שתף קטע נבחר

מש' הבריאות: לא לתת לתינוקות מוצרים נגד גזים

מוצרים כמו תה קמומיל, שומר ותמציות צמחים נמכרים ללא מרשם רופא ופופולריים במיוחד בקרב הורים לתינוקות בוכים • עכשיו קובע משרד הבריאות: המוצרים, שמכילים אלכוהול וסוכר, עלולים להזיק לתינוקות

כמעט כל הורה צעיר מקבל בתחילת תקופת ההורות עצה יקרה: איזה מוצר ימנע מהתינוק למרר בבכי בשל כאבי בטן. רבים מהחליטות, מתוספי התזונה ומהמשקאות מבוססים על מוצרים טבעיים ואף ממלאים את ייעודם ביעילות. אך כעת מזהיר משרד הבריאות: לא לתת לתינוקות ולפעוטות את המוצרים האלה עד גיל שנתיים.

 

המחלקה לתזונה ולשירותי בריאות הציבור של משרד הבריאות תפרסם בקרוב הנחיות חדשות שממליצות לציבור לא לתת לתינוקות תוספי תזונה, משקאות וחליטות, בהם גם טיפות נגד כאבי בטן.

 

מומחי המשרד קובעים שמוצרים כמו תה בבונג (קמומיל) או שומר, שנמכרים בצורת אבקות או גרגרים להכנת משקה, וכן תמציות צמחים בטיפות ובסירופ

עלולים להזיק לתינוקות כיוון שהם מכילים חומרים פעילים מסוגים שונים וכן אלכוהול וסוכר.

 

תינוקות רבים סובלים מעוויתות ומכאבי בטן שנגרמים מגזים במערכת העיכול. התופעה גורמת כנראה לכאבים ומתבטאת בבכי של יותר משלוש שעות ביום במשך כמה שבועות. התפרצויות הבכי נוטות לעבור עד גיל ארבעה חודשים. במשך התקופה הזאת מתקשים הורים רבים להתמודד עם הבכי העז של התינוק ונותנים לו מוצרים שאמורים לסייע בהפחתת הגזים ובהקלת הכאב ונמכרים ללא מרשם רופא.

 

לפי קביעת משרד הבריאות מוצרים שונים, במיוחד סירופים ותכשירים למניעת גזים בתינוקות, מכילים חומרים שעלולים להשפיע לרעה על התינוקות בשל משקלם הנמוך.

 

בין המרכיבים של המוצרים האלה נמצא גם אלכוהול, חומר שאינו מומלץ לתינוקות בשום מינון. עוד נקבע שחלק מהמוצרים מומתקים בסוכר - שמופיע בשמות שונים כמו סוכרוז, סוכר ענבים, סוכר פירות ופרוקטוז. סוכר מזיק לשיני התינוקות ומרגיל אותם לטעם מתוק.

 

לפי ההמלצות החדשות גם רצוי שלא לתת לתינוקות מיצי פירות. את הוויטמינים ניתן לספק לתינוקות באמצעות חלב אם, תרכובות מזון לתינוקות, פירות וירקות. צריכה מוגברת של מיצי פירות עלולה לפגוע בתיאבון התינוק למזונות אחרים ואף

לגרום לשלשולים, לפגיעה בעלייה במשקל ולעששת השיניים. כמו כן מומלץ לתת תוספת ברזל וכן ויטמין די לפי הנחיות האחות או הרופא.

 

יו"ר שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר איתמר גרוטו, הסביר אמש שתוספי התזונה אינם נבדקים באותה רמת חומרה כמו תרופות. "חלק נבדק וחלק לא, ולכן עלולים להיות בתוספים האלה סיכונים של ממש, שהורים אינם מודעים להם‭,"‬ הסביר. "בכל מקרה, עדיף להרגיע תינוקות צועקים בשיטות המסורתיות ולא באמצעים כימיים‭."‬

 

יו"ר האיגוד לרפואת ילדים, פרופ' מתי ברקוביץ‭,'‬ הוסיף שהוא "מברך על הנחיות משרד הבריאות, משום שחלק מהתכשירים המיועדים לתינוקות מכילים אלכוהול בכמות כזאת שמשמעה כאילו אתה שופך לתינוק יין לתוך הפה‭."‬ במקביל להמלצות יפרסם המשרד הנחיות להורים כיצד להרגיע את התינוק ללא טיפות השומר המסורתיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
להרגיע את התינוק בלי תרופות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים