שתף קטע נבחר

אתר ישראלי חדש: כל שרציתם לדעת על חיסונים

צוות של רופאים מומחים למחלות זיהומיות בילדים הקימו אתר חדש הנותן מידע רב על החיסונים בישראל ובו ניתן למצוא נתונים על התחלואה בישראל, המלצות החיסונים, שאלות ותשובות ומוקד ייעוץ לציבור

החיסונים הוגדרו כטכנולוגיה הרפואית המוצלחת ביותר, והביאו להצלתם של מיליונים ברחבי עולם ולהכחדת מחלות רבות. אולם עדיין הורים רבים חוששים מהחיסונים ונתונים להפחדות של גורמים שרלטניים. אתר חדש אותו הקימה קבוצת רופאים מתנדבים, מבטיח להעניק מידע רב ומדעי הכולל את כל מה שצריך לדעת על החיסונים.

 

עידן החיסונים התפתח כבר בשנת 1796. אותה עת השתוללה משך שנים מגיפת האבעבועות השחורות, מחלה קטלנית. השורדים המעטים בה סבלו מצלקות קשות וכל מי שנדבק בה הושם בבידוד. הרופא האנגלי ז'נר הביא למהפיכה כשגילה כי הזרקת נוזל משלפוחית של חולבות שלקו במחלה קלה, הגנה על אחרים מפני מחלת האבעבועות.

 

מאז המהפיכה החלה: החיסון כנגד האבעבועות השחורות התפשט בהדרגה בכל העולם ובזכותו המחלה מוגרה כליל. כיום החיסון אינו ניתן עוד, כיוון שהמחלה הוכחדה כמעט לגמרי מן העולם. בזכות החיסונים ניצלו חייהם של מיליוני בני אדם, רובם ילדים, יותר מכל תרופה אחרת.

 

והמספרים מדברים בעד עצמם: טרם עידן החיסונים מתו 50% מהתינוקות בשל מחלות זיהומיות. מאז עידן החיסונים כמעט שאין תמותה מהמחלות הזיהומיות להן מתחסנים. גם שיעור ההדבקה בילדים במחלות אחרות שהיו פעם שכיחות, ובהן הפטיטיס A ו-B, או המופילוס אינפלואנזה B נעלמו מהנוף של ישראל ושאר המדינות המערביות. את חשיבות החיסונים ראינו גם אשתקד שעה שהתפרצות מחלת החצבת בקרב חוגים חרדיים שסירבו לחסן את ילדיהם, הביאה למגיפה בה נתגלו מעל 500 מקרי חצבת, מרביתם באיזור ירושלים ובית שמש.

 

עד כה לא היה קיים מענה נרחב ברשת האינטרנט הישראלית לנושא החיסונים. מנגד ארגון המתנגד לחיסונים מקיים פעילות נרחבת ברשת האינטרנט המנסה לזרות פחד ובהלה באמצעות מידע שגוי על החיסונים. בשל כך הקימו פרופ' אלי סומך, יו"ר החוג הישראלי למחלות זיהומיות בילדים, יחד עם ד"ר מיכל שטיין וד"ר דיאנה טשר, מומחיות למחלות זיהומיות מביה"ח וולפסון את אתר "חיסונים" למתן מענה רפואי רחב אודות החיסונים הניתנים בישראל.

 

פרט למידע רב על כלל החיסונים הניתנים לילדים, כולל האתר את לוח החיסונים הנהוג בישראל, שאלות ותשובות בנושאים שכיחים, מידע לצוות הרפואי על מתן החיסונים, מיתוסים הנוגעים לחיסונים וניפוצם, כמו גם גרפי נתונים על שיעור התחלואה בישראל במחלות נגדן קיים חיסון. בשבועות הקרובים יתווסף לאתר מידע על חיסונים למטיילים למדינות הנגועות במחלות כמו טיפוס הבטן, קדחת צהובה, קדחת מוח יפנית, צהבת וטטנוס. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיסונים. מיליונים ניצלו
צילום: liquidlibrary
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים