שתף קטע נבחר

קנדה: חומר פדופילי נתפס במחשבו של בישוף

תמונות רבות התגלו במקרה בעת בדיקה שגרתית שנערכה במחשבו של הכומר בשדה תעופה באוטווה. כמה ימים אחר כך הוצא נגדו צו מעצר - אולם הוא הספיק להתפטר ונעלם

הכנסייה הקתולית שוב מעורבת בשערוריית מין: משטרת קנדה פרסמה צו מעצר נגד בישוף בכנסייה הקתולית, לאחר שבמחשבו נמצאו תמונות פורנוגרפיות רבות בהן מוצגים ילדים. לאחרונה חתם החשוד על הסכם פיצוי ענק לילדים שעברו התעללות מינית על ידי כמרים.

 

הבישוף ריימונד לאהי עורר את חשדם של השוטרים, לאחר שמחשבו הנייד עבר בדיקה מקרית בעת מעברו בשדה תעופה בעיר אוטווה. הוא נשלח לדרכו, אולם לאחר שהתברר כי המחשב מכיל תמונות פורנוגרפיות רבות בהשתתפות ילדים פורסם נגדו צו מעצר. במקביל, הואשם הבישוף בהחזקה וייבוא של תמונות פדופיליות.

 

המשטרה עדיין מחפשת אחר לאהי, שהודיע לכנסייה על התפטרותו בסוף השבוע האחרון - אך לא הזכיר ולו במילה את הפרשייה. הוא טען כי הוא פורש בשל "סיבות אישיות", ונעלם.

 

למרבה האירוניה, הבישוף לאהי עלה לכותרות בשבועות האחרונים לאחר שחתם בשם הכנסייה על הסכם טיעון ענק במסגרתו תשלם 15 מיליון דולרים לגברים שטענו שעברו התעללות מינית על ידי כמרים קתוליים במהלך שנות ה-50, בעודם ילדים.

 

לאהי, שלא היה מעורב בפרשה, אמר בעקבות הסיכום שהושג עם התובעים כי עסקת הטיעון מהווה את הצעד הראשון בהכרה של הכנסייה בהתעללות בילדים, שחלקם היו בני שמונה בלבד בעת המעשים.

 

האב פול אבאס, דובר הכנסייה, אמר כי הוא "המום" נוכח הפרסומים על ההאשמות החמורות התלויות ועומדות נגד הבישוף לאהי. לדבריו, הוא אינו יודע דבר על קשר בין התפטרותו מהתפקיד לבין מעצרו בפרשה.

 

"היו כל מני השערות שהוא חולה, או שזה קשור לעסקת הטיעון ושזה נבע ממתח", אמר. "אני משער שכעת אנו יודעים למה הייתה כוונתו כשאמר שמדובר ב'נסיבות אישיות'", הוסיף.

 

בשנים האחרונות מתגלים בכל רחבי העולם מקרים שונים

בהם נפלו ילדים קורבן להתעללות מינית מצד כמרים קתולים: השנה פורסם באירלנד דו"ח חמור המאשים כמרים ונזירות בהתעללות קשה שכללה גם אונס של אלפי ילדים, וגם בארצות הברית ובאוסטרליה נחשפו פרשות התעללות חמורות, שגרמו נזק תדמיתי קשה לכנסייה. האפיפיור, בנדיקטוס ה-16, אף נפגש עם קורבנות ההתעללות בעת ביקורו האחרון באוסטרליה והתנצל בפניהם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתפס במקרה (אילוסטרציה)
נתפס במקרה (אילוסטרציה)
צילום: index open
מומלצים