שתף קטע נבחר

נסללה הדרך לרכישת עוף העמק על ידי רמי לוי

ביהמ"ש המחוזי בחיפה דחה את הבקשה של משקי עמק יזרעאל למימוש המשכנתא על הקרקע של מפעל עוף העמק. בכך, נסללה הדרך לרכישת המפעל על ידי רשת שיווק השקמה של רמי לוי וחברת עמיר בכ-13 מיליון שקלים

ביהמ"ש המחוזי בחיפה דחה את הבקשה של משקי עמק יזרעאל למימוש המשכנתא על הקרקע של מפעל עוף העמק.  

לו הייתה מתקבלת בקשת משקי עמק יזרעאל, היה ממונה כונס נכסים לקרקע שעלול היה לסגור את המפעל ולמנוע מכירתו לרמי לוי שיווק השיקמה כעסק חי.

 

השופט פסק שניתן להמשיך בהליכי מכירת המפעל לרמי לוי כעסק חי וציין כי הפערים הכספיים בין מימוש המשכנתא להצעתו של רמי לוי אינם מצדיקים את המהלך שיביא לסגירת המפעל ולפיטורי מאות עובדיו. נזכיר, כי לוי התחייב להמשיך להפעיל אותו מבלי לפטר עובדים.

 

היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד שי תקן, אמר כי: "אנו שמחים מאוד על החלטת ביה"מ. בנוסף שמחים שלעובדי "עוף העמק" נפתחה אפשרות העסקתם".

 

יו"ר וועד העובדים, מוטי סער, אמר כי "יצאנו למאבק הזה עם ההסתדרות, אף אחד לא האמין שאפשר להציל את המפעל, אנחנו מקווים שנוכל לחדש את העבודה במפעל".

 

נציגי משקי עמק יזרעאל הביעו מורת רוח מההחלטה. "לדעתנו החלטת בית המשפט המחוזי הינה מוטעית ויש בה משום פגיעה בלתי מוצדקת ובלתי ראויה הן בזכויותינו כנושים והן בחברי הארגון המונים אלפי בתי אב ב-34 קיבוצים".

 

הצעת הקיבוצים נדחתה 

משקי עמק יזרעאל, המחזיקים בבעלותם את הקרקע עליה שוכן מפעל עוף העמק ברמת ישי, ביקשו לרכוש את המפעל הכושל יחד עם קבלן הבניין רוברט בילייה. לפי ההצעה, בילייה היה אמור לרכוש את הקרקע ולשלם את חובות המפעל בסך 14 מיליון שקלים, ואילו הקיבוצים ישקיעו שני מיליון שקלים נוספים וירכשו את המכונות של המפעל. הצעתם, כאמור, נדחתה.

 

רמי לוי והסתדרות העובדים טענו שבכוונת האגודה השיתופית משקי עמק יזרעאל לסגור את המפעל לאלתר ולמכור את הקרקע. לעומתם, טענו באגודה השיתופית שבכוונתם "למצות את הסיכוי למצוא קונה שיציל את פרנסת העובדים". עוד הם טענו שבכוונת רמי לוי להפעיל את המשחטה לזמן קצר ולאחר "לעשות שם חנות השקמה או לממש אפשרויות נדל"ן נוספות".

 

מפעל עוף העמק נקלע לקשיים לפני כחודשיים וחצי, בשל חובות של עשרות מיליוני שקלים, ומאז הוא סגור. רשת שיווק השקמה של רמי לוי וחברת עמיר דגן זכו יחד בהתמחרות על רכישת מפעל עוף העמק בתחילת חודש מאי השנה. לפי ההסכם, שתי החברות יחזיקו כל אחת ב-50% מהבעלות על עוף העמק וישלמו יחד למפרק, עו"ד נמרוד טפר, כ-13 מיליון שקל עבור הרכישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל עוף העמק ברמת ישי
צילום: חגי אהרון
מומלצים