שתף קטע נבחר

מרקל שחזרה את החצייה למערב ברלין: רצינו שינוי

קנצלרית גרמניה בילתה בסאונה במזרח גרמניה כשנפלה חומת ברלין, אך עוד באותו הלילה חצתה את הגשר בבורנהולמר כדי לשתות בירה במערב העיר. היום היא הלכה באותו המסלול כשלצדה נשיא ברה"מ לשעבר גורבצ'וב והמנהיג הפולני לך ולנסה

קנצלרית גרמניה שחזרה אחר הצהריים (א') את המסלול שבו הלכה לפני 20 שנה בדיוק, כשחצתה לראשונה את חומת ברלין. אנגלה מרקל הודתה לנשיא ברית המועצות דאז, מיכאיל גורבצ'וב, שהתלווה אליה בצעדה המרגשת.


שחזור מהנה. מרקל חוצה את הגשר המיתולוגי (צילום: AFP)

 

הגשר בבורנהולמר היה המעבר הראשון שנפתח ב-9 בנובמבר 1989 בעקבות ההודעה המבולבלת של מזרח גרמניה על הסרת מגבלות התנועה. היה זה הרגע שהביא להתמוטטות החומה ובהמשך לאיחוד גרמניה ולסיום המלחמה הקרה.  

 

20 שנה לנפילת החומה - הסיקור ב-ynet

 

מרקל, שגדלה במזרח גרמניה, היתה בין אלפי בני אדם שחצו את הגשר למערב. היום היא שחזרה את הרגע ואמרה: "לפני ששמחת החופש הגיעה, הרבה אנשים סבלו". כשלצדה גורבצ'וב, אמרה הקנצלרית: "תמיד ידענו שמשהו צריך להשתנות שם (ברוסיה) כדי שיותר יוכל להשתנות כאן".

 

היא גם פנתה אליו ישירות באומרה: "בזכותך זה קרה. הפגנת אומץ רב כשאפשרת לכל זה להתרחש, וזה הרבה יותר ממה שרבים ציפו". שאר הצועדים מיהרו להגיב במחיאות כפיים סוערו לכבודו של המנהיג הקשיש.

 

ביחד עם מרקל וגורבצ'וב גם צעד לך ולנסה, האיש שהנהיג את התנועה לדמוקרטיה בפולין בשנות ה-80. בעת שחצה את המעבר המפורסם בגשר בורנהולמר, אמר ולנסה שתנועת הסולידריות שלו "זכתה לעידוד אדיר" מפעולות תושבי מזרח גרמניה.

 

הסאונה ההיסטורית של מרקל

בימים האחרונים, לקראת החגיגות הגדולות בברלין, נזכרה מרקל בראיונות שונים ביום ההיסטורי שבו חצתה לראשונה למערב גרמניה. ב-9 בנובמבר 1989 היא היתה אז מדענית בת 35 במזרח גרמניה הקומוניסטית. היא הפגינה את אופיה הגרמני כשהסבירה כיצד לא חרגה משגרת יומה גם כאשר ההיסטוריה עשתה את שלה.

 

"חשבתי שמשהו עומד לקרות ושמעתי את ההודעה על פתיחת הגבולות

בטלוויזיה", אמרה מרקל בראיון ל"דיילי טלגרף" הבריטי. "אבל זה היה יום חמישי, ובכל יום חמישי נהגתי ללכת לסאונה - אז לשם הלכתי".

 

אחרי הביקור בסאונה הלוהטת יצאה מרקל לשתות בירה עם חבריה, כהרגלה בקודש. רק לאחר מכן, אחרי שהיא וחבריה עזבו את הפאב, הם מצאו עצמם בתוך קהל אדיר שנע לעבר החומה. בדרכה למערב העיר היא חצתה את הגשר המיתולוגי וחגגה את המאורע עם תושבי הצד השני. היא זכתה לקבל בירה בחינם מחבריה החדשים ואמרה לעצמה בתדהמה: "כנראה שהחומה תישאר פתוחה גם מחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרקל ולנסה וגורבצ'וב
צילום: AP
מומלצים