שתף קטע נבחר

וודקה חורטיצה שאינה כשרה תיאסר למכירה

הוודקה האוקראינית הגיעה לארץ שלא דרך היבאונית הרשמית בגרסתה הלא כשרה. היבואנית הבלעדית של המשקה פנתה לביהמ"ש ובהסכם פשרה החולט לאסור יבוא מקביל

וודקה חורטיצה שיובאה ביבוא מקביל לארץ תיאסר להפצה, כך החליט בית-המשפט המחוזי בפ"ת. ההחלטה לאסור יבוא מקביל למותג הוודקה התקבלה לאחר שהופיעו על המדפים גרסאות וודקה שאינן כשרות למותג הכשר.  

 

חברת "א.ג.ת.ד" בע"מ היא המשווק הבלעדי בישראל של מותג הוודקה "חורטיצה" המיובא מאוקראינה. בשל נתח השוק שומר הכשרות, הוודקה המיוצרת באוקראינה עוברת תהליך הכשר ייחודי למדינת ישראל. 

 

ב-30 ביולי ביקשה חברת "נתנאל סחר והשקעות בע"מ" ליייבא לישראל מוצרי וודקה מהחברה הראשית באוקראינה, בקשה זו נענתה בסירוב תוך הפנייה ליבואן הבלעדי בישראל לרכישת המשקאות חברת א.ג.ת.ד. 

 

חברת א.ג.ת.ד טוענת שחברת נתנאל רכשה לכאורה את המותג מחברה צ'יליאנית שאמורה היתה לשווקו בדרום אמריקה בלבד. הוודקה שנרכשה על-ידי המשווק שאינו מורשה (נתנאל סחר והשקעות בע"מ) הייתה וודקה שאינה כשרה, מעצם היותה מיועדת לשיווק בדרום אמריקה ולא בישראל.

 

איסור על יבוא מקביל כאשר יש הסכם בלעדיות

לכן, ב-11 בנובמבר פנתה חברת א.ג.ת.ד לבית המשפט באמצעות משרד עו"ד פרל כהן צדק לצר וביקשה לתבוע את "נתנאל סחר והשקעות בע"מ" על גזל מוניטין, הפרת זכויותיהן של התובעות בסימני המסחר הרשומים שלהם, והטעיה של ציבור הצרכנים, בין היתר.

 

לפי כתב התביעה מציינת א.ג.ד.ת כי רק בשנה האחרונה השקיעה חברת א.ג.ת.ד 3 מיליון שקל בפרסום מוצרי חורטיצה בישראל וזאת כחלק מתקציב כולל של 3.5 מליון שקל. במסע הפרסום המדובר נאמר כי בסקר שערכה גיאוקרטוגרפיה, צרכנים רבים חשבו שחורטיצה היא קללה, חברת כנסת בישראל ביתנו, שם של מחלת עור נדירה או חור בפיצה.

 

על-פי סיכום הדיון ב-12 בנובמבר, שהושג בהסכמה בין הצדדים, נקבע כי יינתן צו מניעה קבוע כנגד נתנאל שאוסר עליהם לבצע יבוא מקביל מהסוג שהופיע בכתב התביעה - למעט יבוא מקביל שראשיתו ברכישת הטובין ממי שאין לו הסכם בלעדיות עם היצרן. כמו כן הסכימו התובעים לקנות את הסחורה מהנתבעים בסכום של 768,900 שקל, תוך 14 יום. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מלחמות הוודקה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים