שתף קטע נבחר

קניות ותינוקות - עסקת חבילה

שוק המוצרים לתינוקות מתנפח משנה לשנה ובארץ נהוג לרכוש מוצרים לתינוקות עוד לפני הלידה. האם חבילות לידה הן באמת עסק משתלם, האם עדיף לקנות הכל במקום אחד או לפזר את הקנייה, מה עושה אמא לתאומות ומה כל כך חמוד בתגים עם שמות לתינוקות שאימהות פשוט חייבות לקנות?

בישראל ישנו המקום הנמוך ביותר בעולם, המצב הפוליטי הדליק ביותר בעולם וחבילות טרום לידה - תופעה שאינה מאוד מוכרת בעולם, אבל נפוצה עד שולטת בקרב הורים צעירים בישראל. האם יש לה הצדקה?

   

"זו תופעה ייחודית לנו", אומר מוטי גרמיזה, מנהל הפיתוח והשיווק בחברת דוקטור בייבי, שהוא גם ראש ענף התינוקות של איגוד לשכות המסחר וחבר ועדת התקינה לכל מוצרי התינוקות. "חודש וחצי חודשיים לפני הלידה, הורים רוכשים את כל מה שדרוש לתינוק, כדי לשריין את המוצרים מבעוד מועד. אצלנו ברשת מספקים את המוצרים החל מיום הלידה לבית הלקוח, בהתאם לצרכים. בדרך כלל לא לפני כן, בגלל אמונות טפלות".

 

 

כשהלידה קריבה והולכת, אימהות של תינוקות ישראל, אולי היצורים המטופחים והמטופלים ביותר ביקום כולו, מבקשות לא רק למצוא תנוחת שינה שלא תכביד על הבטן, או מחמאות בסגנון "את בכלל לא נראית בהריון מאחור", אלא גם חבילת לידה, כזו שתכיל את כל המוצרים שהרך הנולד צריך, במחיר שלא יפגע לו בירושה.

 

האם אתן צריכות 30 מוצרים חיוניים?

בחנויות רבות, מוצרי בסיס כמו מיטה, עגלה ושידה נמכרים כמקשה אחת, ומתבלים אותה בשאר דברי תינוקות. "בדרך כלל משלמים מקדמה של 10%", אומר גרמיזה, "ואת השאר ב-12 תשלומים. מי שהופך לחבר במועדון שלנו מקבל עוד 5% הנחה. חברי מועדון יו מקבלים 10% הנחה. חברי מועדון אשמורת מקבלים 3% הנחה. ויש כפל מבצעים".


מיליון דולר ביייבי

 

מה קונים שם? כל מה ש"חייבים", לא כולל חיתולים. "חבילת הלידה שלנו כוללת 30 או 40 פריטים שכל אמא צריכה", אומר מוטי גרמיזה. "מיטה, מזרון, מצעים שידת אחסון עגלה ממגוון העגלות של דוקטור בייבי, תוספת מיגון לרכב, בקבוקים. את מגיעה לחנות ועושה הזמנת לידה. החבילה הבסיסית ביותר שכוללת שידה פשוטה, עולה 2,999 שקל, במקום 3,500 שקל".

 

למעשה אין סוף לחבילות כי כל חבילה אפשר לשנות, לכווץ ולהרחיב. אל תשכחו להוסיף לזה מחיר הובלה של 200 שקל ואת עלות המזון והחיתולים שממשמשת ובאה, ותקבלו הוצאה משמעותית.

 

מה מידת ההנחה הטמונה בקניית מוצרים במסגרת חבילה שכזאת? לפי גרמיזה מינימום 7%. "ככל שהחבילה יקרה יותר כך גדלה ההנחה. יש גם חבילה עם הנחה של 16%", הוא מסביר ומוסיף: "בנוסף לכל, מקבלים מתנה בשווי 300 שקל - שידה ניידת, פטנט ישראלי שמשווקים בכל העולם".

 

האם אתה רשאי לשנות את המוצרים בחבילת הבסיס?

 

"כן, אפשר לשנות את העגלה, אבל אם היא יקרה יותר החבילה תתייקר. ברוב המקרים, לוקחים את החבילות כמות שהן".

  

בייבי סטאר: אין חבילה יש הנחה

במתחם ביג בבארות יצחק מבטיחים ישועה למי שלא רוצה חבילה, אבל כן רוצה הנחה רחבת היקף: לפני 4-3 חודשים קמה שם חנות חדשה: בייבי סטאר, שבעליה מייבאים מותגים בייבוא מקביל. "מותגים שנמכרים על-ידי היבואן במחירים מנופחים, נמכרים בבארות יצחק בהנחות של בין 25% עד 40%", כך גורס אברי, מבעלי המקום. 


יבוא מקביל בבייבי סטאר (צילום: קוקו)

 

"עגלת מוצי או סטוקי שעולה בחוץ בין 5,900 שקל ל-6,100 שקל עולה אצלנו 4,750 שקל. בקבוקים של מאם שנמכרים במקומות שקונים מהיבואן ב-38 שקל אצלנו מוכרים ב-20 שקל. מוצצי טומי טיפי נמכרים אצלנו ב-59 שקל ואצל שילב ב-79 שקל. הרבה פעמים, בחבילות לידה דוחפים דברים רבים שלא באמת צריך או שלא צריך באותו רגע והם נמכרים בסכומים מטורפים", הוא אומר. 

 

"אצלנו, מה שאתה צריך זה בדיוק אתה קונה", מבטיח אברי. "האישה תיקח רק מה שהיא צריכה וזה עדיין יצא לה זול יותר מכל חבילה. משלמים כ-10% מעלות העסקה בעת ההזמנה, ואז ב-3-2 תשלומים בכרטיס אשראי או במזומן אם זו מתנה מהסבים".

 

יש הבדל בין הילד ה-1 לשני?

 

"בהחלט. מיטה או עגלה חדשה, למשל, קונים רק לילד הראשון, השלישי והחמישי. לילד הראשון קונים את העגלה הכי יקרה, אחר כך מעבירים את העגלה לילד השני, או שמבינים שאפשר לקנות זול יותר".

 

מה יקר אבל חשוב לקנות לדעתך?

 

"'בייבי סנס' - חיישן שנמצא מתחת למזרן ואומר לאמא מתי הילד הפסיק לנשום"

 

היועץ הכי טוב לאימהות: איהמות אחרות

ואכן, כשמקזזים רבים מהמוצרים הזוטרים מ"החבילה", אפשר להוריד סכומים אסטרונומיים לכדור הארץ. אבל פתח תקווה היא לא מקום שאימהות מקצווי הארץ נוהרות אליו. לכן חנות לתינוקות צריכה ואף חייבת להסתמך על רשת סבוכה של המלצות, שיתלקחו כאש בשדה של אימהות לעתיד.  


לילד השני בדרך כלל לא קונים עגלה

  

מי הוא אברי שיגיד לאם טרייה מה צריך או לא צריך. האימהות החברות שלה הן אלה שייעצו לה. ולכן כל חנות תינוקות צריכה אגד של אימהות מרוצות שיפיצו את המידע, כדי שמספר המבקרות בחנות יעלה בסדרה הנדסית. לכן, עזבו אתכם מאנשי מכירות. מה חושבות האימהות?

 

"לא קניתי חבילת לידה כי זה לא משתלם ברגע שכבר יש לך פריט אחד", אומרת דניאלה, אם לתינוק בן חודש שקיבלה שידה בירושה מאחותה. "מה גם שהם דורשים מיטה ואני לא צריכה מיטה על ההתחלה. בכל מקרה החברות שלי כולן קנו ב'בייבי שיק' בגבעת שמואל".

 

ל"בייבי שיק" יש שיק של תופעה. לא מעט נשים הזכירו את החנות הזאת לצד "מוצצים" ברמת גן, טוב לי לתינוק ולנוער ברעננה והחשודות הרגילות: דוקטור בייבי ושילב.

 

ב"בייבי שיק" אמרו לנו בצניעות שהסיבה שהם פופולאריים היא היחס הטוב. "אנו טובים בהדרכה ובהסברה", אמרו לנו שם. "נכניס לך כמה עגלות שאת רוצה לאוטו כדי שתהיי בטוחה שבחרת בעגלה נוחה. אין אצלנו חבילות לידה נוקשות, הכל אפשר להחסיר, להוסיף ולשנות. שאדם יעשה סקר שוק, יגיע אלינו, יקבל הסבר מקיף, ומכאן והלאה זה שיקול שלו".  

 

קנייה בשילב: יקרה אבל שווה בגלל האינגליזינה

אמא של יוּרי, תינוק שרמנטי בן 3 שבועות, לא קנתה בבייבי שיק. "אני ייחודית", היא מצהירה. "לא רק שרכשנו מוצרים ברגע האחרון, בסוף החודש התשיעי, בעוד שחברות שלי קנו כבר בחודשים שישי ושביעי, אלא שכמה ימים לפני הלידה כבר לא יכולנו להתאפק והזמנו את הכל הביתה  - העריסה, העגלה והסלקל, למעט השידה שעוד לא היתה מוכנה".

