שתף קטע נבחר

איכילוב: הרחם נתלש במהלך הניתוח הקיסרי

אשה בת 40 נותרה לאחר ניתוח קיסרי עם רחם תלוש ושחלה פגועה. בתביעה על סך 2.5 מיליון שקלים, נגד בית החולים איכילוב ומשרד הבריאות, היא טוענת: "הניתוח בוצע מאוחר מדי, על-ידי מתמחה, בטכניקה לא מתאימה, באגרסיביות יתרה ובחוסר מיומנות משווע"

יולדת תובעת את בית החולים איכילוב בטענה שבמהלך ניתוח קיסרי, רחמה נתלש והיא אינה יכולה להרות בשנית. מכתב התביעה עולה כי הרופאים התמהמהו בביצוע ניתוח קיסרי ולבסוף היא נותחה על ידי מתמחה, "בטכניקה לא מתאימה, באגרסיביות יתרה ובחוסר מיומנות משווע", על-פי כתב התביעה.

 

האישה, כבת 40 הגיעה בפברואר 2006 לקראת סוף החודש התשיעי להריונה למרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) ואושפזה לצורך מעקב. למחרת הוחלט לתת לה זירוז וליילד אותה. היולדת ציינה כי היא מעוניינת בניתוח קיסרי, אך נענתה בשלילה. היא קיבלה זירוז ובשעות שלאחר מכן התלוננה על כאבים עזים ושוב ביקשה לעבור ניתוח קיסרי.

 

האחות מזהירה את הרופאים והמשפחה

הגיליון הרפואי של האישה הראה כי בשעות הלילה ולפנות בוקר הלידה נעצרה. העובר לא התקדם בתעלת הלידה ופתיחת צוואר הרחם נעצרה. בכתב התביעה נטען: "למרות עצירת הלידה, אשר חייבה לבצע ניתוח קיסרי התעכבו אנשי הצוות הרפואי, עיכוב ניכר ובלתי סביר בביצוע הניתוח". הניתוח הקיסרי החל רק סמוך לשעה 10 בבוקר ביום שלמחרת.

 

בכתב התביעה צויין כי "אחות חדר הלידה, הביעה בפני התובעים ובני המשפחה שנכחו במקום בהלה ודאגה של ממש נוכח נתוני הבדיקות. האחות אף שיתפה את הרופאים בחששותיה, ועשתה נסיונות במסגרת יכולתה, המוגבלת כאחות, על מנת לזרז את ביצוע הניתוח".

 

הלידה בוצעה על-ידי מתמחה ללא רופא מלווה

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה במיילדות וגניקולוגיה, שבדק את החומר הרפואי ומצא כי לו היה מתבצע הניתוח הקיסרי שעתיים קודם לכן, כאשר ראש העובר לא התקדם בתעלת הלידה, "סביר כי ניתן היה לחלץ את העובר בניתוח קיסרי ללא קושי". עוד ציין כי בניגוד למקובל, היולדת לא עברה בדיקה וגינלית לפני הניתוח ונבדקה רק שעתיים וחצי קודם לכן וקבע כי בכך "יש חריגה בלתי סבירה מהפרקטיקה המקובלת" וכי מדובר ב"מחדל".

 

הניתוח עצמו נעשה, לפי כתב התביעה, על ידי מתמחה, בניגוד להנחיות משרד הבריאות לפיהן יש צורך בנוכחות של רופא מומחה. לפי התביעה הניתוח בוצע "בחוסר מיומנות משווע, באגרסיביות יתרה, ובטכניקה ניתוחית שלא הלמה את התמונה הרפואית"

 

עוד קבע הרופא המומחה כי "הקושי הרב בחילוץ העובר במהלך הניתוח, מלמד למעשה, כי קרוב לוודאי שבמהלך פרק זמן זה, בו היולדת המתינה לניתוח ולא נבדקה, הלידה התקדמה, הראש ירד מאד והיה נמוך, ומכאן נותר הקושי הרב שחל בניסיון לחלץ את העובר. סביר ביותר שנוכחות רופא מומחה, וביצוע הניתוח בטכניקה הנכונה, היו מונעים את התוצאה הקשה והחריגה של תלישת הרחם ממקומו".

 

התינוק מוצא, הרחם נתלש

בכתב התביעה צויין עוד כי במהלך הניתוח לא הצליח המתמחה לחלץ את העובר והבחין בדימום משמעותי. בשלב זה הזעיק רופא מומחה. בסיכום הניתוח שנכתב בבית החולים תואר כי "נקרא רופא מומחה לנסות ולדחוף את הראש מבין רגלי האשה". העובר הוצא כשהוא בריא, אך רחמה של האישה נתלש ממקומו ונפגעה אחת משחלותיה.

 

בכתב התביעה מתוארת שיחה שנערכה לאחר הניתוח בין ד"ר דוד פאוזנר, המשנה למנהל האגף למיילדות וגניקולוגיה באיכילוב לבין בני הזוג, בה הסביר ד"ר פאוזנר כי במהלך הניתוח היתה אי הבנה בין שני רופאים, בגינה רופא אחד משך בכח והשני דחף בכח, מבלי שהם היו מתואמים, וכתוצאה מכך "הרחם נתלש". עוד תיאר כי נסיון החילוץ בוצע "באגרסיביות". כמו כן אישר בשיחה כי המתמחה לא היה צריך לנתח ללא רופא מומחה. בכיר אחר באיכילוב, פרופ' מיכאל קופרמינץ, אצלו ביקרה היולדת באופן פרטי שישה שבועות לאחר הלידה, כתב בביקורת שערך "רחם נתלש במהלך קיסרי".

 

בבית החולים בדקו את המקרה, אך סרבו למסור את הממצאים למשפחה.

 

היולדת נותרה ללא רחם ועם שחלה אחת והיא תובעת פיצוי גם בשל העובדה שלא תוכל להביא ילד נוסף לעולם, אלא בהליך של פונדקאות או תרומת ביצית.

 

התביעה הוגשה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה על ידי עו"ד דורי כספי ודני סרור. היולדת ובעלה תובעים גם את משרד הבריאות בסכום הגבוה משניים וחצי מיליון שקל.

 

מהמרכז הרפואי תל-אביב נמסר בתגובה: "מדובר באירוע נדיר שסיבתו לא ברורה. מעיון בפרטי המקרה עולה כי התנהלות הצוות הייתה ללא דופי. המקרה דווח למשרד הבריאות. תגובת המרכז הרפואי תל-אביב תימסר בהרחבה בבית המשפט".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התינוק הוצא בשלום, אולם הרחם נתלש ואחת השחלות נפגעה
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים