אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פשרה שאושרה

צילום: אביגיל עוזי
עו"ד ורד פרי, האשה שיצרה את פס"ד המטפלות צילום: אביגיל עוזי
 



 

ועדת הכספים אישרה את חוק המטפלות המתוקן

על פי הפשרה עם האוצר, אימהות שמעל סף המס יקבלו תוספת נקודת זיכוי לכל ילד מגיל 0 עד 5 החל מ-2012 במקום מ-2015 וכן יגדל הסבסוד למעונות היום ב-320 מיליון שקל. שדולת הנשים: נמשיך להיאבק בקידום ההכרה בהוצאות הטיפול בילדים

צבי לביא
פורסם: 12.07.09, 14:12

ועדת הכספים אישרה פה אחד מהדורה משופרת של חוק המטפלות, על פי פשרה עם האוצר, להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. העלות הכוללת של החוק כולו היא מעל 600 מיליון שקלים.

 

מתווה התוכנית החדשה לפיצוי האימהות העובדות על טיפול בילדיהן, כולל מתן מענק לפי חוק מס הכנסה שלילי לאימהות הנמצאות מתחת לסף המס כבר משנת 2009, בעלות של 75 מיליון שקל בשנתיים הקרובות.

 

פרשנות
החזרי מס? ההורה הממוצע לא יראה אגורה / תני גולדשטיין
פרשנות: באוצר כבר רמזו שאינם מתכוונים לכבד את הפסיקה של "חוק המטפלות" - זו לא תהיה הפעם הראשונה. ההורים ישלמו לשמרטף בעודם רודפים אחר הכסף בבתי משפט, ואם הכנסת תסייע בחקיקה - האוצר יקבור את החוק בחוק ההסדרים
לכתבה המלאה

המענק אינו מענק אישי, אלא ניתן למשפחה ותלוי גם בהכנסת הבעל. כך למשל, אשה שהכנסתו של בעלה גבוהה, לא תקבל מענק כלל; אשה שמרוויחה בין 3,000 ל-4,000 שקל, ושכרו של בעלה נמצא אף הוא מתחת לסף המס, תקבל 290 שקלים אם יש לה עד 2 ילדים, ו-400 שקלים יש לה שלושה ילדים ומעלה.

 

בנוסף, אימהות שמעל סף המס יקבלו תוספת נקודת זיכוי לכל ילד מגיל 0 עד 5 החל מ-2012 - במקום מ-2015 כפי שהיה בהצעת האוצר הקודמת. העלות השנתית סעיף זה היא 280 מיליון שקל. שווי של נקודת זיכוי אחת הוא כ-200 שקל והיא שוות ערך לניכוי במס על הוצאה של 1,300 שקל.

 

השינוי המרכזי והמהפכני בהצעת הפשרה שאושרה הוא הגדלת הסבסוד למעונות יום, משפחתונים וצהרונים בסך 320 מיליון שקל, מספטמבר 2010. ב-2010 יוקצו בנוסף 50 מיליון שקל לבינוי מעונות יום חדשים.

 

הגדלת הסבסוד למעונות היום תהיה שנתית, ותיכנס לבסיס התקציב. האוצר הסכים לבקשת הוועדה לעגן את התוספת הזאת גם בהחלטת ממשלה, שתתקבל בראשית השבוע הבא.

 

האוצר הציע להתחיל בסבסוד זה החל משנת 2010, אולם יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) לחץ להתחיל בה מ-2010 על פי הצעת ח"כ רונית תירוש (קדימה).

 

המתווה הושג במו"מ בין האוצר ליו"ר הוועדה לקידום מעמד האשה, ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) שבמהלכה הסכים האוצר להכפיל את הסכום שהציע לתמיכה באמהות העובדות. האוצר יזם את הצעת החוק כדי לעקוף את פסיקת בית המשפט העליון אשר הכירה בהוצאות הטיפול בילדים לצרכי מס.

 

האוצר ציין, כי מההטבות שאושרו היום ייהנו רוב האמהות העובדות וילדים בגילאי 5-0.

 

נעמ"ת: ההחלטה מהפכנית

סבסוד המעונות עמד עד כה על 500 מיליון שקל, אליהם נוספה התחייבות הממשלה שהושגה בעסקת החבילה, בלחץ יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, להגדלת הסבסוד ב-200 מיליון שקלים. התוספת הנוכחית שאושרה היום, בסך 320 שקל, תגדיל את סך הסבסוד השנתי ליותר ממיליארד שקל.

 

עו"ד טליה לבני, יו"ר נעמת, אמרה כי ההחלטה מהפכנית ומכפילה את ההשקעה הממשלתית במעונות היום, הצהרונים וההמשפחתונים לכמיליארד שקל בשנה. לדבריה, זוהי פריצת דרך להרחבת המוסדות ולמתן השירות בחינם לאימהות נזקקות.

 

האוצר אמר, כי הפשרה מאזנת בין פסיקת בית המשפט העליון שמיטיבה רק עם נשים עובדות המשתכרות שיעורי הכנסה גבוהים, לבין המדיניות החברתית של הממשלה לסייע לשכבות החלשות ולמעמד הביניים.

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, אמר כי בכוונת האוצר לנקוט בצעדים נמרצים בשנים הקרובות, על מנת לעודד את השתלבותן של אמהות לילדים צעירים בעבודה ולתגמל אותן. "הדאגה לנשים ברמות השכר הנמוכות והגבוהות ותיגבור מערך מעונות היום בסבסוד הממשלה מבטאים תוכנית מדורגת שהיא שקולה מבחינה תקציבית ונכונה לאומית וחברתית".

 

ההסדר שהשיג האוצר עם ח"כ חוטובלי מחייב אותה להוריד מסדר היום את כוונתה לקדם את החקיקה שהחלה בכנסת הקודמת, המשלבת הכרה בהוצאות על טיפול בילדים לצרכי מס, יחד עם מענקים לנשים שמתחת לסף המס. היא נאלצה להתפשר עם האוצר אחרי מו"מ נוקשה שהתנהל בשבועיים האחרונים.

 

חוטובלי אמרה אחרי קבלת ההחלטה בוועדה היום: "התוכנית מהווה צעד משמעותי במהפכה למען האמהות העובדות וזוהי תחילת הדך לחינוך חינם לגיל הרך, שהוא המפתח לשילוב האמהות בשוק העבודה".

 

מנכ"ל שדולת הנשים, נורית צור, מסרה כי "החלטת ועדת הכספים אומנם נותנת מענה חלקי לבעיית סבסוד המעונות, אך זונחת כמעט לחלוטין את נושא ההכרה בהוצאות הטיפול בילדים לצרכי מס. שדולת הנשים תמשיך להיאבק בקידום ההכרה בהוצאות בכל הדרכים העומדות לרשותה, ובכלל זאת באמצעות צעדים משפטיים אחרים.

 

החוק צפוי להיות מאושר סופית במליאת הכנסת עוד השבוע כתיקון לפקודת מס הכנסה.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום

עוד בערוץצילום: אלכס קולומויסקיתוסר מגבלת מס' השותפים במשרדי עו"ד ורו"חצילום: גיל יוחנןלמרות דחיית העלאות השכר: אין שביתה באופק

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©