 

מכל המקומות שבעולם, אמא של יורי בחרה לקנות דווקא בשילב, המהוקצעת מבין הרשתות, שנחשבת יקרה יחסית. איך זה קרה? "בדקנו המון חנויות כי הצהרתי שלא אקנה בשילב", היא מספרת.

 

"שלחו אותי לאזור התעשייה סגולה, ל"בייבי שיק" בגבעת שמואל ולאן לא. אבל בסופו של דבר, אחרי שלא היתה עגלה שלא ראיתי וניסיתי, חשקתי רק בעגלה אחת: האינגליזינה זיפי, בגלל האמבטיה הקשיחה וההתאמה שלה לתנועתיות האינדיבידואלית שלי. והאינגליזינה ישנה רק בשילב והיא במילא מייקרת את הכל, כי מחירה 3,400 שקל.

 

"לכן בחרנו לקנות גם שידה מיטה, חיתולים מוצצים ומזרון בשילב. ואני לא מתחרטת. במקום לרוץ ממקום למקום היה לי נוח שכל הקנייה הבסיסית מרוכזת במקום אחד".


האמבטיה של עגלת האינגליזינה. שילב

 

בקנייה בשילב מעל 4,000 שקל למשל, מקבלים תלושי "מתנה" של 250 שקל. אמו של יורי צברה כך 300 שקל במתנה, ורכשה בהם תיק לעגלה. אבל היא לא הסתפקה בשילב. 

 

קניות בתפזורת - משתלם יותר?

נכון לעכשיו היא שוכרת עריסה מ'מיטונת' ב-100 שקל לחודש ומשאבה מ'יד שרה' במחיר דומה, וככל אם טרייה היא הפכה לקונה ממולחת וטבלה את כרטיס האשראי שלה גם בסולקים של רשתות אחרות.

 

"שילב היתה יקרה מדי במוצרים מסוימים", היא מספרת. "אז קנינו סדינים לעריסה, גופיות לתינוק ובקבוקים זולים משמעותית ב'מוצצים'. האמבטיות לתינוק לא היו יפות בעיני בשילב, לכן קניתי ב'מוצצים' אחת פשוטה מפלסטיק שעלתה 160 שקל".

 

חבילת לידה במקום אחר לא היתה זולה יותר?

 

"בשקלול הסופי לא. בגלל העגלה. מה גם שהם מכניסים לחבילות כל מיני דברים שיורי בכלל לא צריך - כמו מסרק

עבור השיער שאין לו".


מה עדיף - קנייה מרוכזת או מפוזרת? תמונה באדיבות דוקטור בייבי

 

ענת, אם טרייה אחרת, רכשה את מוצריה בתפזורת. "שידת החתלה ועוד כל מיני שטויות כמו אמבטיה קניתי ב'כלבו סימה' בדרום ת"א", היא מספרת. "בגדים, בקבוקים ומצעים קניתי ב'מוצצים'.

 

"הטעות הכי גדולה שלי היתה רכישת עגלת 'פרימיום'. קניתי עגלה יקרה (בוגה בו) יד שנייה ב-2,500 שקל במקום בכ-5,000 שקל וזו היתה טעות מטופשת. לקח לי חודש ללכת ל'דוקטור בייבי' ולקנות אחלה עגלה ב-400 שקל".

  

אבל אם אחרת, קובעת: "רק חבילה במקום אחד". "קניתי ב'בייבי שיק' - והשתלם לי מאוד. החבילה שם כללה ביגוד ראשוני, ריהוט, מצעים, חיתולים, משחות, מוצצים, בקבוקים, סינרים, תיק עגלה, מאד נוח, במיוחד בילד ראשון, להגיע הביתה ושהכל מחכה לך עד רמת צמר הגפן. המלצתי לעוד חברות. חברותיי שלא לקחו חבילה, מצאו את עצמן ואת הבעלים שלהן רצים כל כמה שעות לשילב ומשלימים עוד פריט חסר".

 

ויש גם חבילות שקונים אחרי לידה

ויש גם חבילות מסוג אחר. אירית, אם לתינוק בן חודשיים מצהירה: "אני קניתי את החבילה של 'כללית מושלם' וניו פארם ב-10 שקל".

