שתף קטע נבחר

סופית: שולה זקן וג'קי מצא יועמדו לדין

הפרקליטות הודיעה כי טענותיהם של החשודים בפרשת רשות המסים לא התקבלו, ובימים הקרובים יוגשו נגדם כתבי אישום. שולה זקן, מנהלת לשכת אולמרט לשעבר, תואשם במרמה והפרת אמונים. ג'קי מצא, ראש הרשות לשעבר - גם בשוחד

ג'קי מצא ושולה זקן - לדין: אחרי שהשרים לשעבר, אברהם הירשזון ושלמה בניזרי, נשלחו לכלא - מגיע תורה של פרשת השחיתות ברשות המסים. ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות, עו"ד אביה אלף, הודיעה היום (ב') לשישה מהחשודים המרכזיים, בהם ג'קי מצא, ראש הרשות לשעבר, שולה זקן, שהיתה ראש לשכתו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, וכן אחיה, איש העסקים יורם קארשי, כי הטיעונים שהציגו בשימועים שנערכו להם לא התקבלו - ובימים הקרובים יוגשו נגדם כתבי אישום.

 

 

במסגרת הפרשה יואשמו שמונה חשודים:

  • שולה זקן - בעבירות מרמה והפרת אמונים.
  • ג'קי מצא - קבלת שוחד, סיוע למתן שוחד ומספר עבירות של הפרת אמונים.
  • יורם קארשי - מתן שוחד למצא ולעובדים נוספים ברשות.
  • קובי בן גור, איש עסקים - מתן שוחד למצא ולעובדים נוספים.
  • שמואל בוברוב, סמנכ"ל ומשאבי אנוש ברשות - קבלת שוחד והפרת אמונים.
  • גידי בר-זכאי, סמנכ"ל לעניינים מקצועיים - קבלת שוחד.
  • יגאל סער, נציג הרשות בארה"ב - קבלת שוחד וסיוע במתן שוחד לעובדים נוספים ברשות.
  • יוסי שטיינמיץ, מנהל תחום יבוא אישי ורכב במכס - קבלת שוחד והפרת אמונים.

 

ששת הראשונים קיבלו את ההודעה היום, ואילו השניים האחרונים התבשרו כבר בחודש שעבר לגבי האישום הצפוי.

 

כבר לפני שנתיים המליצה המשטרה על הגשת כתבי אישום בפרשה, בין היתר גם נגד איתן רוב, גם הוא ראש רשות המסים לשעבר. אולם בתום עבודת הפרקליטות, נמצא רוב בסופו של דבר נקי מכל אשמה. אשר ליתר החשודים, הפרקליטות הודיעה להם ביולי 2008 כי הם צפויים לעמוד לדין. בין נובמבר לפברואר נערכו שימועים לכולם, ובסיומם, לאחר בחינה בפרקליטות, הוחלט לדחות את כולם - ולהגיש כתבי אישום.

 

אנשי העסקים "קנו" מינויים ברשות

הפרשה התפוצצה ברעש גדול בינואר 2007, כאשר היחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה פשטה על ביתה של זקן ועל בתיהם של בכירים ברשות המסים וחשודים נוספים. על פי החשדות שהתגלגלו בינתיים לכלל אישומים פלילייים, בן גור וקארשי, שמלבד היותם אנשי עסקים הם גם עסקנים פוליטיים ובעלי אינטרסים ברשות המסים, נתנו לכאורה שוחד לעובדים ברשות, ובתמורה "קנו" מינויים של בעלי תפקידים שונים ברשות, כולל משרות בכירות.

 

"במהלך החקירה נאסף חומר רב מאוד", הודיעה היום הפרקליטות. "נגבו כ-600 הודעות מחשודים ומנחקרים אחרים; נתפסו מאות תיקים ומסמכים רבים ונקלטו שיחות רבות במסגרת האזנות סתר. עם סיום החקירה הועבר החומר לבחינת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. הכמות הרבה של חומר החקירה, כמו גם מורכבותו, חייבו עבודה יסודית וזהירה ביותר של צוות הפרקליטים שעסק בפרשה, בראשותה של מנהלת המחלקה הכלכלית, אביה אלף, ואנשי המחלקה הכלכלית, מיכל רוזן-עוזר, יוחאי בן שמואל, יוסי אלון, עמרי קופלר ודן אלדד".

 

מחומר הראיות שנאסף בחקירה עולה כי השפעתם העצומה של קארשי ובן גור נבעה, בין היתר, ממחויבותו של מצא כלפיהם, בשל הבטחתם לפעול לבחירתו לראש הרשות, ובשל היותו של קארשי אחיה של שולה זקן. זקן עצמה השתמשה לפי החשד בכוחה כמנהלת לשכתו של אולמרט, כשר האוצר, ובהמשך - כמנהלת לשכת ראש הממשלה.

 

לפי הפרקליטות, לבקשתו של אחיה, הנחתה זקן את מצא לפנות אליו בכל הנוגע לאיוש תפקידי סמנכ"ל ברשות. זקן הבהירה למצא כי עד שלא "יסגור" את עניין המינויים לשביעות רצונו של אחיה, היא לא תאפשר לו להיפגש עם אולמרט, וגם יתר המינויים ברשות לא יקודמו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זקן מגיעה לחקירה ביאח"ה, 2007
צילום: שאול גולן
צילום: יאיר שגיא
מצא. היה מחויב
צילום: יאיר שגיא
קארשי. השפעה עצומה
צילום: עופר עמרם
מומלצים