שתף קטע נבחר

צילום: AFP

חמינאי כינס את נציגי המועמדים: די לאלימות

מנהיגה העליון של איראן כינס את נציגי ארבעת המועמדים לנשיאות: "יש מטרה אחת משותפת והיא שמירת המשטר האסלאמי". בנאום טלוויזיוני מתח חמינאי ביקורת על הדיווחים שמעבירים מידע "בלתי מציאותי"

ניסיון ראשון לצנן את הרוחות הלוהטות זה כמה ימים באיראן. מנהיגה העליון של הרפובליקה האיסלאמית, האיתוללה עלי חמינאי, נפגש הערב (יום ב') עם נציגיהם של ארבעת המועמדים לנשיאות בלשכתו וקרא לאחדות השורות.

 

טלטלה באיראן - עדכונים אחרונים ב-ynet:

  

בהתייחסות ראשונה למהומות במדינה, שכבר גבו את חייהם של למעלה מ-20 בני אדם, קרא המנהיג העליון לכל המועמדים להימנע מאלימות והסתה ולשמור

על הסדר. חמינאי הדגיש כי לשני המחנות יש "מטרה אחת משותפת והיא שמירת המשטר האסלאמי".

 

בנאומו שהועבר בשידור חי בטלויזיה האיראנית מתח חמינאי ביקורת על אלה המעבירים מידע "בלתי מציאותי" למערב על הנעשה באיראן "ונוקטים באלימות". יצוין כי לאורך היום נאסר על כתבים זרים לדווח על הנעשה בטהרן. גם היום הסתמכו רבים מהדיווחים על מידע לא רשמי שהועבר באמצעות רשתות חברתיות באינטרנט.


תומכי מוסווי צועדים בטהרן (צילום: פרמרז השמי) 

 

חמינאי ציין כי צריך לטפל בבעיות שהיו בבחירות בדרך משפטית. "יש לטפל בבעיות ואני קורא למועצת שומרי החוקה ולמשרד הפנים לבדוק את הנושא ברצינות כדי שלא ייוותר ספק קל". לדבריו, "אם תידרש ספירה חוזרת בחלק מהקלפיות - יש לעשות זאת בנוכחות נציגי מטות המועמדים". הוא קרא הן לצד המנצח והן לצד המפסיד "להמתין בסבלנות ובאחווה, ולהקפיד על ההתנהגות והפעולות שלהם".

 

עדכוני וידאו מאיראן

  

הנאום שודר בעוד תומכיו של הרפורמיסט המובס מוסווי מתכנסים ליד בניין הטלוויזיה בטהרן. הכינוס שנערך למרות האיסור מצד השלטונות לא הדרדר לתקריות אלימות כפי שהיה אמש.

 

"הפשעים - בגלל מחרחרי ריב"

לדברי חמינאי, "הדברים המכוערים האלה והפשעים שנעשים אינם קשורים לציבור ולתומכי המועמדים, אלא למחרחרי ריב ומדון, אנשים שמתנגדים למשטר ולסדר במדינה". לדבריו, "האנשים האלה מעוניינים במהומה ובמתח, וגם אם תוצאות הבחירות היו אחרות - היו מתרחשים אירועים כאלה". הוא קרא לכל הצדדים לגנות את המתח והמהומות.

 


תומכי מוסווי צובעים את טהרן בירוק (צילום: AP)

 

בפגישה שעסקה בתוצאות הבחירות נכחו גם נציגי משרד הפנים,

נציגי מועצת שומרי החוקה, הגוף האחראי לפיקוח על הבחירות, לאישור התוצאות ולטיפול בתלונות המועמדים על אי סדרים.

 

לדבריו, הציבור שהצביע בבחירות הצביע למעשה למשטר האסלאמי. לדבריו, "אסור להפוך את הבחירות לכלי מעורר מחלוקת בציבור. הוא אמר כי העובדה שחושבים שלצד אחד יש 24 מיליון קולות ולצד שני יש 14 מליון איש הוא טעות גדולה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תומכת מוסווי
צילום: ארמין אטהדי
הפגנת תומכי אחמדי-נג'אד
צילום: רויטרס
מומלצים