 

חבילה ב-10 שקלים? תשאלו. ובכן, זוהי חבילה מאוחרת לחבילת המוצרים הכבדים, שמאוכלסת בפריטים פחות גרנדיוזיים אבל לא פחות הכרחיים.

 

"את מקבלת אותה אם את עושה לילד שלך 'כללית מושלם'", היא מסגירה את המוקש בחבילה. "את מציגה תעודת לידה ומקבלת חבילה ובה 10 חיתולים, מגבונים, סימילאק, בקבוק ומוצץ של אוונט, בקבוק מים מינרלים, חטיף אנרגיה, משחק  וחוברת ציורים לתינוק. רק הסימילאק עולה 40 שקל בשבוע, אז להערכתי זה משתלם מאוד, למי שמאכילה בסימילאק. שילב הוציאו חבילה דומה למחזיקי ויזה כאל, שכוללת פחות או יותר אותו שטאנץ. זה שווה".


גן, גם אוכל יכול לבוא בחבילה

 

גם מטרנה נמצאת במשחק החבילה הזה. לה ולשילב יש כרטיס הטבות שנקרא סופר בייבי. כדי להפוך לבעלים של כרטיס כזה יש להביא לשילב עם 3 כפיות או אריזות מטרנה. כל המצטרף מקבל בקבוק האכלה ממותג טומי טיפי (עד גמר המלאי) ומשתתף במבצעים חודשיים. אם כי בדרך כלל מדובר בהנחות בסגנון "50% הנחה על המוצר השני".

 

לפי אירית, אם מסתכלים על חישוב ההוצאות השבועי, משתלם יותר להניק. "מטרנה גדולה עולה בממוצע 55 שקל לשבוע", היא אומרת, "ויש שפע הוצאות שוטפות: חיתולים לשבועיים עולים 70 שקל, תרופות נגד גזים, קרמים. גם הביגוד הראשוני מאוד יקר. אני מלבישה את הבת שלי בבגדים של הבן הגדול, אז מה אם הם בתכלת, הם ממילא מחזיקים לחודשיים שלושה לא יותר, והיום במילא מעבירים בגדים בין חברים".

 

תאומות - לאו דווקא הוצאה כפולה

העברת בגדים ושאר חפצים בין חברים היא פיתרון חסכוני במיוחד. נגה, אשת הצפון, אוחזת בבגדים יד שישית. "הם היו של התינוק של חברה שלי , שנולד 4 חודשים לפני הבן שלי, והיא קיבלה אותם מאחותה. לפני כן הם היו של חברה שבכלל ירשה אותם מגיסתה. היא קיבלה אותם דרך פורום נשים בהריון".  

 

נראה כי רשת הנשים היולדות מתפרשת לה גם כאן. "אפילו מדחומים מצאתי מיד שנייה", אומרת נגה.

 

"את יכולה לקבל כך חפצים ברבע מחיר, או בחינם ממש. כל תרבות הצריכה לתינוקות היא מוגזמת ומיותרת. השוק הזה מטורף ועמוס בשטויות שלאיש אין צורך בהם, וההורים רק קונים קונים".

 

מי שבאמת קונה כפול 2 זו מיכל, אם לתאומות בנות שנתיים. "מצפים ממך לקנות 2 חבילות לידה כשאת בהריון עם תאומות, אבל זה לא שבאמת הכל כפול", היא מקוננת. הפיתרון שלה למאסת הקניות האדירה שעמדה בפניה היה להרכיב לעצמי חבילת לידה זולה מכל מה שהחנויות סביבה מציעות.

 

"מיטות קניתי להן באיקאה", היא מספרת. "חברה שלי, שגם לה יש תאומות, קנתה מיטה ב-1,500 שקל, ואני ב-1,200 שקל. אז מה החדר פחות יפה? הן ישנות פחות טוב בלילה? לא. הן במילא ישמשו אותן לזמן מוגבל.

 

"קניתי גם פריטים מיד שנייה, ו-7 פריטי ביגוד ראשוני ב-70 שקל בדרום תל אביב, כששילב בגד גוף עולה 60 שקל ואין סיכוי שהוא יעלה עליהן יותר מאשר לתקופה קצרצרה, אלא אעשה לתינוקות שלי דיאטה.

