שתף קטע נבחר

קניות בדיוטי-פרי? עדיף במטוס

חושבים שמחירי הבשמים והמשקאות בדיוטי-פרי משתלמים? בדיקה מעלה, כי במקרים רבים המחירים שם יקרים לעומת מוצרים זהים על המטוס. דבר אחד בטוח: בחנויות רגילות בארץ תשלמו אפילו יותר

כולנו מכירים את הפרסומת לדיוטי-פרי בנתב"ג, בה רואים את רותי הבלונדינית שרוצה לקנות מוצרי קוסמטיקה בחנויות בתלאביב, אך חבריה מייעצים לה לקנות דווקא בדיוטי-פרי. מובן שמי שלא נוסע לחו"ל לא ממש יכול לקנות בדיוטי-פרי בנתב"ג, אבל למי שנוסע לחו"ל בימים אלו כדאי לעשות שיעורי בית לפני שהוא מגיע לנמל התעופה. הסיבה: מבדיקה" עולה, כי בדיוטי-פרי המחירים לא תמיד זולים, ובמקרים רבים דווקא יקרים משמעותית מהמחירים שמציעות לכם חברות התעופה על המטוס עצמו.

 

אתמול, חמושים בשורה של מוצרים פופולריים במיוחד, התייצבנו בחנות הדיוטי-פרי בנמל התעופה בן גוריון, והתחלנו למלא עגלה במוצרים שהיו לנו ברשימה. בדקנו אילו אריזות יותר משתלם לקנות, באילו מוצרים יש עכשיו מבצעים, ובעיקר עשינו השוואה למחירים של אותם מוצרים אצל חברות התעופה שטסות מישראל: אל-על, קונטיננטל איירליינס, דלתא, לופטהנזה, אוסטריאן איירליינס, יו.אס.אייר, בריטיש איירווייס וק.ל.מ. כיוון שהמחירים בכל חברת תעופה נקובים במטבעות שונים, תרגמנו הכול לשקלים, לפי השערים היציגים של הדולר, האירו והליש"ט שהיו ידועים אתמול בשעות הבוקר.

 

בכל הבדיקות לקחנו מוצרים מדגמיים. בחלק מהמקרים, ההשוואה אינה כוללת את כל חברות התעופה, מאחר שלא כולן מחזיקות את אותם המוצרים. בדקנו עוד מוצרים רבים, שגם בהם גילינו פערי מחירים גדולים, וגם שם מצאנו, כי הדיוטי-פרי בנתב"ג לא כל כך זול כמו שחשבנו.

 

במקביל, ביצענו בדיקת מחירים גם בחנויות בתוך הארץ. בסופר פארם בקניון רננים היה אתמול מבצע למחזיקי כרטיס "לייף סטייל", עם מחירים משתלמים מאוד, אך ללא המבצע הספציפי הזה, יותר משתלם לקנות בדיוטי-פרי בנתב"ג ועל המטוס. ברשת אפריל היו אתמול יותר מציאות לעומת הסופר פארם, אך הן היו עדיין פחות זולות מאשר בדיוטי-פרי ועל המטוס. ברשת Just4U המחירים לבשמים בכמויות גדולות של 100 מ"ל משתלמים, לרוב, אך בחנות לא מוכרים בשמים של 50 מ"ל, דבר שהקשה על ההשוואה. בתחום המשקאות, בדיקה שערכנו ברשת "דרך היין" העלתה, שהמחירים בנתב"ג ועל המטוס הם ברוב המקרים אטרקטיביים יותר.

 

סיגריות

 

המוצר הראשון שבדקנו היה קרטון סיגריות מתוצרת מרלבורו. מבין חברות התעופה, המחיר הזול ביותר הוצע לנו בדלתא: 29 דולר, או 113 שקל. בחנות בנתב"ג המחיר לקרטון היה 38 דולר, 148 שקל.

 

משקאות

 

רוצים ויסקי? את המחיר הזול ביותר לבקבוק 1 ליטר של שיבאס ריגל מצאנו בדלתא ובקונטיננטל איירליינס: 37 דולר, 144 שקל. בחנות בנתב"ג ביקשו מאיתנו 183 שקל על בקבוק של 1.14 ליטר. ליטר אחד, לפיכך, יעלה כ-160 שקל.

עוד משקה פופולרי הוא ג'וני ווקר. פעם כולם קנו את האדום, היום מעדיפים את השחור. ג'וני ווקר בלק 1 ליטר עולה בדלתא ובקונטיננטל 37 דולר, 144 שקל. בחברת לופטהנזה תשלמו 161 שקל. וכמה עולה בנתב"ג? 46.90 דולר, 183 שקל.

 

בשמים

 

לוורסאצ'ה יש בושם חדש לנשים בשם Versense. המחיר לבקבוק 50 מ"ל בבריטיש איירווייס הוא 35 ליש"ט, 225.5 שקל. באל-על תשלמו 56 דולר, 218.5 שקל. ואצל רותי בדיוטי? המחיר הרגיל הוא 69.90 דולר, אבל עכשיו יש מבצע אז תשלמו רק 59.90 דולר, 233.7 שקל.

 

לדיור יש בושם פופולרי בשם J'adore. המחיר לבקבוק 50 מ"ל א.ד.פ בדלתא איירליינס הוא 265 שקל, ובקונטיננטל איירליינס 242 שקל. ובבן-גוריון? המארז שם הוא של 75 מ"ל במחיר של 92.90 דולר. כלומר: מחירם של 50 מ"ל הוא כ-62 דולר, 242 שקל.

 

עוד מוצר שבדקנו הוא אמפוריו ארמני יהלום לגבר. מארז פרפיום של 50 מ"ל עולה באל-על 54 דולר, 210.7 שקל. קונטיננטל איירליינס מוכרת אותו ב-49 דולר, 191 שקל. ובנתב"ג? מחיר מבצע של 39.5 דולר במקום 59.5 דולר, 155.68 שקל. הפעם, לפחות, זה משתלם.

 

הכתבה המלאה התפרסמה היום במוסף "ממון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
שווה לחכות לדיילת. הדיוטי-פרי
מומלצים