הפועל ת"א: מהראן לאלא חתם לשלוש שנים
הסאגה הסתיימה כאשר החלוץ הגיע לסיכום עם ההנהלה על המשך דרכו. סמואל יבואה ייעדר בין שבועיים לחודש. אחרי ההפסד לבני יהודה בגביע הטוטו, השחקנים זכו ליום חופש
סאגת מהראן לאלא הסתיימה הערב (ד'), לאחר שהחלוץ חתם באופן רשמי על חוזה חדש לשלוש עונות בהפועל תל אביב. לאלא, שחוזהו המקורי בקבוצה אמור היה להסתיים בתום העונה, סיכם עקרונית את תנאיו לפני כחודש, אולם החתימה התעכבה בעקבות פערים שנוצרו בין הצדדים.
כפי שפורסם ב-ynet בעבר, לאלא התעקש להעניק עדיפות להפועל ת"א על אף שהיה מבוקש על ידי מספר קבוצות אחרות בליגה העל, והערב, כאמור, התקיימה החתימה הרשמית. בסביבתו של השחקן הביעו שביעות רצון גדולה על החתימה ועל העובדה שהחלוץ יישאר אדום בשלוש העונות הקרובות.
סמואל יבואה, צפוי להיעדר מהמגרשים בין שבועיים לארבעה שבועות, בעקבות פציעה בברך ממנה הוא סובל קרוב לשבועיים. יבואה, שלא נכלל בסגל למשחק הליגה האחרון של הקבוצה מול בני סכנין ב'דוחא', סובל ממתיחה ברצועה הצידית החיצונית בברך שמאל, ולא יכלל בסגל גם למשחק הליגה הקרוב מול הפועל פתח תקווה. לאלא עשוי לפתוח במקומו.
נכון לעכשיו מסתמן כי יבואה יחמיץ גם את משחק הליגה הבא מול בני יהודה בבלומפילד, כאשר בצוות המקצועי ייעשו מאמצים גדולים על מנת לנסות ולהכשיר למשחק הליגה האירופית מול סלטיק, שיתקיים בגלזגו ב-3 בדצמבר. פציעתו של יבואה תביא למלחמה על חולצת ההרכב בין שלושת חלוצי הספסל של הקבוצה - מהראן לאלא, ערן זהבי ו-ויקטור מרעי, כאשר גם מיכאל זנדברג נמצא בתמונת ההרכב לקראת שבת.

סובל מפציעה כבר קרוב לשבועיים, סמואל יבואה (צילום: רויטרס)
בעקבות שזרוע חורף שמתקיים בבלופילד, יארחו האדומים את הפועל פתח תקווה באצטדיון רמת גן, כאשר מנויי שערים 4-5 יישבו בשער 1, מנויי שערים 6-7 יישבו בשער 2 ומנויי שערים 2 ו-13 יאכלסו את שער 3. אוהדי היריבה ישבו בשער 4. קופות האצטדיון ייפתחו בשעה 15:00 ושערי האצטדיון בשעה 16:00, כאשר מחיר כרטיס למשחק יעמוד על 80 ש"ח למבוגר ו-40 ש"ח לילד.
בתוך כך, בקבוצה עדיין מתלבטים לגבי החיזוק בינואר, כאשר כפי שכבר פורסם ב-ynet בעבר, הנטייה של המאמן אלי גוטמן היא להתחזק בעמדת המגן הימני וכן בעמדת השוער
, בעקבות יציאתו של וינסנט אניימה לאליפות אפריקה, וכן עזיבתו הצפויה בקיץ לאירופה. כפי שפורסם, בין המועמדים הישראליים לעמדת השוער הם איתמר ניצן ותום אלמדון, כאשר ישנה עדיפות לגליל בן שאנן, שוער הפועל חיפה שגדל בהפועל ת"א.
בעמדת המגן הימני, צפוי גוטמן לחפש שחקן זר בתפקיד, כאשר גם שמו של קלמי סבן עלה כמועמד. נכון לעכשיו, עדיין לא החליטו בקבוצה האם זוראב מנטשאשווילי, שהציג יכולת טובה במשחקים האחרונים בהם שותף, ייחתך בינואר או יסיים את העונה בהפועל ת"א. כידוע, מנטשאשווילי איכזב מאוד את הצוות המקצועי בפתיחת העונה וכבר היה עם רגל וחצי מחוץ למועדון, אולם יכולתו במשחקים האחרונים עשויה להביא להישארותו בקבוצה. רק במידה והגיאורגי ישוחרר, תוכל הפועל להתחזק בשחקן זר נוסף.