 

"חברים שלנו עם תאומים רצו לתת לנו במתנה עגלה שעולה 7,000 שקל, שקנו בחו"ל, כשהגענו אליהם, ראינו שיש להם גם עגלה קלה יותר וזולה בהרבה של מק'ללאן שעולה 1,800 שקל. הם הודו שקנו את העגלה הזולה כי אין מצב שיסתובבו עם העגלה הכבדה ההיא. אז ויתרנו וקנינו גם אנחנו עגלת תאומים זולה, ב'בייבי שיק'".

 

קנייה זולה אפשר לשדרג

אבל לא הכל אפשר למצוא מיד שנייה. למשל שידה בצבע שמנת, כפי שמיכל רצתה. "מצאתי שידה יד שנייה ב-400 שקל, אבל היא היתה ורודה. לכן קניתי שידה זולה ב'מוצצים' - שעלתה לי אלף שקל. שדרגתי אותה עם ידיות של פרפרים שקניתי, שעלו 30-20 שקל". היא אומרת, ומנפצת באותה נשימה את מיתוס נחיצות השידה: 


האם באמת צריך שידה? (התמונה באדיבות דוקטור בייבי)

 

"לא ברור למה תמיד לוקח הרבה זמן לקבל אותה. מה ג'פטו בונה אותה? למה הם לא מחזיקים מלאי? כמובן שאחרי שקניתי אותה, הבנתי שהיא לא משמשת אותו אלא לאחסון בגדים. סידרתי לי בבית כמה פינות החתלה, כי למי יש כוח לרוץ לחתל על השידה כל פעם"?

 

קנית עוד דברים שבדיעבד התגלו כמיותרים?

 

"שמן גוף לתינוק. מרחתי את הבנות פעם אחת ולא רציתי לגעת בצמד השמנוניות האלה. מוצצים שגיליתי שהן מעדיפות מפירמה אחרת וקניתי יותר מדי. מגבות שהן בעצם זהות למגבות שלי רק בוורוד ועולות פי 2. למה זה טוב?".

 

ובמה כן השקעת בלי למצמץ?

 

" בסלקל ובכיסאות בטיחות לאוטו - קנינו את הכי יקרים והכי נחשבים. הרגשתי שזה משהו שלא צריך להתקמצן בו".

 

מוצרי בוטיק - למתלהבות

אם קנית מוצרים יד שנייה ויש לך עכשיו קצת כסף להשקיע בפרפראות, או שאינך רוצה להיראות כמו כל אמא שנייה ברחוב, ישנם מוצרים שאפשר לרכוש רק בחנויות בוטיק, כמו שמיכות מעטפת צבעוניות של יוקה בייבי, למשל, מבד טטרה אוסטרלי שחבילה שלהן עולה בין 100 עד 800 שקל.


בייבי לגס. חותלות לתינוקות

 

או בייבילגס, חותלות לתינוקות, 60 שקל ליחידה. "הבייבילגס טובים נגד תפרחת ובהגנה על הברכיים בזחילה" אומרת הייבואנית, הדס פוגל, "החותלות רכות ונעימות מאוד ועשויות 80% כותנה 15% פוליאסטר ו-5% ספנדקס ובאות בגודל אחד. הן מאוד צבעוניות, ולקוחות אוהבות לשלב אותן במארזי שי".

 

סימפלי גוד: המציאו מה שלא מצאו בחנויות

אם לא מוצאים דבר מה שמתאים לכם בחנויות, אפשר להמציא או לייבא אותו. תלמדו מאלינור וישי רון מ"סיפלי גוד", שהקימו עסק לאביזרי תינוקות בגלל צורך שהתעורר אצלם אחרי לידת בנם עילי.

 

"לא היה מנשא בשוק שהשביע את רצוננו", הם מספרים. "הבאנו מדרום אמריקה מנשא שנראה כמו סארי, שכללנו אותו, והתחלנו לשאת ככה את עילי וכל הזמן עצרו אותנו ברחוב ורצו לקנות מאיתנו את המנשא. אז בהתחלה ייצרנו עוד 2 ואז עוד 8 וככה זה התחיל".


שמיכת מעטפת. יוקה בייבי

 

ישי עבד אז כמנהל אזור בשטראוס, ואלינור ישבה בבית עם הילד. "ידענו שיש לנו משהו טוב ביד ושאנחנו רוצים שלכל אמא יהיה את המנשא הזה", אומרת אלינור. "מהשליחות הזאת נולד העסק. נפלנו בהתחלה עם הבדים וקנינו עוד פעם ועוד פעם, הכל נבנה לאט".

