שתף קטע נבחר

המזונות שישמרו לכם על מוח בריא וזכרון חד

למרות תהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף, ישנם מזונות ומשקאות שישפרו את סיכויינו לחשוב חריף ולזכור יותר: מקפה ועד אוכמניות - דברים שהמוח שלנו אוהב

אי אפשר להתכחש לעובדה שגופנו נמצא בתהליך הזדקנות בלתי פוסק. החדשות הטובות הן שאם נוסיף לתזונה שלנו מזונות ומשקאות "חכמים‭,"‬ נוכל לשפר את הסיכויים שלנו לשמור על מוח בריא ועל זיכרון חד.

 

קפאין - מרץ וריכוז

אין כדור פלא שיהפוך אותנו לחכמים יותר, אבל קיימים חומרים כמו קפאין, שיכולים לתת לנו מרץ ולעזור לנו להתמקד ולהתרכז. הקפאין המעורר נמצא בקפה, בשוקולד, בתה, במשקאות אנרגיה ובתרופות מסוימות. הבעיה עם קפאין היא שהשפעתו קצרת טווח. לא כדאי להגזים איתו, כי הוא עלול לגרום לעצבנות, לאי-נוחות ואף להפרעות קצב של הלב. כמו כן, אם שותים אותו בערב, הוא עלול להפריע לשינה.

 

סוכר - משחק הזיכרון

ליתר דיוק, הגלוקוז שהגוף שלנו מפרק באיטיות מפחמימות, הוא מקור הדלק המועדף של המוח. בטווח הקצר, כוס של משקה מתוק יכולה לשפר את הזיכרון ואת היכולת המנטלית. החיסרון: אם תצרכו יותר מדי סוכר, אתם עלולים דווקא לפגוע בזיכרון, ובעצמכם בכלל. אז כדי ליהנות מיתרונות הסוכר לשיפור הזיכרון בלי להוסיף למשקל בחרו בסוכרים שמתפרקים לאט בגוף כדוגמת אלה שנמצאים בדגנים מלאים, בקטניות ובפירות הנאכלים בשלמותם בכל ארוחה בתזונה מאוזנת.

 

ביצה - הכולין שיכל

כולין הוא חומר שומני הנמצא בביצה ומרכיב את המוח ואת מערכת העצבים. אכילת ביצה אחת ביום יכולה לסייע לתפקוד המוח ולזיכרון. אם אתם סובלים מסוכרת או מכולסטרול גבוה, מומלץ לצרוך ‭4-3‬ ביצים בשבוע בהתייעצות עם דיאטנית.

 

דגים - לכו על הישראלים

דגים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה ‭,3‬ החיוניות לתפקוד ולהתפתחות המוח. הן גם ממלאות תפקיד חשוב בשיפור הזיכרון, במיוחד עם ההזדקנות. אנשים שצורכים אומגה 3 סובלים פחות ממחלות מוחיות, וההידרדרות המנטלית שלהם

 איטית יותר. אם אתם רוצים לשמור על בריאות המוח והגוף, אכלו שתי מנות דג עשיר באומגה 3 בשבוע. העדיפו דגי בריכה ישראליים כמו בורי, פורל, באס, דניס או סלמון. לחלופין הוסיפו אומגה 3 בריכוז גבוה בקפסולות או בנוזל.

 

מומלץ לשלב בתזונה מדי יום אומגה 3 צמחי כמו שמן פשתן, גרעיני פשתן טחונים, אגוזי מלך או שמן קנולה.

 

אגוזים ושוקולד - בשביל הקוגניציה

אגוזים וזרעים מהווים מקור טוב לוויטמין E שהוא נוגד חמצון. ויטמין E מאט את ההידרדרות הקוגניטיבית הנגרמת עם הגיל. גם בשוקולד מריר יש נוגדי חמצון טובים, והוא מכיל חומרים ממריצים טבעיים כמו קפאין ותאוברומין, שיכולים לשפר את יכולת המיקוד והריכוז.

 

כדי ליהנות מיתרונותיהם בלי לצרוך עודפי קלוריות, שומן או סוכר, אכלו כ‭30-‬ גרם אגוזים ושוקולד מריר ביום.

 

סלרי - לזכור את יום האתמול

החומר הפעיל בסלרי נקרא לוטואולין ובניסויים בתאי מוח ובחיות במעבדה הוא נמצא כתורם לשיפור התפקוד המוחי, ובעיקר

 לשיפור הזיכרון לטווח הקצר (כלומר, של אירועים שאירעו בזמן האחרון‭.(‬

 

אוכמניות - הלאה הדמנציה

מחקרים שנעשו על בעלי חיים הראו שאוכמניות מסייעות בשמירה על המוח מפני תעוקת חמצון והן עשויות גם להפחית את השפעתן של מחלות תלויות גיל כגון אלצהיימר או דמנציה. נוסף על כך, מחקרים שנעשו על חולדות מזדקנות הראו שתזונה עשירה באוכמניות משפרת משמעותית הן את יכולת הלמידה והן את הכישורים המוטוריים שלהן, עד כדי כך שהן משתוות מנטלית לחולדות צעירות בהרבה.

 

ויטמינים, מינרלים ותוספי תזונה - להשלמה

בחנויות תוכלו למצוא צמחי מרפא כמו ג'ינסנג, גינקו, תמציות חומצות שומן המכילות פוספטידיל סרין – חומר מוצא לכולין, אומגה ‭,3‬ ויטמיני ‭,B‬ מולטי-ויטמינים – כל אלה יכולים להשלים חוסרים ולחדד את כושר הריכוז והחשיבה. היוועצו בדיאטנית לפני נטילת תוספי תזונה מכל סוג כדי להתאימם לצרכים האמיתיים שלכם.  

 

פורסם ב"זמנים בריאים"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלרי זה הכי, אחותי
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מומלצים