלנו אינם מבחינים בין שמאלני לימני. הם מאמינים שעם אחד אנחנו". לאחר מכן הצטרף לתלמידי ישיבת ירושלים לצעירים (ישל"צ) שאיבדו כמה מחבריהם בפיגוע במרכז הרב, ויחד עם יונתן רזאל הם שרו את "והיא שעמדה" - הלהיט האחרון מתוך ההגדה של פסח המתאים כל כך גם לימי הזיכרון שאחריו. "שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותנו, והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם". 

 

"זוכרים, שרים ומספרים", המתקיים זה השנה השישית על ידי ארגון "זוכרים", התקיים לראשונה בשנת 2004 כאירוע אלטרנטיבי, חצי מגזרי, לטקסים הממלכתיים של יום הזיכרון, ומהר מאוד הפך למיינסטרימי. כשבשנה הבאה, מבטיח ראש העיר ניר ברקת, ינסו להכיל את ההמונים שצבאו על האולם בבריכת השולטן. השתתפו בו אתמול רבה של תל אביב, הרב ישראל מאיר לאו, לצד ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת; יפעת, אחותו של רס"ן רועי קליין יחד עם אמל נאסר-אלדין, יו"ר יד לבנים הדרוזים; חנוך אלבלק מקיבוץ בית השיטה עם תושב שדרות תמיר אבוקסיס, שאחותו אלה הגנה עליו בגופה מפני טיל קסאם ונהרגה.  

 

"היחד שלנו לא יפיג את הכאב אבל היחד שלנו מקדש את היום", הכריז יו"ר ארגון "זוכרים" ומנחה הטקס, דב קלמנוביץ', שנודע כפצוע הראשון של האינתיפאדה הראשונה, "כל כולו של הערב הזה הוא הביחד".  

 

"תהא השעה הזאת שעת רחמים ועת זיכרון לפניך".

 


תגיות: שמאל | טקס | יום הזיכרון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©