 

היום, המוצר מגיע ארוז ובליווי צמוד של DVD בכיכובה של דנה דבורין, והוא נמכר ברחבי העולם. אבל בתחילת הדרך, בני הזוג התקשו להכניס אותו לשילב. 

 

אלינור: "זה היה כמו בסרטים, ממש סיפור סינדרלה. הבאתי לרשת 7 מטר בד על מטר וחצי, ודובי, והתחלתי לגלגל את הבד סביב הדובי מול מנהלת מחלקת תינוקות. הם אמרו שיכניסו את המנשא כפיילוט, אבל לא האמינו שמישהו יקנה את חתיכת הבד הזאת ב-200 שקל.

 

"ביום בו הוא נכנס לרשת, התקשרו אלי מכמה סניפים לעשות הזמנה נוספת. המהירות שבה זה תפס היתה מדהימה. ישי עזב את העבודה, וזה היה החלום שלנו לעבוד יחד. מאז נולדו לנו עוד ילדים ועוד מוצרים".

 


בראשית, בני הזוג רון עבדו מהבית, ואז עברו לאחסן את החומרים במחסן, ואז לייצור המוני ואחר כך לייצור בסין, ומאז הם מייצאים את המוצר לבלגיה, דנמרק, צרפת, יפן, אירלנד, אוסטרליה, סין ושוויץ.

 

ישי: "הגדלנו את הפריטים מאוד. בין היתר הוספנו פטנט חדש שלנו: מגבת 'פרפרים' שנקשרת סביב צוואר ההורה כשהוא רוחץ את התינוק וכך הוא לא נרטב, או בובות חום ממולאות בגרעינים טבעיים, תיקי עגלה מיוחדים עם מנגנון שמאפשר שליפות מגבונים מהירה, או תפסן למוצץ שנצמד לכרית בזמן הנסיעה. יש לנו היום למעלה מ-42 משאים בשילובי צבעים שונים".

 

מדבקה עם שם הילד: לא נחוץ אבל משום מה מפתה

אחרי שנגענו בחסכנות ואז בייחודיות, הנה עוד דבר מותרות שאי אפשר למצוא בשום חבילה: המוצר הכי לא נחוץ, ולמרות זת מפתה בצורה בלתי מוסברת: tag4u תגים אישיים לסימון כל חפצי התינוק, עם שמו המלא, ממש כפי שבעבר נהגו לרקום ראשי תיבות על בגדים, או להבדיל, לכתוב שמות על בגדים בקיבוץ.

 

"זה מוצר צריכה בסיסי בקנדה ואוסטרליה", אומרת חגית ברגר, מבעלות החברה. "חייתי באוסטרליה וכשהגעתי לארץ הראיתי את זה לענבר שותפתי, והיא כל כך התלהבה שהחלטנו להקים עסק יחד. מצאנו פיתרון שעמיד במים, ובחום, עם ציפוי נגד שיפשופים. אני ילדתי בינתיים שני ילדים, ענבר בהריון עם השלישי ואנחנו מאוד מבסוטות מהעסק המשותף שלנו".


מרגש את האימהות. tag4u (צילום: עידית זילברמן)

 

החברה קיימת כבר 3 שנים והשמועה על דבר תגיה עוברת מפה לאוזן בקרב אימהות מקושרות. איך זה עובד? האמא בוחרת איור, משלמת 99 שקל לחבילה של 90 תגים לחפצים ולביגוד, והתגים מגיעים לביתה כעבור 72 שעות. את התגים מדביקים כמדבקה על משטח ישר ויבש ומגהצים. אפשר לקלף אותם בקלות, אבל הם אמורים להיות עמידים לכל.

"זה עושה להן פרפרים בבטן לראות את שם הילד על המדבקות האלה", היא מסבירה. "זה מאוד מרגש. אנחנו מתעקשות גם על שם משפחה כדי שכל מדבקה תהיה באמת שונה מרעותה. כך, לפני שהילד לומד לקרוא הוא מזהה שהחפצים שלו הם אלה עם מדבקת הארנב הכחולה, והחפצים של אחיו הם עם מדבקת הכדורסל האדומה. זה מחנך לאחריות. 

 

"מגיעים אלינו, דרך האתר, מכל מקום בארץ. הכי משמח אותנו לראות את המדבקות שלנו בביקורים רנדומליים בגנים. הגענו למצב שאימהות קונות אותן גם כמתנות למתגייסים".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צרכן כבד
צילום: Index Open
עשו סקר שוק. בייבי סטאר
צילום: קוקו
מומלצים