שתף קטע נבחר

לתקתק ארוחה: נודלס בחמאת בוטנים, דבש וצ'ילי

מחפשים מנה מהירה לארוחת הצהריים או הערב? יעל גרטי מגישה מתכון למנת נודלס מהירה ופיקנטית, בחמש עד עשר דקות עבודה

פעם, היה השם דניאלה קלפקה מזוהה עם קייטרינג לאלפיון העליון. בהמשך פתחה אותה דניאלה את קפה "דניאלה" בכיכר המלך אלברט, שהיא בעיני הכיכר היפה ביותר בתל אביב. עם סגירתו היא נעלמה – וכעת היא שבה, עם שם משפחה חדש, בכוחות מחודשים, ומציעה שירותי קייטרינג לאירועים של עד 300 איש (לפרטים: טל' 054-5995922).

 

כשביקשתי מדניאלה מתכון למאכל ביתי ופשוט, היא שלפה מהארסנל מתכון למנת נודלס ברוטב חמאת בוטנים, דבש וצ'ילי, שהתגלתה במטבחי כקלת-הכנה, מהירה וטעימה.

 

מתכוני נודלס נוספים

 

נודלס ברוטב חמאת בוטנים, דבש וצ'ילי

מתכון של השפית דניאלה שניידר, "דניאלה - קייטרינג ומאפה בוטיק"

 

במקור היה במתכון הרוטב ציר/מרק עוף, שהמרתי במים, כיוון שאני צמחונית.

 

שמן שומשום ורוטב צ'ילי מתוק ניתן להשיג בדוכן המוצרים האסיאתיים במרכולים הגדולים, וכן במעדניות ובחנויות המתמחות באוכל.

 

אם אין לכם מעבד מזון/בלנדר/בלנדר-מוט אפשר לקצוץ את הכוסברה בעזרת סכין ולערבב את הרוטב ידנית.

 

אם אינכם אוהבים כוסברה, אנא ותרו על מנה זו.


(צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

חופן שומשום

4 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות שמן שומשום כהה

2 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון טרי

חופן כוסברה, שטופה

8 כפות מים

מעט מאוד מלח

מעט מאוד פלפל שחור גרוס גס

מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס

1 חב' (250-300 גרם) אטריות דקיקות

לעיטור: בצל ירוק/כוסברה, שטופים וקצוצים- לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה ורחבה, על אש גבוהה, קולים שומשום ללא שמן, עד להזהבה נאה מאוד. מעבירים לקערית או לצלחת ומניחים בצד. משאירים את המחבת זמינה להמשך.
  2. מניחים במעבד מזון/בלנדר חמאת בוטנים, רוטב צ'ילי, שמן שומשום, דבש, מיץ לימון, כוסברה, מים, מעט מאוד מלח, מעט מאוד פלפל ופלפל צ'ילי. מעבדים עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים בצד.
  3. מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי הוראות היצרן (שימו לב לא לבשל יתר על המידה, לרוב מתבשלות האטריות הללו תוך 3 דקות). מסננים ומשאירים במסננת לרגע-קט.
  4. מעבירים את הרוטב שבמעבד המזון למחבת, על אש גבוהה ומחממים היטב, תוך ערבוב, במשך דקה.
  5. מוסיפים את האטריות המבושלות לרוטב ומערבבים-מקפיצים. מסירים מן האש, מחלקים לצלחות, מפזרים שומשום קלוי בנדיבות ומגישים מיד. אם רוצים, מעטרים במעט בצל ירוק או כוסברה קצוצה.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים