שתף קטע נבחר

אכלתם כבר רימון היום?

ישראלי אוכל בשנה 3 רימונים, 125 תפוחים ו-900 גרם דגים, ובתשרי הוא צורך כ-300 גרם דבש, כך לפי נתוני צריכה של המאכלים המסורתיים לראש השנה שפרסם משרד החקלאות, לכבוד עונת החגים הקריבה ובאה

יודעים כמה תפוחים, דגים, רימונים ודבש אתם אוכלים בשנה? וכמה בראש השנה? משרד החקלאות ופיתוח הכפר פרסם היום את נתוני צריכה של המאכלים הפופולריים בראש השנה, לכבוד תקופת החגים המתקרבת.

   

דגים: אמנון הוא הדג הפופולרי ביותר

לפי נתוני ארגון מגדלי דגים, ישראלי צורך בחודש ממוצע כ-900 גרם דגים (כ-11 ק"ג לשנה), ואילו בחודש תשרי הצריכה שלו עולה פי 2 ל-1,800 גרם לנפש.

 

בחודש תשרי נצרכים אלף טון קרפיונים לעומת 350 טון בשאר חודשי השנה, 800 טון אמנון, לעומת 500 טון בשאר חודשי השנה ו-300 טון בורי, לעומת 170 טון בשאר חודשי השנה.

  

דגי אמנון הם הדגים הפופולריים ביותר וב-2008 הם נרכשו בכמות של כ-7,000 טון, הנמוכה בכ-13% מהכמות של השנה הקודמת. הסיבה לכך היא אירוע הקרה שארע בינואר 2007 וממשיך לשאת את אותותיו גם בשנה זו. במקום השני נצרכו בשנת 2008 דגי הקרפיון בכמות של כ-6,800 טון לשנה, אחריהם דניס ובורי כאלפיים טון כל אחד, כסיף כאלף טון, פורל כ-500 טון ובאס כ- 150 טון.

 

בשנה הקרובה לא צפוי מחסור בדגים, לאור מזג האוויר הנוח שאפיין את החורף האחרון והשיפורים הנכנסים דרך קבע לענף גידול הדגים, המבטיחים אספקה שוטפת ורציפה.

 

מחירי הדגים השנה צפויים להיות זהים למחירים בשנה שעברה: קרפיון 20 - 23 שקל לק"ג, אמנון 25 - 30 שקל ובורי 30 - 40 שקל וצפויה אספקה סדירה של דגים.

 

רימונים: מ"ראש פרד" ועד "ונדרפול"

על פי הנתונים, ישראלי אוכל בממוצע כ- 3 רימונים בשנה. בתקופת החגים הישראלים צורכים כ-6,000 טון רימונים, מתוך כ-11,000 טון לאורך כל השנה. ב-2008 היו פה רק כ-6,500 דונם מטעי רימונים נושאי פרי ואילו השנה ישנם כ-10,500 דונם מטעי רימונים נושאי פרי.  

  

הפרי משווק במספר צורות: בשלמותו, כגרגרים באריזות החוסכות את עבודת הקילוף, כמיצים טבעיים, כמשקאות אלכוהוליים ואף כמוצרי בריאות וקוסמטיקה. הזנים העיקריים שלו הם: "ראש פרד", "עכו" ו"שני" - מוקדמים, "הרשקוביץ" - באמצע העונה ו- ו"ונדרפול" המאוחר.

  

דבש: למרות השנה השחונה, יש מספיק ממנו

ישראלי צורך בחודש תשרי כ-300 גרם דבש בממוצע, ובמהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ-3,500 טון דבש. 40% מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל, כ-1,500 טון, נצרכת בתקופת חגי תשרי, כך שבחודש אחד קונים פה דבש בשווי כולל של 35 - 40 מיליון שקל.  

 

על פי נתוני משרד החקלאות, במשך שנים נעשתה הקנייה על פי שיקולי מחיר בלבד ורוב הציבור העדיף את הדבש "הרגיל" הנמכר ברשתות השיווק, העשוי ממספר מקורות צוף של פרחים שונים, הקרוי דבש פרחי בר. בשנה האחרונה ישנה מגמת צריכת דבשים מיוחדים, הנקראים דבשים זניים. דבשים אלו נרכשים בחנויות מתמחות ואצל הדבוראים באופן ישיר. בארץ נמכר דבש כהה, שמקורו לרוב בצוף אבוקדו או בצוף אקליפטוס, ודבש בהיר, שמקורו בצוף הדרים וצוף פרחי בר.

 

למרות החורף השחון ותנובת הדבש הנמוכה במכוורות, השנה תהיה הספקה תקינה של דבש לכל הרשתות והחנויות.

  

תפוחים: 125 בשנה

הישראלי המצוי אוכל בממוצע כ-125 תפוחים בשנה. על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בישראל יש כ-40,000 דונם מטעי תפוחים נושאי פרי והייבול של שנת 2008 עמד על כ- 110,000 טון, בהתאם לממוצע השנתי מזה מספר שנים. ייבוא התפוחים לישראל הוא מינימלי - כ-2,000 טון מארה"ב ואירופה.  

 

זני התפוח העיקריים הם: "זהוב" (ירוק-צהוב), "סטארקינג" (אדום), "גרני סמית" (ירוק), "גאלה" (אדום-צהוב), "פינק ליידי" (אדום-צהוב), "יהונתן" (אדום) ו"ענה" (אדום-ירוק) - זן מקומי, היחיד שמגדלים בישראל באזור הדרום. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
השני בפופולריותו. קרפיון
צילום: שאול גולן
40% מתצרוכת הדבש - בחודש תשרי
צילום: index open
110,000 טון ייבול. תפוחים
צילום: ירון ברנר
מומלצים