שתף קטע נבחר

ארה"ב מסתירה? בכיר סורי מבקר בוושינגטון

מקורות ערביים אמרו כי סגן שר החוץ הסורי פייסל מקדאד, הגיע לשיחות עם הממשל האמריקני. בבית הלבן מסרבים לאשר את הדיווח ומוסרים רק כי "יש דיאלוג עם הסורים"

מה האמריקנים מבקשים להסתיר? סגן שר החוץ הסורי, פייסל מקדאד, הגיע לוושינגטון לשיחות עם הממשל האמריקני - כך אמרו הלילה (ג') מקורות ערביים. ואולם, האמריקנים מנסים לשמור על מעטה חשאיות. דובר מחלקת המדינה האמריקנית פיליפ קרולי סירב לאשר את הדיווח. "יש דיאלוג עם סוריה, אבל מעבר לזה - אין לי יותר מידע", אמר.

 

"האם הוא הוזמן לביקור?", נשאל הדובר. "אני לא יודע", השיב. לאחר מכן תיקן עצמו וציין: "אני לא מודע לכך, אבל יכול להיות שזה נכון ואני פשוט לא בעניינים". ממשל אובמה נמנע מלדווח על שיחות עם הסורים - אולי בגלל לחץ נגדי המופעל מכיוון טהרן, ואולי בשל אכזבה מהמפגשים שנערכו עד כה.

 

בימים אלו שוהה בארצות הברית גם שר החוץ הסורי וואליד אל-מועלם, שהגיע לייצג את ארצות בכינוס העצרת הכללית השנתית של האו"ם בניו-יורק. ואולם לממשל אובמה אין בשלב זה רצון במפגש גלוי ברמת שרי החוץ. מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון נפגשה עם מועלם בחודש פברואר האחרון, במהלך ביקורה במצרים. עד כה, לא ברור אם מועלם הוזמן, במהלך ביקורו בניו-יורק, לפגישה עם קלינטון או עם עוזר מזכירת המדינה למזרח התיכון ג'פרי פלטמן.

 

ביקור ראשון מאז שפרדסטאון

עיקר עניינם של האמריקנים בקידום בעיות מידיות שעומדות על הפרק - מניעת מעבר של מחבלים מסוריה לעיראק, הרכבת הממשלה בלבנון בראשות סעיד אל-חרירי, גישושים לפתרון אזורי הכולל התנתקות של סוריה ואיראן מארגוני הטרור וקידום תהליך השלום עם ישראל.

 

בימים הראשונים לאחר כניסתו של הנשיא אובמה לבית הלבן, נערכו לפחות שני "דילוגים" גלויים של גורמים אמריקנים לדמשק. פלטמן וראש דסק המזרח התיכון בבית הלבן דן שפירו, נשלחו בניסיון לגשש אם יש אם מי לדבר. 

 

פגישתם של קלינטון ומועלם בשארם א-שייח סללה את הדרך לביקורו של השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל בדמשק - ביקור שנועד לבחון

את עמדת סוריה לגבי תהליך השלום עם ישראל. זמן קצר לאחר מכן הגיעה גם משלחת צבאית אמריקנית בניסיון להגיע להבנות בנושא אטימת הגבול העיראקי.

 

אלא שבינתיים נסע אסד לטהרן, הטרור בעיראק ממשיך וממשלת עיראק תובעת מהסורים להסגיר לידיה את בכירי משטרו של סדאם חוסיין, השוהים על אדמתה. 

 

ביקורו של פייסל מקדאד בוושינגטון הוא הראשון בדרג כזה מזה שנים. בפעם האחרונה שביקר בכיר מדרג זה בבית הלבן היה זה פארוק א-שרע - אז שר החוץ - שהגיע לפגישה עם ראש הממשלה דאז אהוד ברק. השניים נועדו אצל הנשיא ביל קלינטון, ואחר כך חברו לפסגת שפרדסטאון במערב וירג'יניה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקר בוושינגטון. מקדאד
מבקר בוושינגטון. מקדאד
צילום: רויטרס
מומלצים