שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

רכה ומפנקת: עוגת שזיפים עם פירורים

לכבוד עונת השזיפים, יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגת שזיפים בחושה מושקעת, מבושמת בברנדי ומעוטרת בשטרויזל (פירורים) טעימים

כשפירות הקיץ מנצים על המדפים, הפיתוי הוא רב. הגעגועים למתיקות הדובדבנים, חמצמצות השזיפים ורעננות הענבים מעבירים אותנו על דעתנו - ואנו מתפתים לשלם מחירים מופקעים על משמשים חמוצים מדי ושזיפים קשים מדי. ראשוני פירות הקיץ צצו על המדפים כבר בחודש אפריל, אך אני, למודת-נסיון, המתנתי עד עתה וקניתי כעת את השזיפים הראשונים שלי. נכון, מחירם עדיין גבוה, אך משבוע לשבוע ניכרת ירידה במחירם, למרבה השמחה.

 

לכבוד פירות הקיץ הכנתי עוגת שזיפים בחושה, לא מאוד פשוטה להכנה אך גם לא מאוד מורכבת: תחילה יש להשרות את השזיפים בברנדי (אני השריתי בגרנד-מרנייה) למשך שעתיים, בהמשך יש להכין שטרויזל, שהם פירורי בצק פריכים שיעטרו את העוגה, ולסיום יש להכין את עיסת העוגה ולהרכיב הכל יחדיו. התוצאה? עוגה רכה, מפנקת וטעימה, שתתקשו להפסיק לאכול ממנה.

 

עוגות נוספות עם פירות קיץ

עוגת משמשים

עוגת אפרסקים ואוכמניות טריות

מאפינס לימון ודובדבנים

 

עוגת שזיפים עם שטרויזל

מתכון של הקונדיטורית נטלי גריאני, רשת "בוטיק סנטרל"

 

שימו לב לכך שהכמות היא ל-3 עוגות, אפשר כמובן לחלק את הכמות ל-3 ולהכין עוגה אחת או להסתפק ב-2/3 מהכמות ולהכין עוגה אחת גדולה בתבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס"מ (אלא שאז משך האפייה יהיה ארוך יותר).

 

זכרו להשרות את השזיפים בברנדי או אלכוהול אחר למשך שעתיים מבעוד מועד.

 

המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

8 שזיפים אדומים (700 גרם ברוטו), שטופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

5-6 כפות ברנדי/גרנד מרנייה (ליקר תפוזים)/ליקר קסיס/ ליקר שזיפים

120 גרם חמאה (קרה או רכה, לא משנה)

80 גרם שמן קנולה

150 גרם ביצים (3 ביצים L פחות קצת או 3 ביצים M)

340 גרם (1/2 1 - 3/4 1 כוסות) סוכר

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

110 גרם (110 מ"ל, מעט פחות מ-1/2 כוס) חלב

גרד קליפת חצי תפוז/לימון

340 גרם (21/2 כוסות פחות כף) קמח

12 גרם (1 שקיק ועוד טיפונת) אבקת אפייה

לשכבת השטרוייזל (פירורים):

200 גרם (1 כוס + 6 כפות) קמח

130 גרם (2/3 כוס) סוכר

130 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

 

לשימון: חמאה רכה/מומסת

 

להגשה: גלידה וניל איכותית – לא חובה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים קוביות שזיפים בברנדי למשך שעתיים, תוך ערבוב אקראי (אחת לחצי שעה, לערך). בתום ההשרייה מעבירים למסננת מעל קערה, להגרת נוזלים. מניחים בצד.
  2. שטרויזל: מניחים קמח וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות.
  3. מוסיפים קוביות חמאה קרה בהדרגה, עד להווצרות פירורים קטנים. יש להמנע מעיבוד יתר כדי שלא יווצרו גושי בצק גדולים. מניחים בצד.
  4. ממיסים חמאה במיקרוגל (40-60 שניות) ומניחים לצינון במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים שמן לחמאה, מערבבים ומניחים בצד.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים 3 תבניות אינגליש משומנות במעט חמאה רכה/מומסת.
  7. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  8. מוסיפים את תערובת החמאה והשמן בזרזיף איטי לתערובת הביצים, תוך כדי הקצפה איטית.
  9. בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה, חלב וגרד תפוז/לימון.
  10. בקערה בינונית-גדולה ויבשה מערבבים קמח ואבקת אפייה.
  11. מוסיפים מקערת הקמח ומקערת השמנת לקערת הביצים, לסירוגין, תוך הקצפה איטית, עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
  12. יוצקים מעט עיסה לכל אחת מהתבניות (1/6 מהעיסה לכל תבנית), מפזרים קוביות שזיפים (מסוננים היטב), יוצקים שוב מהעיסה (1/6 מהעיסה לכל תבנית), מפזרים שוב שזיפים – ומסיימים בשכבת שטרוייזל על כל אחת מהתבניות.
  13. מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב. מוציאים, מצננים כחצי שעה-שעה ומגישים. אפשר להגיש עם כדור גלידה וניל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים