שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עם הרבה אורז: 5 האסייתיות הטובות בארץ
    איפה אפשר למצוא את הסושי הכי טוב בארץ? מי מגיש את הפאד-תאי הכי אותנטי? ואיפה לעזאזל יש עוד מסעדה סינית ראויה? גיא רובננקו ממפה את חמשת האסייתיות הכי שוות בארץ

    תאילנדית: בית תאילנדי

    יריב מלילי, כנראה המומחה מספר אחת בארץ לאוכל תאילנדי, פתח את המסעדה לפני כ-11 שנה כשחזר עם אשתו לק מתאילנד. מאז הוא עסוק בנסיון לשנות את התפיסה הישראלית לגבי מהות האוכל התאילנדי. למרות שבמסעדה תוכלו למצוא את כל הלהיטים האופייניים למטבח המענג

    של תאילנד, פאד-תאי, טום יאם וקארי ירוק, גולת הכותרת הן המנות מאיסאן, המחוז הצפון מזרחי של תאילנד, שם שהה מלילי יחד עם אשתו. מנות כמו סום טאם פלאא (סלט פפאיה נוסח איסאן שמתבול בין השאר ב"פלאא", מעין רוטב דגים סמיך ועז ריח, שלא לומר - מסריח), נאה יאנג (בשר בקר צלוי שמוגש עם רוטב פלפלים חריף) ומרק חלקי פנים של בקר (עניין קיצוני למדי שכולל כמעט כל חלק במעי הפרה ומוגש עם רוטב צ'ילי עם מיץ מרה - למתקדמים בלבד). מי שמעדיף לדבוק במנות המוכרות יותר, יוכל למצוא את הפאד-תאי הטוב ביותר בארץ, קוטייאו (מרק עם אטריות אורז רחבות) שלא נופל מהגרסאות הטובות ביותר שניתן למצוא בתאילנד ומכיל כדורי ונתחי בשר, פאק-בונג (ירק עלים תאילנדי) ועוד הפתעות. בהתאם לעונה תוכלו למצוא בתפריט גם ירקות תאילנדיים כמו פאק בונג ופאקאנה.

     

    • בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב. טלפון: 03-5178568. לא כשר.


    פאק בונג עם בשר לבן. בית תאילנדי

     

    יפנית: יאקימונו

    סושי, כמו דברים רבים שמגיעים מיפן, הוא עניין שדורש מומחיות רבה. הדגים צריכים להיות טריים בצורה יוצאת דופן, האורז צריך להיות מהסוג הנכון והאצות חייבות להיות איכותיות. בשנים האחרונות התמלאה ישראל בסושיות, בכל קניון, בכל עיר ואפילו בקרב אלו שמוכרים אוכל במשרדים. הבעיה היא שרובן המכריע של הסושיות בינוניות ומטה, שלא לומר גרועות - הדגים לא טריים, חלקם קפואים, החיתוך שלהם אינו אחיד וחובבני (כזה שמותיר בפה רקמות חיבור של דג), האצות הן מהאיכות הנמוכה ביותר והסושימן לא מקצועי בצורה מופגנת - הרולים אינם אחידים במראה, האורז אינו דביק מספיק ותחושה הכללית היא של מנה יפנית בהשראה אסתטית של שקשוקה. בתוך ים הבינוניות ניצבת, כמו סלע יציב, מסעדה אחת - יאקימונו. הדגים תמיד טריים, הג'ינג'ר נכבש במקום והחיתוך מקצועי לעילא. הבעיה היחידה הם המחירים הגבוהים שהופכים את יאקימונו למקום שמתאים לאירועים מיוחדים בלבד, עבור רובנו לפחות. לאחרונה הושק בסניף התל-אביבי תפריט טעימות במחיר של 160 שקלים לאדם שמאפשר ליהנות ממגוון מנות מבלי לשבור תוכנית חיסכון ובנוסף אליו קיימים תפריטים עסקיים שמאפשרים ליהנות מהסושי הטוב ביותר בארץ במחיר סביר.

     

    • תל אביב, רוטשילד 19, טלפון: 03-5175171/2. לא כשר.
    • תל אביב, מלון הילטון (גן העצמאות), טלפון: 03-5202128. כשר.
    • ירושלים, דוד המלך 7 (מצודת דוד), טלפון: 02-6212050. כשר.
    • אילת, החוף הצפוני (מלון הילטון), קומה 12, טלפון: 08-6306793. כשר.


    סושי יקר ומצוין. יאקימונו (צילום: עושים צילום)

     

    סינית: לונג סנג

    ימי הזוהר של המסעדות הסיניות בישראל חלפו כנראה - וחבל. משום מה, המטבח הסיני שהיה כה פופולרי פינה את מקומו, כנראה לטובת הסושי. בדומה למסעדות היפניות, מרבית המסעדות הסיניות שכיכבו במפת המסעדנות בשנות ה-80 היו גרועות למדי - אגרול סמרטוטי שטובע בים של רוטב אדם ומתוק, מרק תירס משמים ועוף בקשיו כיכבו ברובן. עם הזמן נעלמו רוב הסיניות והשרידים שנותרו מזכירים כמה רע היה האוכל כאן לפני עשרים שנה. הצדיקה היחידה בסדום היא מסעדת לונג-סנג, מסעדה משפחתית קטנה ונהדרת שאליה נוהרים כל חברי הקהילה הסינית הקטנה בארץ. במסעדה שני תפריטים - אדום ושחור. התפריט האדום מציע את אותן מנות מוכרות של מה שניתן להגדיר כ"אוכל סיני מערבי" (כלומר, אותם אגרול, מרק תירס ועוף בקשיו שהוזכרו קודם), אלא שבלונג סנג הן מצוינות. מי שמתגעגע לאוכל סיני מהסוג הזה לא יתאכזב. התפריט השני, השחור (שאותו יש לבקש במיוחד), מיועד לסינים וליודעי ח"ן. התפריט הוא דו-לשוני - בסינית ובאנגלית, והוא מציע מנות אותנטיות שפחות מוכרות לסועד המקומי, מהמטבח של הונג קונג ושל שנגחאי. בתפריט השחור תוכלו למצוא פלפלים חריפים, ממולאים בתערובת של בשר לבן ופירות ים, ששוחים ברוטב אדום וחריף, רצועות דקיקות של חזיר ברוטב חמוץ חריף, אורז מטוגן שאליו הוספו נתחי דג שיובש והומלח (תוצרת בית), ירקות עלים שאין להם שם באנגלית ועוד. הבעיה היחידה עם התפריט השחור הוא שאלא אם קוראים סינית באופן שוטף, קשה מאוד למצוא בו את הידיים ואת הרגליים - שמות המנות באנגלית בסיסיים למדי (וכך למשל נקראת אותה מנה של רצועות החזיר שהוזכרה קודם - "חזיר חתוך לרצועות") ואינם מאפשרים לדעת בדיוק על מה מדובר. אם אתם מחפשים הרפתקה קולינרית אתכם יכולים לבחור בצורה אקראית מנות מהתפריט. רוב הסיכויים שלא תתאכזבו. בניגוד ברור למסעדות סיניות רבות בחו"ל, בעלי הבית כאן נחמדים בצורה בלתי רגילה וישמחו לעזור.

     

    • אלנבי 13, תל אביב, טלפון: 03-5163769. לא כשר.


    2 תפריטים. לונג סנג (צילום: רונן מחלב)

     

    מעורבת: צפרה

    השף אבי קונפורטי שאחראי להצלחות כמו צ'ימיצ'נגה ז"ל וזוזברה תב"לא, פתח את צפרה במטרה להביא את בשורת האוכל האוריינטלי המשודרג לעם היושב בציון. בצפרה תוכלו למצוא שעטנז מודרני ששואב ממיטב מטבחי מזרח אסיה: סושי וטמפורה מיפן, תבשילי קארי תאילנדיים, נודלס בסגנון סיני, סלטים מויאטנם ותבשילים שמקורם במטבח ההודי. כמו שעשה בצ'ימיצ'נגה, גם כאן מקפיד קונפורטי להשתמש בחומרי גלם אקזוטיים שממש קשה למצוא בישראל - עשבי תיבול מויאטנם וצ'ילי ממלאזיה הן רק שתי דוגמאות. המטבח בצפרה לא מתיימר להיות מסורתי והוא מתבסס על הטוויסט האישי שמעניק קונפורטי למנות קלאסיות ממטבחי מזרח אסיה. וכך תוכלו למצוא בתפריט מנות כמו אטריות ביצים עם חזה עוף ונענע, בקרמל שום וצ'ילי קמבודי, בנגאלאדש קארי שמורכב מדלעת, תפוחי אדמה, חומוס, טופו וגרעיני דלעת בקארי הודי או סלט של נבטים, דאיקון, אפונה פריכה ושומשום בויניגרט וסאבי מוקצף. הבר בצפרה ראוי גם הוא לתשומת לב מיוחדת והקוקטיילים שבו מושפעים גם הם מחומרי הגלם האסיתיים. בנוסף למשקאות האלכוהוליים מוצעים בבר משקאות על בסיס פירות וירקות שמשקפים את תפיסת העולם הבריאותית של קונפורטי.

     

    • יגאל אלון 96 תל אביב. טלפון: 03-6240044. לא כשר.


    אסייתי עכשווי. צפרה (צילום: דודי מוסקוביץ')

     

    הודית: הודו הקטנה

    בהתחשב במספר העצום של "יוצאי הודו" בישראל, די מפתיע שקשה למצוא מסעדות שמגישות אוכל הודי ראוי. תוסיפו לכך את העלות הנמוכה היחסית של הכנת אוכל הודו ותקבלו פרדוקס. מסעדת "הודו הקטנה" בבאר שבע, מעין מסעדת פועלים הודית, מתמחה במטבח הודי צמחוני (אך מגישה גם דגים) היא חריגה בנוף ומציעה אוכל הודי מצוין, כזה שיזכיר לכם כמה מהארוחות הטובות שאכלתם בטיול שאחרי הצבא. שרון סטמקר - הבעלים שגם מבשל 

     

    אם השמות בטטה ווארה, ראיטה או דאל אומרים לכם משהו, אם אתם חולמים בלילה על פלאק פניר וסמוסה ואם משהו מהודו נשאר בכם אחרי הטיול - זה המקום בשבילכם. הבאטר פאניר (קוביות גבינה ברוטב סמיך ועשיר של עגבניות, בצל, קשיו ושמנת מתוקה) היא אחת המנות המוצלחות ביותר כאן והיא מעלה נשכחות אצל כל מי שהתענג על המנה בהודו.  הקינוחים ההודים לא מאכזבים וכל חובבי הגולאב ג'מון (כדורי סולת וגבינה ששוחים בסירופ מתוק ומתובל) ישחררו אנחת הנאה אחרי הנגיסה הראשונה בהם.

     

    • הודו הקטנה, רינגלבלום 15 באר שבע, 08-6489801. כשר.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עם הרבה אורז: 5 האסייתיות הטובות בארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים