שתף קטע נבחר

הלילה: ה-FDA אישר החיסון נגד שפעת החזירים

מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר הלילה את החיסון לשפעת החזירים, ואת ייצורו ההמוני על-ידי ארבע חברות. בין החברות שאושרו: נוברטיס השוויצרית, ממנה רוכשת ישראל את החיסון. ה-FDA: החיסון בטוח כמו החיסון לשפעת רגילה, עם אותן תופעות לוואי

מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר הלילה (ג') את החיסון לשפעת החזירים, צעד שיאפשר לממשל להורות על ייצורו ההמוני של החיסון. הציפייה היא כי אספקה מוגבלת תחל לזרום לארצות הברית כבר בשבוע הראשון של אוקטובר, וב-15 באוקטובר יגיעו כ-45 מיליון מנות של חיסון.

 

 

אישור ה-FDA ניתן לארבע מתוך חמש החברות שאמורות לספק את החיסונים ברחבי העולם: CSL האוסטרלית, נוברטיס השוויצרית (ממנה רוכשת ישראל את החיסון), סאנופי פסטר הצרפתית ומד-אימיון האמריקנית, היצרנית היחידה של החיסון הניתן בתרסיס לאף. החברה הבריטית גלקסו-קליין-סמית צפויה אף היא לייצר חיסונים, אך מה-FDA נמסר רק כי "חברה חמישית תקבל אישור בקרוב". 

 

משמעות אישור ה-FDA הוא כי החיסון מיוצר כהלכה, וכי הוא עומד בסטנדרטים יצרניים ואיכותיים שקבע המנהל. מה-FDA נמסר כי החיסון בטוח באותה מידה כמו החיסון לשפעת רגילה, כשהתופעות הלוואי הצפויות דומות: אדמומיות במקום החיסון, וחום. מנהל המזון והתרופות הבהיר כי יעקב בדריכות אחר גילויים של תופעות לוואי נדירות. החיסונים ההמוניים האחרונים נגד שפעת רגילה, ב-1976, לוו בדיווחים על תחלואה בתסמונת גיליאן-בר (Guillain-Barre syndrome), הגורמת לשיתוק עולה - מהרגליים ועד הפנים. עם זאת, מדענים מעולם לא הצליחו למצוא אם הקשר בין החיסון לתסמונת הוא סיבתי או מקרי. 

 

על ה-NHI האמריקני (National Institutes of Health) להחליט עוד על המנה המומלצת לחיסון. בשבוע שעבר פרסם הארגון כי מנה אחת מספיקה לאדם מבוגר, וכי החיסון מתחיל בפעולתו בין שמונה לעשרה ימים לאחר הזריקה. המנה המומלצת לנשים בהריון ולילדים עדיין אינה ברורה. 

 

ובארץ - מי יתחסן ראשון?

חיסונים ראשונים נגד שפעת החזירים צפויים להגיע לארץ באוקטובר או נובמבר, והראשונים להתחסן יהיו נשים הרות

 וחולים בקבוצות הסיכון לסיבוכי שפעת בני פחות מ-65 ואנשי צוות רפואי. כך הוחלט בשבוע שעבר בישיבת הצוות לטיפול במגיפות (צט"מ). בקבוצות הסיכון נמצאים חולים במגוון מחלות בהן מחלות בדרכי הנשימה (אסתמה, COPD), מחלות לב וחולים עם דיכוי של מערכת החיסון (חולי סרטן) ועוד.

 

לפי התרחיש של אגף החירום במשרד הבריאות, צפויים 75 אלף אשפוזים ו-14,224 מקרי מוות, אליו נערכים בתי החולים. ראש אגף החירום, ד"ר דני לאור, הבהיר כי "התרחיש אינו מנבא את הצפוי, אלא מהווה יעד להיערכות של מערכת הבריאות". התרחיש כולל את ההערכה כי רבע מהאוכלוסייה תחלה ו-30% מהצוות הרפואי יעדרו לתקופה של עד שבועיים בשיא המחלה.

 

לדברי "ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מתן חיסון לאוכלוסייה צפוי להפחית תחלואה ותמותה בשיעור של 40 עד 70 אחוז, בהתאם ליעילותם ולמועד שבו יינתנו לאוכלוסייה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדת בחברת סאנופי פסטר. קיבלו אישור
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים