שתף קטע נבחר

אושר הסיוע למשפחות נרצחים; רה"מ: טרור פנימי

הממשלה אישרה את תוכנית הסיוע לאזרחים שנפגעו מפעולות פליליות, שנחשפה לראשונה ב-ynet. שלושה ימים לפני שהעולם יציין את המלחמה באלימות נגד נשים, הציג השר לביטחון הפנים נתונים המצביעים על ירידה במספר הנרצחות השנה. יחד עם זאת, כרבע מהגברים בישראל סבורים כי אונס בנות זוג לגיטימי

"יש לגלות אפס סובלנות כלפי האלימות". כך אמר הבוקר (יום א') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בהתייחסו ליום הבינלאומי למלחמה באלימות נגד נשים שיצויין ביום רביעי הקרוב. בישיבת הממשלה השבועית אישרו השרים את התוכנית לסיוע לאזרחים שנפגעו מפעולות פליליות, שאותן כינה נתניהו "טרור פנימי". התוכנית נחשפה לראשונה ב-ynet.

 

את התוכנית שאושרה הציג שר הרווחה, יצחק הרצוג, אחרי שהגיע להסכמה עם שר האוצר ועם אגף התקציבים, בתמיכתו של ראש הממשלה. לפי ההסכמות שהושגו, יישום מלא של התוכנית יתפרס על פני שלוש שנים, כאשר תקצוב שנתי של התוכנית בכל שנה, לאחר שתגיע להבשלה מלאה, יעמוד על 18 וחצי מיליון שקל.

 


נתניהו בתערוכה על אלימות נגד נשים, הבוקר (צילום: אריאל ירוזולימסקי)

 

התוכנית מיועדת למשפחות של מי שנפגע מעבירת המתה, כמו רצח והריגה שלא נגרמה עקב פעילות עבריינית שלו עצמו. הסמכות להחליט על זכאותה של משפחה לקבלת סיוע תהיה נתנונה בידי ועדה בין משרדית, שתכלול גם נציג של המשרד לבטחון פנים. משפחות אלה יקבלו קודם כל "סל מענים מיידי" - סכום כסף לכיסוי הוצאות הכרוכות במוות עצמו ובחזרה למסלול החיים. במשרד הרווחה המליצו על סכום של 10,000 שקל, אולם הסכום הסופי טרם נקבע.

 

ד"ר דנה פוגץ', ראש מרכז "נגה" לנפגעי עבירה בקריה האקדמית אונו, הביעה תקווה כי התוכנית תתן מענה לקורבנות נוספים שאינם מוזכרים בה, כפי שאושרה היום. "יש לזכור כי קיימים נפגעי עבירות חמורות רבים, אשר אינם נכנסים בגדר ההצעה שאושרה ואנו תקווה, כי התוכנית להענקת סיוע למשפחות נרצחים תפתח את הדלת להענקת סיוע ממשי לכלל נפגעי העבירות החמורות".

 

22% מהגברים: אונס בנות זוג - לגיטימי

בישיבה הציג השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', נתונים שלפיהם חלה ירידה בהיקף האלימות נגד נשים בישראל בשנה החולפת - אולם תמונת המצב נותרה מדאיגה. 

 

מתחילת השנה נרצחו בישראל שש נשים בידי בני זוגן - זאת לעומת 11 מקרי רצח אשתקד. בסך הכל נפתחו השנה 15,069 תיקים בגין עבירות של ניסיון רצח, הריגה, תקיפה, חבלה גופנית, איומים ועבירות מין כלפי בני זוג.

 

בראש רשימת המגזרים שבהם מניין הנרצחות הרב ביותר נמצאות העולות החדשות (24%) ונשים ממדינות חבר המדינות (18.9%).

 אחריהן - נשים מהמגזר הערבי (11.8%) ועולות אתיופיה (2.3%).

 

נתון מדאיג נוסף הוא כי 22% מהגברים בישראל סבורים כי זכותם להכריח את בנות זוגם לקיים עמם יחסי מין בכל עת. עוד עולה כי 1 מתוך כל 10 נשים בישראל סובלת מאלימות במשפחה, וכי 60% מהנשים המוכות גדלו בבתים בהם הייתה אלימות בשנים האחרונות.

 

אהרונוביץ' בישר בישיבה על הקמתו של מערך ייחודי לטיפול באלימות נגד נשים, המונה כ-200 חוקרים שהוסמכו לכך - כולל 9 חוקרות במגזר הערבי.

 

נוסף על כך, פותחו השתלמויות מיוחדות לנושא שכוללות הרצאות של מטפלים במגזר עולי מדינות ברית המועצות לשעבר ואתיופיה. השר הדגיש כי למרות הנתונים המעודדים, בכוונתו לפעול במלוא המרץ כדי להלחם בתופעה. "למרות הנתונים המורים על ירידה במקרי הרצח ובכמות התיקים שנפתחו יש לזכור שצריך להמשיך לפעול בכל דרך אפשרית של אכיפה, מניעה, חינוך ושיתוף גורמייה רווחה על מנת לצמצם את התופעה הנוראית הזאת" אמר אהרונוביץ'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טקס היום למלחמה באלימות נגד נשים, בשנה שעברה
צילום: יעל צור
מומלצים