שתף קטע נבחר

"אם אשכחך (בריכת) ירושלים תשכח ימיני"

בחלוקי מגבת, סנפירים ומשקפות הפגינו מאות תושבים במטרה למנוע את סגירת הבריכה המיתולוגית בעיר הבירה. "המאבקים בירושלים מצליחים", טוענים המפגינים. הבעלים: מעולם לא רצינו להרוס את הבריכה

לא סינדרום ירושלים אלא מעורבות חברתית היא זו שהניעה מאות תושבים לצעוד ברחוב עמק רפאים בירושלים מצוידים בכובעי ים, משקפות, סנפירים, חלוקים, מצופים ושנורקלים. המפגינים שנאבקים בחודשים האחרונים נגד כוונת בעלי בריכת ירושלים לסגור אותה ולבנות במקומה חניון תת קרקעי ופרויקט מגורים, הגיעו ביום ב' בערב לרחבה שמחוץ לבריכת ירושלים, ומשם יצאו לצעדת מחאה לעבר המתנ"ס השכונתי 'גינות העיר' שם התקיים כנס מחאה ראשון במסגרת המאבק.

 

"אין לכם מה לדאוג, הבריכה היא שלכם" הכריז סגן ראש העיר קובי כחלון בנאום שפתח את הכנס וזכה לתשואות רבות במיוחד. "זאת בריכה עירונית ואין כל סיבה שייקחו לכם אותה. צריך לתבוע מהבעלים את כל מה שהם חייבים לבצע על פי ההסכם המקורי, החל משמירה על תקינותה של הבריכה ועד לשמירה על גובה מחירי כניסה עממיים".

 

בנוסף התייחס כחלון להבנות האחרונות שהושגו עם הבעלים, להן הגיב בשליליות: "הצעות הפשרה שהבעלים מנסים להציע הן לא יותר ממריחת זמן. אני הייתי הולך ישר על צו מניעה נגד הריסת הבריכה וגומר את הסיפור".

 

תושבי אזור המושבה הגרמנית שהיום נאבקים על עתידה של בריכת ירושלים, הם אותם תושבים שבאוגוסט האחרון מצאו  עצמם במערכה קשה לא פחות – המאבק נגד סגירתו של קולנוע סמדר המיתולוגי. למודי ניסיון וחדורי מוטיבציה ממאבק הקולנוע שהצליח, מבטיחים גם הפעם התושבים כי לא יוותרו.

 

"הבריכה שלנו, גדלנו בתוכה, פה אני והאחים שלי למדנו לשחות" סיפרה רמה, תושבת האזור שהגיעה להפגין מחוץ לבריכה. "מבחינתי, בריכת ירושלים זה אחד הדברים הכי טובים שיש לי בזיכרון, דור שלם גדל על הבריכה הזו. אנחנו לא ניתן שיסגרו לנו את המקום הזה, זה מקום שנותן לנו חיים. נעשה מה שצריך, גם אם זה אומר לעמוד כאן בחוץ 24 שעות". תושבת נוספת הוסיפה: "בריכת ירושלים היא הים של העיר הזאת, לא ניתן לאף אחד לקחת לנו אותו".


"זה הים שלנו, לא ניתן שיסגרו את הבריכה"

 

המאבק נגד סגירתה של בריכת ירושלים החל לפני כחודשיים כשבכניסה למקום נתלתה מודעה שבישרה כי החל מחודש ינואר 2010, "תיסגר הבריכה לצורך שיפוצים". תוך זמן קצר החלו להתפשט שמועות כי אין מדובר בשיפוצים אלא בכוונה היא לסגור את הבריכה לצמיתות ולהרוס אותה. עם הזמן התבררו השמועות כנכונות, והתושבים החלו להתארגן והקימו וועד פעולה מיוחד.

 

המאבק קיבל תמיכה משמעותית מהעירייה, כשזו הוציאה חוות דעת משפטית בה הציגה הסכם ישן בו נקבע כי לא ניתן להרוס אותה, מכיוון שהשטח עליו היא בנויה יועד לבריכה ציבורית בלבד. הבריכה נבנתה בסוף שנות החמישים והיא הבריכה הציבורית הראשונה והיחידה בירושלים.

 

בשבוע שעבר השיגו התושבים הישג זמני בלבד, כאשר במשא ומתן עם הבעלים אלה הבטיחו שהבריכה תיפתח מחדש בתום השיפוצים שיארכו כחודשיים. לאחר מכן יפגשו הצדדים שוב וינסו להגיע לפשרה הנוגעת  לעתיד הבריכה.

 

רמי בראל, מבעלי בריכת ירושלים מסר בתגובה: "מעולם לא רצינו להרוס את הבריכה, וחשוב לנו להבהיר שגם אנחנו מעדיפים לפתור את העניין באמצעות הידברות עם התושבים. נמשיך במאמץ להגיע לפיתרון מוסכם על שני הצדדים".

 

  • לחתימה על עצומת הרשת להצלת בריכת ירושלים לחצו כאן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
אחת שתיים שלוש ארבע
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מצילים את הבריכה
צילום: יהונתן צור
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים