אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

נערכים להמשך

מועצת זכויות האדם של האו"ם צילום: AFP
מועצת זכויות האדם של האו"ם צילום: AFP
 
 


 

ישראל מגיבה לז'נבה: דוחים ההחלטה הלא צודקת

"ישראל הפסידה בקרב, לא במערכה", אמר גורם מדיני בכיר בעקבות אימוץ דו"ח גולדסטון במועצת זכויות האדם של האו"ם. משרד החוץ בתגובה רשמית: "ההחלטה מעניקה עידוד לארגוני הטרור. ישראל תמשיך לממש את זכותה להגנה עצמית"

רוני סופר
עדכון אחרון: 16.10.09, 15:58

המאמץ הישראלי להדוף את דו"ח גולדסטון עובר מז'נבה למטה האו"ם בניו-יורק, ואולי אף למועצת הביטחון. ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "ישראל דוחה את ההחלטה הלא צודקת במועצה לזכויות האדם בז'נבה. ההחלטה מעניקה עידוד לארגוני הטרור בעולם כולו ומזיקה לשלום העולמי", נאמר בהודעה.

 

"החלטת המועצה פוגעת במאמצים לשמור על זכויות האדם לפי החוק הבינלאומי ובמאמצים לקדם את תהליך השלום במזרח התיכון". ישראל מבהירה כי "תמשיך לממש את זכותה להגנה עצמית, ותפעל לשמור על בטחון תושביה".

הפלסטינים צוהלים
צעד ראשון לקראת העמדה לדין / עלי ואקד
אבו מאזן בירך על אימוץ דו"ח גולדסטון במועצת זכויות האדם, והביע תקווה שההחלטה תהיה מנוף להגנה על עמו מפגיעות ישראליות. עריקאת מצפה שמועצת הביטחון תיצור מנגנון שידון ב"פשעי המלחמה הישראליים"
לכתבה המלאה

 

בהודעת ישראל נאמר כי "למרות השיפור המשמעותי בתוצאות ההצבעה הנוכחית בהשוואה להחלטה המקורית על הקמת ועדת גולדסטון (25 בעד 6 נגד ו-11 נמנעים לעומת 33 בעד 1 נגד ו-13 נמנעים), ישראל דוחה את ההחלטה החד-צדדית של המועצה לזכויות אדם וקוראת לכל המדינות האחראיות שלא לקבלה". 

 

בירושלים מודים למדינות "שתמכו בעמדת ישראל, ולאלה שהביעו באופי הצבעתם את התנגדותם להחלטה הלא צודקת, שמתעלמת מהתקפות הרצחניות של חמאס וארגוני טרור אחרים נגד אזרחי ישראל. ההחלטה מתעלמת גם מהעובדה שצה"ל נקט אמצעים חסרי תקדים כדי להימנע מפגיעה באזרחים ומהשימוש הציני שעשו ארגוני הטרור באזרחים כמגנים אנושיים".

 

גורם מדיני בכיר בירושלים אמר כי "ישראל הפסידה אומנם בקרב הזה, אך לא במערכה". לדברי הגורם, "למרות שישראל ידעה שאי אפשר לנצח בקרב הזה, היא יצאה למערכה ואנו צפויים לצאת לעוד מערכות יחד עם מדינות אחרות החשופות לטרור באפגניסטן ובעיראק".

 

לבני: התנהלות המועצה מעוותת כמו הדו"ח

סגן ראש הממשלה, אלי ישי, אמר כי "זו החלטה אנטי-ישראלית המצטרפת לדו"ח אנטי-ישראלי. צה"ל נהג בכפפות של משי בחפים מפשע. החלטת המועצה היא הפקרות דיפלומטית". שר המדע, דניאל הרשקוביץ, אמר כי "פעם נוספת הוכח שהרוב האוטומטי של מדינות ערב במוסדות האו"ם מאפשר להעביר כל החלטה מעוותת ככל שתהיה".

 

מדינות שהצביעו נגד ההחלטה: ארה"ב, איטליה, הולנד, הונגריה, סלובקיה ואוקראינה. הצביעו בעד ההחלטה: רוסיה, סין, ארגנטינה, בחריין, בנגלדש, בוליביה, קובה, מצרים, גאנה, הודו, אינדונזיה, ירדן, ג'יבוטי, סעודיה, פקיסטן, הפיליפינים, קטר, סנגל, דרום-אפריקה, ברזיל, ניקרגואה, ניגריה, צ'ילה, מאוריציוס והרשות הפלסטינית. מדינות שנמנעו: בוסניה, בורקינה פאסו, קמרון, גבון, יפן, מכסיקו, נורבגיה, בלגיה, דרום-קוריאה, סלובניה ואורוגוואי. נציגי קירגיזסטן ומדגסקר נעדרו מההצבעה, וגם צרפת ובריטניה סירבו להשתתף בה.

 

בפתח מושב החורף של הכנסת, השבוע, תקף ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנאומו את דו"ח גולדסטון שהאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה. הוא מנה את פשעי המלחמה שביצע חמאס, והדגיש: "לא ניתן שאהוד אולמרט, ציפי לבני ואהוד ברק, ששלחו את בנינו למלחמה, יגיעו לבית הדין הבינלאומי בהאג. הדו"ח המעוות הזה שכתבה הוועדה המעוותת הזו, מערער על עצם זכותה של ישראל להגנה עצמית. הדו"ח הזה מעודד את הטרור והוא גם מסכן את השלום. אני מבקש להבהיר כאן: ישראל לא תיטול סיכונים כלשהם למען השלום אם היא לא תוכל להגן על עצמה", אמר נתניהו.

 

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, אמרה בעקבות אימוץ הדו"ח כי "המועצה לזכויות אדם, מיום שהוקמה, מסתכלת על ישראל בצורה מעוותת - בדיוק כמו הדו"ח עצמו. ההצבעה היום היתה הצבעה פוליטית, צינית מובהקת. לכן, ללא כל קשר למועצה, ישראל תמשיך ותעשה את הדבר הנכון - תגן על אזרחיה מול הטרור, תנקוט פעילות צבאית נדרשת, תמשיך במערכה הבינלאומית נגד הדו"ח ותבטיח את הגנתם המשפטית של קציני צה"ל באשר הם".

 


פרסום ראשון: 16.10.09, 14:32

 

תגיות: ריצ'רד גולדסטון | אלי ישי | ישראל | גולדסטון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as32-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©